Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:15 07.07.25 
Хуманитарни науки
   >> Психология
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Немога да понеса болкатанови  
Автор u3u (Imbecile)
Публикувано16.10.03 00:26

Здравйте на всички които посещавате този клуб.Не съм мислил никога че това което ме тормози всеки ден и всяка вечер от 5 дена насам ще ме накара да потърся помощ и тука , а няма да мога да си разрешя проблема сам.Явно ми трябват чужди мнения от които да се подобри малко състоянието ми.Немога да спя сабуждам се на 30мин. не се храня , постоянно в гърлото си усещам нещо като буца да не ви казвам че усмивката ми е няма на лицето от тогава а успоредно с това и настроението ми е под нулата.И това при положение че нямам вина за раздялата ни.Ще ви разкажа на кратко историята.
Преди 5 дена се разделих с приятелката си.Заедно бяхме 3 г. а от 2 живеехме заедно.Започнах да усещам че има нещо което е безпокои по държанието й.С всеки ден ставаше по изнервена и по агресивно настроена срещу мен без видима причина.Една вечер е накарах да ми каже какво е тормози.Разказа ми нещо което ме ужаси като намерение което тя има за цел да направи.Започнах да е разубеждавам да го прави понеже това което иска да направи след време застрашава ако мога така да кажа дори живота й.Но тя бе твърдо решена че това е правилния подход.Както и да е.Започнах да мисля как да е извадя от тази ситуация която тя не осъзнаваше докаде ще е доведе.Мисля че трябва да ви кажа че съм с 8 години по голям от нея.Направих това което трябваше и бях доволен че съм е предпазил от това което щеше да е сполети след време.След което отидох и й казах за това което съм направил и че така е по добре.Самоче тя не беше на съшото мнение.Развика се взе да нервничи.Каза че след като съм е предал няма за какво да сме заедно.Тя винаги ми е имала доверие а сега изведнъж вижда предател в моите очи.Въпреки че немога да ви разкажа с детайли(понеже е доста лично)аз знам че съм прав и че постъпката ми е била правилна.
От вас искам да ми кажете само какво освен време може да ме накара да забравя за болката която усещам и да започна да функционирам нормално както досега ?Ако искате ми го кажете като съвет ако искате ми кажете какво бихте направили вие.Все ще съм ви благодарен за помоща.

Само неискам съвети от сорта да се събирам пак с въпросното момиче.

Vsqko dobro za po golqmo zlo

Тема Re: Немога да понеса болкатанови [re: u3u]  
Автор Laura (Осъзната)
Публикувано16.10.03 11:49

Здравей!

Мога ли да те попитам нещо, преди да ти кажа какво мисля?
В крайна сметка какво толкова е искала да стори тя, което ти си сметнал за опасно за живота й и какво си направил, явно вместо нея, че тя се е засегнала?
Не ми стана ясен поводът, да се скарате, би ли го уточнил, моля?

Истината трябва да се казва и да се повтаря, за да бъде разбрана!

АвторMi (Нерегистриран)
Публикувано16.10.03 15:33

Нещата ще започнат да избледняват. Малко, по малко. Става бавно.

Вероятно си сбъркал. Вероятно, наистина си я предал. Вероятно не съжаляваш.
Вероятно ще го направиш пак.

АвторLinaa (Нерегистриран)
Публикувано17.10.03 11:06

Както всеки знае няма нищо по-добро от времето,то лекува всяка болка и страдание,но пък най-трудно е да чакаш да мине това време!От думите ти разбирам,че много обичаш това момиче,но от тях лъха и голямо разочарование!Личи,че си дълбоко наранен!Според мен или трябва да си намериш колкото се може по-бързо друго момиче или да оставиш всичко на времето!Дори да не ти се иска повярвай ми,че в момента се нуждаеш точно от това,от друга връзка,която да те разсеива поне малко!Не казвам,че ще е лесно,напротив може би ще ти е отвратително с другата,но и това е изход донякъде!Ако се затвориш сам просто ще полудееш!Намери си макар и временно развлечение!Чао и УСПЕХ!!!!Не се предавай,всичко е преходно и отминава!Стисни зъби и бъди горд със себе си!

Тема Може и да не си бил правнови [re: u3u]  
Автор Velocity (try everything)
Публикувано17.10.03 12:10

Аз а ко бях ти - от тази ситуация ще се науча да се отнасям към жените в живота ми все едно, че те са хора с право на собствено мнение и действие - ТА ДАЖЕ и тези мнения/деиствия да са против моите лични разбирания за добро и лошо.

Не е трябвало да се мешаш. Ако не харесва тя какво прави и в какво се заплита - след като си говорил с нея по темата и тя НЕ е била съгласна с теб - по е било подходящо Ти ДА СИ ХВАНЕш БАГАЖА а не да се мешаш в живота й. Хич не ме учудва реакцията й към теб сега!

Колкото до болката ти сега - това е гадно, била съм на твоето место...кой ли пък не е ...

Мисля, че приемане на нещата помога малко - приемане, че къде ти, къде тя сме грешили, и че това си просто в реда на живота...Ще дойдат по-добри дни - и това не забравяй!

