Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:09 11.11.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Защо човек полудява?нови  
Автор vida1929 ()
Публикувано13.03.23 09:14

По себе си забелязвам, че в непосилна за мен, мракобесна ситуация дори най-близките да ми помагат и да ме обичат, на мен ми се струва,че тази подкрепа и обич не ми е достатъчна, за да се справя с вътрешните си чувства и може да полудея.

Тери Пратчет казва: "Никой не полудява по-бързо от нормалния човек" и"Езикът на човек може да го заведе в ада." или другаде го видях преведено " Човек може да влезе в ада, яхнал собствения си език" Как тълкувате тези мисли?

Тема Re: Защо човек полудява?нови [re: vida1929]  
Автор ShokoLada (ентусиаст)
Публикувано13.03.23 09:58

Вида, въпросът, който на мен ми помогна много е.. какво боли? Външна рана нямаш, душата е нещо абстрактно, сърцето е орган.. какво в теб не ти дава мира и те кара да се чувстваш зле?
За мен си открих отговора.. а твоя какъв е?

Новак, я!..

Тема Re: Защо човек полудява?нови [re: ShokoLada]  
Автор vida1929 ()
Публикувано13.03.23 11:08

Боли, когато не се чувстваш обичан. Отнася се за всеки човек и за човешката природа.
Темата ми е коя е тази граница в човешката психика, отвъд която човек полудява. Свързано е с твоя въпрос от какво боли.
Свързано е с физическата и психическата болка.
А също си мисля за посттравматическия стрес. При силно напражение човек устоява, но известно време след това, рухва, защо?

Автор ShokoLada (ентусиаст)
Публикувано13.03.23 16:47

Айде пак.. какво боли бе?! Какво?
Аз защо се чувствам обичана?! Където и да отида ми се радват, нямам врагове, няма лоши хора, няма агресия..
не разбра ли, че това как се чувстваш зависи само от теб..
като си отговориш на въпроса какво боли, задай следващия.. как и кога аз се чувствам обичана.. ама и на него няма да можеш да си отговориш, защото не знаеш.. а и не искаш да положиш усилие да си отговориш.. ама честно пред себе си..
Рухва?! не, просто започва да се занимава само със себе си.. да се жалва, самосъжалява и т.н. Кога и какво направи последно за друг човек, да го усмихнеш, да видиш пламъчета в очите.. и т.н... просто да видиш света около себе си.. за да имаш нещо, трябва да се грижиш за него.. трябва внимание, любов.. : )
Спирам.. май не сме на една честота, и моите думи могат само да те издразнят..
Горе главата и ти можеш!
Прекрасна пролет ти желая..

Новак, я!..

Тема Re: Защо човек полудява?нови [re: ShokoLada]  
Автор vida1929 ()
Публикувано13.03.23 17:11

Не, твоите думи не ме дразнят, просто минават покрай мен.
Тук сме клуб Психоанализа и психотерапия и се предполага, че има хора, които могат да отговорят на този въпрос и на които го задавам . Хора, които са били на прага на лудостта или дори са в нея, които са се сринали,рухнали и могат да ми отговорят .
Ти въобще защо отговаряш ,щом си щастлива, обичана и никога не си имала моменти на полудяване.

Ти защо бързаш да пишеш неща, които изобщо не ме интересуват.
Аз мога да почакам...за да чуя отговора.
Отговорът винаги идва в подходящия момент

Автор aiumi ()
Публикувано13.03.23 20:34

В отговор на:

Аз мога да почакам...за да чуя отговора.
Отговорът винаги идва в подходящия момент

Ето ти отговор - отивай веднага на психиатър или на психатерапевт преди да си полудяла и да си станала опасна за внучето, защото синовете ти като нищо ще те изгонят и теб от къщи.

....Но пък като помислиш - виж колко добре ти се получава - мъжът ти живее срещу вас, а и ти тъкмо се посприятели с новата му, и си обменихте важни клюки, та пак има къде да се приютиш.

Тема Re: Защо човек полудява?нови [re: aiumi]  
Автор vida1929 ()
Публикувано14.03.23 01:32

Да! С внучето и кучето ще се преселим при бившия да му надуваме главата и да ни храни

Все още имам надежда, че някой в този клуб ще пише по темата...може би Файлът .
И така защо човек полудява? Не Вида защо полудява.... ама знам ли... щом казвате .

Автор FlLERO99 (оптически пост )
Публикувано14.03.23 19:03

Самото полудяване става когато определено вещество или вещества започнат да се произвеждат от мозъка в огромни количества и лекарствата коригират този процес.А като начин на живот прекомерно учене, висене в интернет товарят много мозъка и ако прибавим тонове кока-кола и кафета биохимията на мозъка се преобръща, започват да се произвеждат тези вещества, човек не може повече нормално да мисли и да си фокусира мисълта и полудява.Има и нещо друго фокусирането само върху един или няколко проблема това мозъка да работи само върху едно и също нещо е много вредно за психиката и също води до полудяване затова трябва да се развива широчинно мислене без големи концентрации на мисълта върху едно или две неща.

В България човек даже и с железни нерви ще хване шизофрения толкова е тежък живота тук.Езикът на човек наистина буквално може да го заведе в ада ако богохулства или хули Христос, езика на човека казването на истината може да му донесе страхотни проблеми в живота, не случайно е казано, че мълчанието е злато.

Автор Luchezara (свободна птица)
Публикувано15.03.23 01:55

Не съм компетентна, но аз мисля, че има различни начини на полудяване.

По принцип се смята, че полудяването предполага физическо увреждане на мозъка.

1. някои хора са се родили така
2. настъпили са биохимични и кой знае още какви промени, които са увредили мозъка
3. объркване на мисленето (бива два вида - предизвикано отвън и отново заради заболяване на мозъка)
4. изключително лоша среда и липса на всякаква подкрепа
5. при някои хора стрес или събития, които не могат да понесат

За това се сещам. Сигурно има доста начини човек да полудее. Винаги има много начини да развалиш нещо.

Но пък човекът и по принцип животът е известен с това, че е много крехък, но изненадващо устойчив, издържлив и самовъзстановяващ се.

Тема Re: Защо човек полудява?нови [re: FlLERO99]  
Автор vida1929 ()
Публикувано15.03.23 04:46

А може ли да се каже така:
Ако няколко от следните фактори съвпаднат по време, имаме опасност от полудяване.
Химически вещества, наркотици, анаболи, стероиди, алкохол, марихуана, кола, енергийни напитки, цигари .
Стрес, напрежение,
предателство, измяна на приятел, партньор.
Липса на неразбиране и подкрепа от най-близките.
Наследствена обремененост.
Натрапчива, фикс идея, че определено нещо трябва да се постигне на всяка цена.

Висенето в интернет
Тук прибавям игри и общуване с токсични агресивни хора.

Редактирано от vida1929 на 15.03.23 05:12.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.