Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:56 07.11.25 
Култура и изкуство
   >> Радио
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема За "МилаГолд" и останалите издънки  
Авторcлyшaтeл (Нерегистриран)
Публикувано19.06.04 11:18

Седя си вчера, слушам си "МилаГолд" и се усещам, че нещо не е наред - ами да, не е наред това, че чух няколко песни, които чух и миналата седмица, пускайки си радиото. Днес отново го пускам - чух абсолютно същите песни, които чух и вчера. И си мисля: добре де, явно, че плейлистата не съдържа песни дори и за едно денонощие (приблизителната бройка няма нужда да я изчислявам - ясно е, че е шокиращо малка). Но страшното е, че същото явление наблюдавам по почти всички радиостанции. И отново си мисля: добре де, какво става всъщност? Възможно ли е в БГ да не са останали хора, които да разбират от музика? И ако са останали, как е възможно нито един поне по случайност да е попаднал в тези радиа? Това изглежда просто абсурдно - сякаш, едва ли не, нарочно никой не иска да направи качествено, бих казал нормално радио.
Та това са моите размисли. Вие какво бихте казали по темата?

Тема Re: За "МилаГолд" и останалите издънки [re: cлyшaтeл]  
Авторчитaтeл (Нерегистриран)
Публикувано19.06.04 12:28

Твоето мнение, драги ми слушателю, показва единствено, че не си наясно с принципите на правене на радио, но това не е най-лошото! Проблемът ти е, че и ти, както и 98% от хората, посещаващи този форум, се стремят по някакъв начин да провокират 2-та процента, които наистина разбират. От което не произлиза естествено нищо, така че... що не се занимаваш с нещо, с което по си заслужава, а?

Тема Re: За "МилаГолд" и останалите издънки [re: читaтeл]  
АвторBRAVO (Нерегистриран)
Публикувано19.06.04 12:59

Evala pich! Naistina e taka!

Absoliutno sum saglasen!

Тема Re: За "МилаГолд" и останалите издънки [re: читaтeл]  
Публикувано19.06.04 13:58

В отговор на:

Проблемът ти е, че и ти, както и 98% от хората, посещаващи този форум, се стремят по някакъв начин да провокират 2-та процента, които наистина разбират

Аз не мисля, че това е проблем - нали тъкмо затова казах, че недоумявам, и ако има някой по-информиран от мен, да ме светне как стоят нещата - нищо лошо, както вече казах.
В отговор на:

Твоето мнение, драги ми слушателю, показва единствено, че не си наясно с принципите на правене на радио

Тук нямаше да е лошо малко да се аргументираш, защото с празни приказки, че си много над опонента, трудно ще го докажеш. Всъщност, дано наистина да си - ще е много добре някой наистина да ме светне защо все така се получава, и къде точно е проблемът.

Авторorgasmus (Нерегистриран)
Публикувано19.06.04 14:15

ами явно МИЛАГОЛД и СИТИ са сред радиостанциите, които не целят някой да ги слуша денонощно. В САЩ има много радиостанции гонещи аудиторията в автомобилите, които ще ги слушат за 15 мин. На същия принцип е и Инфорадио, които повтарят едни и същи новини през 15 мин. Когато стартира това радио, шефът Ясен Бояджиев заяви много ясно, че работят точно такава аудитория, Камен Спасов казваше същото за Сити, че не искат денонощни слушатели, а такива, които КОГАТО И ДА СИ ВКЛЮЧАТ РАДИОТО, да чуят някой от последните "хитове" (чекии, които малко хора смятат за хитове, но както и да е). Може и МИЛАГОЛД да са на същия принцип, да пускат само дъ бест от дъ бест, най-подбраното и така да го повтарят нон стоп! или пък в началото още не са вкарали много музика и тепърва ще става все повече, знаем ли?
Като тръгна Радио 1 не си ли спомняте как всички тук се нахвърлиха, че повтаряли едни и същи песни?
Иска ми се да чуя някакви кратки новини по радио МилаГолд, времето, бизнес-информация, нещо любопитно, но приготвено на запис, КРАТКО и с добри джингли, а не с водещи. Това ми се ще да чуя по радиото, не лигави водещи (а ла Романтика), не с класическа музика и не с музика от 90-те или 21 век (Бъдещ ретрохит! КАкво е това, боже мой!)

Автор strange_lover (always in love)
Публикувано19.06.04 14:13

Problemut e, che radio se pravi ne za horata, koito rabotiat v radio (naprimer za teb), a za ostanalite 6 995 000 v bg...
T.e. tova ne e problem.
Az ne poznavam kolega (kolejka), koito da slysha radio s dryga cel, osven profesionalna - pokritie, vodeshti, rotacia i pr.
Poviarvai, horata se kefiat v 15 te minyti v koito slyshat da chyiat lubimi parcheta.

