|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Дали е възможно
|
|
Автор |
sofia6 (непознат
) |
Публикувано | 19.09.09 10:55 |
|
Искам да попитам дали е възможно между терапевт и бивш клиент(защото аз съвсем скоро ще приключа терапията си) да има връзка?
Аз почти знам какво ще кажете за етиката,професионалната злоупотреба,но не съм съвсем съгласна с някои неща.Според мен злоупотреба би било ако той ме е подтиквал да имам чувства към него и се възползва от тях,но случая не е такъв.Аз много го обичам като мъж(нали все пак той си е такъв независимо от работата) не го мисля за съвършен,уважавам ролите в които сме все още и не бих го засегнала с нищо.Както казах обаче професионалните му ангажименти към мен скоро ще приключат,защо не тогава да сме си просто мъж и жена и ...кой знае да опитаме да се получи? Ако питате дали той знае,че го обичам,да знае.
Какво мислите?
| |
Тема
|
Re: Дали е възможно
[re: sofia6]
|
|
Автор |
blood2 (Хахо-перо) |
Публикувано | 19.09.09 11:23 |
|
Любовта е навсякъде.
Обсебването си върви заедно с нея.
Абе те вече гейовете ги приемат за нещо нормално,ти пък едно обсебване няма да издържиш.
Само не се хипнотизираите,чак до там не стигайте че ще откачите.
Всички бяхме насилвани от извънземни благодарение на хипнозата.Да благодарим на Фройд.Редактирано от blood2 на 19.09.09 11:28.
| |
Тема
|
[re: blood2]
|
|
Автор |
sofia6 (непознат
) |
Публикувано | 19.09.09 12:00 |
|
всъшност споделих съвсем честно и сериозно какво чувствам и просто исках мнение,по скоро за етичната страна,както и дали могат такива чувства да се разглеждат съвсем истински и нормално,без да се вплита миналия терапевтичен процес а и да се гледа на това сериозно?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
blood2 (Хахо-перо) |
Публикувано | 19.09.09 12:09 |
|
"без да се вплита миналия терапевтичен процес а и да се гледа на това сериозно?"
Обсебването е нормално нещо.Във всяка любов има обсебване.Че преди стотина години като са си играли на слуги и господари,на владетели и роби,на
царе и войници това пак е било един вид обсебване.
Еми да се изкаже някой психолог.Ще ми е интересно и на мен мнението му.
"по скоро за етичната страна'
Не съществува етична страна.Съществува само любов.И доброто естествено.
Борбата е между доброто и любовта.Ако доброто е в основата на една любов къде е проблема?
Всички бяхме насилвани от извънземни благодарение на хипнозата.Да благодарим на Фройд.Редактирано от blood2 на 19.09.09 12:18.
| |
|
напомням само че това е възникнало по време на терапията и това е често срещано , точно когато Вие сте се откривала пред него,това и други външни фактори е породило у Вас тези чуства.
За да пишете тук по този въпрос ,значи има наличие на съмнения .Знаете ли какво точно Ви тревожи във връзка с това.
Еволюция е да предаваш най-доброто от себе си ,а егоизъм е да го запазиш за себе си.
| |
Тема
|
[re: OcA3нaт]
|
|
Автор |
sofia6 (непознат
) |
Публикувано | 19.09.09 15:34 |
|
Това,което ме тревожи е не дали съм сигурна в чувствата си-сигурна съм!(само да кажа,че не съм на 20 а на 42 години ) а дали е възможно той да ги разбере като нещо реално не само като част от терапевтичния процес и другото е дали е възможна реална връзка при това положение,разбира се ако ме харесва като жена?
| |
|
Какво точно имаш предвид с това "дали е възможна" връзката?
I can touch. I can feel. I ask myself 'What is real?'.
| |
|
Осъзнат вече ти е написал как стоят нещата. Никой не се съмнява в чуствата ти. Просто за възникването им на физическо ниво има механика, както във всяко нещо. Няма особено значение на колко години си. Осъзнаването на нещата на по-дълбоко ниво не е до зрелостта на физическото тяло. Вярно, на 40 те биха били физически по-осъзнати, но нещата опират просто до физика и ситуация. Ако психологът ти си разбира от работата и е достатъчно етичен, би стоял надалеко (най-вероятно не му е и първият случай). Все пак ти си била за него просто пациент и той е далеко от провокираните в теб чувства. Доколкото дали подобна връзка има бъдеще, както повечето човешки връзки - сигурно има, но дали ще е седмици, месеци или години, не зависи просто от това как е възникнала, а от много други фактори, които дори и да се беше опитала да опишеш, нямаше да можеш...
| |
|
Имам предвид това,което казва specular,че може той да гледа на мен само като на клиентка и независимо дали може да ме хареса или не да не си позволи даже да се попита,даже и малък шанс да даде на тези отношения да излязат извън кабинета,заради правилата.Може би никога няма да разбера дали е възможно да ме харесва защото няма да си позволи да го каже или покаже точно заради тези правила.Може просто да не ме харесва,но аз как ще разбера причината да стои настрани от чувствата ми и от мен?
Добре де,но в края на крайщата не сме ли преди всичко хора,мъже и жени със чувства и емоции а после всичко друго? Защо правилата трябва да са над всичко?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
blood2 (anti-Godmonster) |
Публикувано | 22.09.09 16:55 |
|
"Защо правилата трябва да са над всичко?"
Защото оцеляването е над всичко,дори над любовта.
Всички бяхме насилвани от извънземни благодарение на хипнозата.Да благодарим на Фройд.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|