и така

Тема Може да несъм бил прав да....нови [re: Velocity]  
Автор u3u (Imbecile)
Публикувано17.10.03 17:56

Но аз така виждах нещата и сметнах че е правилно да направя това , което съм направил.Казах ви че е доста по малка и неможе още правилно да преценя нещата субективно.Ситуацията в която беше се забъркала , практиката е доказала че не завършва добре за този който е предприел това начинание(казах ви че немога да опомена случката понеже е доста лична а и неприятна като акт).Аз мисля че като порасне малко ще може да направи разлика между предателство и предпазване в тази ситуация която ни раздели.Както и да е.Искам да изкажа благодарност за съветите и мненията които давате особенно на Linaa.Нуждая се от морална подкрепа за да мога да го преодолея този труден момент.В реалния живот имам приатели с които мога да споделя самоче знам че те ще ме упрекват много че несъм ги послушал преди време какво са ми казвали относно нашата връзка с въпросното момиче.Затова тука в ваше лице(виртуално) намирам подкрепата която ми е нужна.Верно е че никой не обича да го критикуват или окуряват за грешки които е сторил.Но повярвайте ми в такъв момент точно това няма да ми помагне.Ако ще е така щях да разкажа на хората които знам че ще го направят.

Best Regards: Niki

Тема Re: Може да несъм бил прав да....нови [re: u3u]  
АвторLinaa (Нерегистриран)
Публикувано18.10.03 11:10

Много се радвам,че поне съм те успокоила ако не съм ти помогнала!Продължавай напред и ще видиш,че всичко ще се нареди!Чуствам,че си силен човек и няма да се предадеш!Ти завършваш думите си много хубаво,но аз ще ти кажа:Всяко зло за добро! Никога не се съмнявай в себе си или в постъпките си-ЩОМ СИ ГО НАПРАВИЛ ЗНАЧИ СИ СМЕТНАЛ,ЧЕ ТОВА Е ПРАВИЛНО,а това е достатъчно,за да не се упрекваш и да не мислиш било ли е правилно!Аз съм сигурна,че щом поотрасте малко ще разбере какво е загубила в твое лице,но все още е прекалено рано!Виждаш ли пак стигаме до ВРЕМЕТО!!!Не се предавай!

Тема Брей па ...!нови [re: u3u]  
Автор Velocity (try everything)
Публикувано18.10.03 12:31

Ми виж сега - настояваш ли, настояваш тука на ти какво искаш...
Все едно ми викаш, 'ДАЙ успокоение само, за друго си мълчете'...

Но аз имам други мисли ... и да не ти се вярва смятам, че биха ти помогнали повече - та и да е не баш сега а по на там...

Та мисълта ми е - така както ТУК настяваш сега на своето, така и с приятеката си си правил - настоявал си на своето и това е....(що тя е дечко, а? Ти си я избрал - щото е по-лено да се налагаш на по-малки!)

Сега те боли не толкова от това че си я загубил - а колкото на това, че света не се подчинява на ТИ КАКВО искаш...

Боли те не за нея - а от това, че тя въпреки че е по-малка на годинки от теб се е усмелила да те се изперчи....

Скъпи, болката ти, патилата ти са ти от главата...

И с това нещо се приобщаваш към човечеството....

Е, постой си малко насаме, полижи си раните.. па иди си види приятелите и слушаи какво ти казват...

Тема Re: Брейй...много психолози(Фройдисти) [re: Velocity]  
Автор u3u (Imbecile)
Публикувано18.10.03 18:49

Velocity.....Уважавам гледната ти точка по въпроса за това да приемам жената наравно с мен и да не подценявам способностите й , да не е поставям по долу от мен и тн. да не изреждам.Права си така е !!!Сега искам спецялно за теб да ти кажа нещо което аз ЗНАМ че е така стига природата да беше подредила нещата в обратен ред.

Една жена не би трябвало да се подценява дори за миг.Докато ние мъжете действаме без да влагаме много умисъл в нещата които предприемаме понеже сме силния пол и знаем че можем да постигнем това което искаме със сила.Вие жените мислите и подреждате всеки ход преди да направите каквото и да е понеже знаете че неможете да употребите физическа сила...Именно вие използвате умствените си възможности за да докажете на нас мъжете(а и не само...) че и вие сте способни да направите същите неща които можем и ние и по този начин да бъдете наравно с нас.Обаче тъй като ние сме СИЛНИЯ пол , ние гледаме на вас като на СЛАБИ а следователно и неспособни , ето защо не ви даваме голям шанс да се реализирате и да ни докажите.Мога да ти дам един пример....замисли се защо преди 1940 г. жена не е заемала длъжностно място в политиката на нито една страна ?!?!?(изводите си прави сама) Говоря за мъжете като цяло...въпреки че има изключения в които мъжете признават силата на жената дори пред своята собствена.Аз съм твърдо убеден в едно...че ако света се управляваше от жени...нямаше да познава ужаса на толкова войни.Признавам жената като пол който е в пъти по добър от мъжа в определени насоки.На мнение съм че жената наистина е достоен "конкурент" на мъжа , но по една ирония на съдбата природата ви е отредила да сте по "слабия" пол.

Това не го пиша в моя защита , това го пиша понеже го мисля.
Друг е въпроса че ние не се познаваме за да дваш обективната си оценка за мен и за това как се отнасям с по малки или по големи момичета и дали съм искал да си налагам мнението както с тях така и тук(кадето никой не може да наложи каквото и да е мнение).Не.
Прочетох няколко твои мнения и по други въпроси...усещам че си начетено момиче и както всеки и ти си имаш личния опит в живота.Но ме караш да си мисля че и ти си преживяла нещо подобно което и аз , с тази разлика че си била от другата страна(но това е само предположение)

Best Regards: Niki

Тема !нови [re: u3u]  
АвторШyм (Нерегистриран)
Публикувано19.10.03 14:35

Покъртителна пледоария!!!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.