Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:12 02.11.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Тема Информационен шок може да доведе до шизофрения  
Автор FlLERO99 (оптически пост )
Публикувано01.11.24 22:54

Информационен шок едно тежко следване плюс часове на ден в интернет могат лесно да доведат до шизофрения.Просто мозъка се поврежда от претоварване, според мен изключително вредно е да се учи наизуст и една и съща мисъл или информация да се повтаря в съзнанието непрекъснато, това определено силно товари един и същи район на мозъка и той се разболява.Изходът от шизофренията е веднага да се вземат лекарства, никога да не се спират, да се засили захарта над средно ниво и да се пушат цигари.При едни хора 2-3 цигари на ден са достатъчни, при други и 30 не стигат.Много цигари също могат да изострят шизофренията и не трябва да се предозират, внезапно спиране на цигарите също може да доведе до криза.Алкохола докато трае алкохолното опианение шизофренията веднага изчезва, но след изтрезняване веднага се връща и алкохола не е изход.

Тема Re: Информационен шок може да доведе до шизофрениянови [re: FlLERO99]  
Автор vida1929 ()
Публикувано02.11.24 09:13

Всичко това, което си описал може да провокира психически промени, ако се случва на фона на среда, която е враждебна, неприемаща те, неподкрепяща те, необичаща те, нелюбяща среда- родителска,семейна,роднинска, приятелска, обществена.
Ако приемем всички тези фактори наведнъж за информационен шок, съм съгласна с твоята тема.
Но само от цигари, марихуана, интернет, военни и незнам какви компютърни игри, алкохол и кока кола, много четене за изпити-не можеш да хванеш шизофрения

Редактирано от vida1929 на 02.11.24 09:45.

Тема Re: Информационен шок може да доведе до шизофрениянови [re: vida1929]  
Публикувано02.11.24 13:37

Според мен шизофренията е генетично заложена и такива неща като марихуана, интернет, компютърни игри, кока кола, много четене за изпити могат лесно да я отключат.Шизофренията може да пълзи десетилетия наред и изведнъж за няколко години при тези споменати фактори да се засили и да избухне.А фактори като лоша външна среда, враждебна семейна и обществена среда едва ли играят роля защото шизофренията е телесен процес в мозъка.

Автор vida1929 ()
Публикувано02.11.24 17:38

Ако не беше ни продънил ушите, че имаш шизофрения, аз никога нямаше да заподозра. Но пък отдалече те надуших,че си нарцисист. Нарцисизмът обаче не се лекува.

Публикувано02.11.24 18:52

Първо аз съм на много модерни лекарства от 2008 насам, а от 2016 насам съм на още по модерно лекарство и не съм го спирал.Второ в последно време увеличих захарните изделия, а мозъка се храни със захар, без захар отслабва следствие на което шизофренията се връща.Трето пуша много цигари, а по последни научни изследвания никотина играе положителна роля за мозъка.

Аз станах нарцисист през 90те години когато някои момичета не ме харесваха и казваха, че съм грозен.Това ме мотивира още през 1992 сериозно да си оправя външния вид с тренировки и правилна храна.В националсоциалистическия ми период 1996-2007 години няма как един истински нацист да не обръща сериозно внимание на външния си вид и в тяло и в лице, и в дрехи.Освен това тогава бях млад и можеше да тренирам фитнес по 5 пъти в седмицата.Така в един момент главно през първата половина на 2000те години съвпаднаха националсоциализъм, известни суми пари без да работя, млад организъм който се тренира непрекъснато, достатъчно пари за нови, скъпи и хубави дрехи, възходящи финанси спестявания всеки месец, сравнително нова немска кола, следване на престижна специалност в елитен университет, никакъв алкохол, цигари чак от януари 2004.

Понеже не съм свикнал с новото си състояние от октомври 2006 когато спрях тренировките заради проблем със сърцето и станах лоена топка и не съм свикнал с първия ми фалит който настъпи в края на октомври 2007, и още не съм свикнал, че едни колеги загубиха делото срещу университета да махнат казус-тестовете информация за което получих пак през октомври 2007 и тогава се провали и опитът да възстановя и тренировките(тоест възстановяването на тренировките, завършването на висше и финансите ми се провалиха в един момент октомври 2007), аз все още живея със старо самочувствие, че изглеждам страхотно, че имам пари, че имам бъдеще.Нещата по тези три въпроси се движат по инерция вече точно 17 години.Тези три провала на тренировките, следването и парите ме превърнаха в ниско платена лоена топка, нямаща нищо общо като външност, пари и перспективи в сравнение с 2000-2004 години, но за сметка на това имотът който наследих от роднина компенсира фалитите ми поне 10 пъти нагоре, второ вече живея с повече свободни пари отколкото през 2000-2004 години, трето вече не разчитам на външния си вид, а на разума и интелекта си.Още нещо нямам за цел да свалям никоя и не се интересувам от жени.Тогава се гонеха високи цели още по висока образователна степен, още по големи успехи във фитнеса, още по големи спестявания, въобще тотално настъпление което започнах в казармата от 1 август 1998 израз на украинско-финландските ми гени които съвпадат с фашизма и експанзионистичната ми личност.Тогава се гледаше най скъпото, най престижното, най голямото, най мощното, най силното.Сега се гледат евтини и ефективни финансови решения, с минимум пари и усилия да се постигне максимален ефект, а не да се хвърлят хиляди левове за неща и вещи които работят съвсем малко по добре от такива които струват 10 пъти по евтино.В бъдеще повече се ориентирам към еврейския ген ако изобщо прадядо ми е бил украински евреин и вместо към Германия и СССР към Израел и Русия.

Автор vida1929 ()
Публикувано03.11.24 14:18

Аз също се ориентирам към Русия, дори мисля да си купя къща след войната и да си живея с моята българска пенсия.

Файлър,имаш ли идея, какво щеше да стане с теб и как щеше да протече живота ти, ако не беше отишъл навремето на психиатър и не беше пил никога тез силни лекарства? Щеше ли да убиеш някого в изблик на тежка агресия, щеше ли да можеш да ходиш на работа, щеше ли да можеш да вършиш всичките тези дейности,които сега вършиш, като един нормален здрав мъж, какъвто всъщност си?

Публикувано04.11.24 13:26

Аз отидох късно на психиатър, трябваше да отида година и половина по рано.Но ако не бях отишъл никога на психиатър щях да бъда с разрушен от шизофренията мозък, бездомен клошар който рови по кофите.Втория вариант щях да убия някого и да съм доживот в тежка лудница.Третия най лекия вариант щях да остана на една инвалидна пенсия вероятно около 300 лева гладен и без цигари, без платени данъци на имота.

Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.