|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Пичове какво правите?
|
|
Автор |
lsrael Thornstein (либиец) |
Публикувано | 30.03.25 06:40 |
|
Не съм писал тук от години.. При мен нещата са ОК доколкото може да са - децата в колеж далеч от нас, самостоятелни са и се учат много добре. Наблюдавам с отвращение какво се случва в Америка и по света , но толкова. Честно казано много ми се живее на някакъв остров далеч от малоумието на съвременните човешки дивотии, но още се налага да работя. Мечтая си един ден да се пенсионирам в Нова Зеландия но като ги гледам те не са в добро икономическо състояние. Ходя на класически концерти сравнително редовно което ми действа освежаващо през уикендите. Бях си наскоро в БГ и то два пъти по две седмици в рамките на два месеца. Причината за съжаление не беше добра - майка ми и баща ми починаха (бяха на преклонна възраст). Та докато си бях в БГ са налагаше да свърша доста административна работа по най-различни служби и бях много приятно изненадан че общо взето всичко беше организирано и се процедираше сравнително бързо (със изключение на службата по вписванията).
Софето ми хареса, посетих района около Павлово , Красно Село и Бъкстон и ми хареса това което видях. Замислих се че бих могъл спокойно да се пенсионирам с апартамент на Бъкстон , но това което ме спира е че жена ми (японка) не желае. Имала спомени от цигани замервали я с камъни преди 15-20 години в центъра на София. Аз пък като бивш люлинец, пътуващ често в 310 имам доста директни впечателния от циганите наоколо и ги намирам общо взето кротки и безопасни в сравнение със субектите, които може да срещнеш вечер в центъра на Бостън.
Вие как сте? Гледам че Вида и Файла още пишат тук - живи здрави.
поздрави
ваш Израел..
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television.Редактирано от lsrael Thornstein на 30.03.25 06:35.
| |
|
Здравей, радвам се, че ти и семейството ти сте добре. Добре е,че си пътувал, видял си различни места и хора. Аз за себе си, след като се пенсионирах, избрах да остана в родния си град и да започна да променям живота си бавно. Последните три години бяха тежки за мен, но вече съм добре. Разведох се и съм сама. Синовете ми имат жени и деца. Реших да не се ангажирам с отглеждането на внуци, а само да им се радвам,когато/ако ми ги дадат и да гледам себе си. За първи път в живота си избрах да съм егоист и нямам чувство за вина
Разбирам защо жена ти не иска да живее в България, но едва ли е заради циганите.
Малкият ми син се ожени за германка. Двете преживяхме културен шок, когато се наложи да живеем заедно. И не защото едната култура, немската или българската, е по-добра или по-лоша, просто са различни.
Редактирано от vida1929 на 31.03.25 20:24.
| |
|
Здравей, радвам се да те видя, липсваше ми.Направил си грешка, че не си се обадил след като си бил в Павлово, Павлово е на по малко от 50 метра от нас и ти на практика си бил само на няколко стотин метра от къщата ни.
Аз продължавам да работя като охрана като през ноември за октомври заедно с парите за отпуската получих около 2100 лева заплата, но почти всеки ден бях на работа.Със здравето не съм добре, имам и психически и физически смущения, но за сметка на това ако оцелея имам добри имуществени и финансови перспективи напред в живота, въпреки че майка ми ме лиши от наследство.Наблюденията продължават, половината ми прибори само руските прибори имат различни повреди и дефекти и нямам време да ги пратя на ремонт на едни майстори които имат и познания и апаратура да ги оправят.Трите ми лаптопа работят, но и трите са под въпрос поради различни технически проблеми и остаряване.Това десетилетие 20те години е най гадното за мен десетилетие в моя живот, много по гадно от 90те години и особено гадни бяха 2021ва и миналата 2024та.
| |
|
майка ми ме лиши от наследство
Как е възможно?
| |
Тема
|
Re: Пичове какво правите?
[re: vida1929]
|
|
Автор |
FlLERO99 (оптически пост ) |
Публикувано | 02.04.25 12:16 |
|
Майка ми беше права защото през 2009та писах лоши неща за нея в интернет и тя ги прочела някъде 2015та-2016та и заради това ме лиши от наследство.
| |
|
Да, но юридически как го е оформила това? След нейната смърт кой ще я наследи?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 02.04.25 16:12 |
|
Майка ми е американски гражданин и е променила наследството си в което е имало пари за мен и така го е променила, че да няма никакви пари за мен.Тя почина някъде януари 2022ра и вероятно са я наследили последния й мъж с когото тя живееше в САЩ.
Сега това не е важно, важно е да намаля силно цигарите защото съм в лошо положение със здравето от тях.
| |
|
О, извинявай, не знаех, че е починала.
Ти много по-отдавна имаше напрегнати и объркани отношения с нея, защо въобще си се надявал да ти остави някакви пари. Слава богу, не си е поискала дял от жилището, в което живееш и не те е оставила на улицата. Което не знам юридически дали е възможно, но просто казвам-радвай се на това което имаш и не съжалявай за това, което нямаш
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 03.04.25 16:10 |
|
Майка ми ме подлъга с едни пари, всъщност ако не беше това подлъгване нямаше да разчитам на нея за нито една стотинка.Нямаше как да вземе дял от моето жилище защото то ми е наследство от баща ми след като те двамата са разведени, юридически е невъзможно.
| |
|
Аз не вярвам на думи и обещания, а на действия, постъпки и факти.
Когато с бившия ми мъж бяхме гаджета, той ми разправяше как дядо му щял да ни даде 50 000лв,което за тогава беше много. Изобщо не се прехласнах. После от профкомитета ни обещаха перална, ако се оженим.Това беше през соца, да поясня Оженихме се. Нищо не ни дадоха
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|