Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:55 14.11.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Защо съм се появил\a на бял святнови  
Автор vida1929 ()
Публикувано04.05.23 08:44

Светът има нужда от всеки един от нас, има нужда от уникалното, което носи всеки един от нас. Питате ли се кое е уникалното и неповторимото, заради което Вселената ви е повикала да се появите на бял свят?

Редактирано от vida1929 на 04.05.23 09:16.

Тема Re: Защо съм се появил\a на бял святнови [re: vida1929]  
Автор vida1929 ()
Публикувано04.05.23 09:32

Моят отговор е прост.
Уникалното и неповторимото в мен е начинът, по който чувствам и мисля.
"Правилно" или не, моето чувстване и мислене е, което ме прави този човек, който съм. Но после идва въпросът:
Кой съм аз?
Задавате ли си този въпрос?
Кое ме определя?
За себе си мога да кажа, че съм жена

.Защо е толкова важно да го кажа. Може би защото преди и сега съм преди всичко майка. Но защо за мен не е толкова важно,че съм съпруга, приятелка, любовница, дъщеря, работеща или неработеща, четяща, образована или не.
Аз не съм моята работа, не съм моето тяло, не съм моите болести, не съм моите имоти. Все още се питам: какво съм и ако напишете нещо,което да ми помогне да се разбера, ще съм ви благодарна.

Автор Vitalite (флуидна)
Публикувано04.05.23 10:08

Аз съм тук(в този живот), за да помагам на хората да изразят/изговорят същността на своя Аз. И да ги обединявам.

Разбрах го като направих превод на името си от глаголица.

Но това е тегава работа. Тъй като най-характерното за рода български е егоцентричната представа за себе си. Като цяло - народът ни е съставен от хора, които не са способни да мислят за общото благо, а са водени предимно от стремежа за задоволяване на собствените си дребнави интереси. Тези дребнави интереси не са истинската им същност - те са просто илюзия. Но...

Даммм... ще взема да си сменя името.

Тема Re: Защо съм се появил\a на бял святнови [re: Vitalite]  
Автор vida1929 ()
Публикувано04.05.23 11:01

народът ни е съставен от хора, които не са способни да мислят за общото благо, а са водени предимно от стремежа за задоволяване на собствените си дребнави интереси. Тези дребнави интереси не са истинската им същност - те са просто...

И това, предполагам, датира от древни исторически времена, не е от сега. Когато сме преследвали богомилите и сме убивали братя и сестри от нашата плът и кръв, и може би още по-отдавна.
Децата изкупват греховете на бащите си.
Как може да се изчисти вината? в индивидуален, семен, родов план, на ниво народ.
Мисля, отговорът е: като разбера каква е вината и грехът на моя родител, като му простя, като простя и на себе си и като се опитвам да съм по-добра,разбираща и подкрепяща. Банално, но наистина го мисля. И като си живея живота и не поемам чужди отговорности и вини, с които нямам нищо общо.

Моето име в превод от прабългарски означава "белязана" и друго значение има-ценна.

Редактирано от vida1929 на 04.05.23 11:00.

Тема Re: Защо съм се появил\a на бял святнови [re: Vitalite]  
Автор Trickyyy (Висока)
Публикувано04.05.23 16:00

Преди години и аз си правих "превод" на името, сега като анализирам живота си, стигам до извода, че или аз съм реализирала името си, или името ми е реализирало мен.

Автор Цар Из Род (Цар Из Род)
Публикувано04.05.23 20:18

Планетата е имала нужда от пластмаса и за това е създала човечеството.

Е-бане

Автор ShokoLada (ентусиаст)
Публикувано04.05.23 23:23

Не. Не съм се питала..
Нито съм толкова уникална, нито толкова неповторима, та да се сравнявам с Вселената.. просто съм част от нея..

За мен земният живот е един подарък, чрез който мога да чувствам, усещам, подарена ми е сетивност в материя..

Новак, я!..

Автор jumbles (wild spirit)
Публикувано05.05.23 06:22

Кой съм аз?

ти (всички ние) си Душа и Дух, които имат тяло

Тема Re: Защо съм се появил\a на бял святнови [re: Цар Из Род]  
Автор holi_day (fire-fly)
Публикувано05.05.23 08:09

и естественият диамант - дефект в кристалната си решетка

Тема Re: Защо съм се появил\a на бял свят [re: vida1929]  
Автор ShokoLada (ентусиаст)
Публикувано22.05.23 17:29

Добре си, нали?

Новак, я!..

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.