Тема Re: За "МилаГолд" и останалите издънкинови [re: orgasmus]  
Публикувано19.06.04 14:26

Е да, за радиа, които пускат хитове, е нормално да пускат едно и също, обаче при радиа като "Мила Голд", обхващащи поне 3 десетилетия, е абсурдно да се каже, че пускат дъ бест оф дъ бест в рамките на 100-200 песни.

Тема Re: За "МилаГолд" и останалите издънкинови [re: strange_lover]  
Публикувано19.06.04 14:27

Проблемът е, че радиото БИ ТРЯБВАЛО да се прави за слушателите, но на практика не е така - прави се, едва ли не, за отбиване на номера - поне такова впечатление оставят. За 15-те минути любими песни току-що отговорих в мнението си по-надолу, а що се отнася до това, че съм работещ в радио - зле си с логиката, това не се връзва хич, понеже излиза, че плюя и против евентуалното радио, в което аз работя (Понеже уточних, че нямам предвид само "Мила Голд", а говоря глобално за болшинството от радиа). Това, че явно ти работиш в радио и не ти се иска да чуеш критиките на слушателите, да си отвориш очите за проблемите, е твой проблем и донякъде дава обяснение на въпроса, защо радиата тъпчат на едно място в такова окаяно състояние.

Авторopracмyc (Нерегистриран)
Публикувано19.06.04 14:41

е да, 3 десетилетия, ама не можеш да въртиш всичко! Нали се сещаш, че радио 1 точно заради това дръпнаха! Че не въртят КАКВОТО И ДА Е на Roling Stones, a I can't no... Satisfactio1n (или там каквото беше), на АББА от албума ВАТЕРЛО пускат само едноименната песен, а не каквото им падне от същия албум! Какво от това, че е ретро? Пускат само тоталните хитове на дадените изпълнители, и за това е сред най-слушаните станции. И аз да съм муз.редактор, ако мога, ше наблъскам цели албуми на Doors, Zeppelin, Pink Floyd, Beatles, Boney M, ABBA и т.н. И КАКВО? Само ще прогоня хората, никой няма да слуша! Ще има хиляди ретро песни, но какво от това? Въпросът е в това да се подбере най-доброто, така че хората като чуят дадената песан, да си я запеят, като ще е Чикаго, да е "it's hard to say I'm sorry", а не още 15 песни на тази група. Тоест...по голяма група хора да познава дадената песен! Иначе като е 9-та песен от не знам си кой албум на Стоунс от 73-та и никой не я знае, какво от това, че ще има разнообразие? Няма да са 100-200, а 1000-2000 песни, но ще се постигне обратния ефект. Малко ще се спрат на станцията. Май е прав този, който преди малко каза, че доста хора слушат заради "15-те мин", докато са на кафе, докато са в колата, докато са в кухнята сутрин и т.н. КОй ще слуша с ЧАСОВЕ? Барманките и сервитьорките от заведенията? Ммда, и за тях трябва да се помисли! Неслучайно в кафетата радио Сити никой не слуша, а ако искат подобна музика, слагат на Фреш, за да е по-разнообразно, защото със Сити... все едно си сложил един диск (DANCE IT vol...) и си го въртиш по цял ден! Как да не полудееш? Ето това постигна Камен Спасов многознайкото

Тема Re: За "МилаГолд" и останалите издънкинови [re: opracмyc]  
Публикувано19.06.04 14:58

Мдаа, сега се сетих, че май си музикалният редактор на "1" (Или поне някой друг от екипа) - помня, че когато се плюеше по него за същото, ти се включи с абсолютно същите аргументи, а мисля и аз да използвам тези, които тогава бяха използвани.
Значи, абсурд е да кажеш, че АББА имат една най-известна песен. Те имат безброй хитове и дори някак да определиш един от тях като най-известен, при всички случаи другите също са достатъчно популярни и също харесвани (Да не говорим, че най-известно в много случаи е и най-втръснало, така че никой не би имал против да чуе и друг хит, който, както казах, също ще е достатъчно популярен). И аз като слушател, слушайки нон-стоп Ватерло, примерно, вместо да си кажа "супер", аз си казвам "Е хубаво, ама кога ще чуя и Мама Миа", примерно.
За Бийтълс пък още по-малко може да се коментира и да се каже, че имат 1-2 известни песни - просто който ги мисли тия неща, не трябва да припарва до радио, освен евентуално като слушател.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.