|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема
|
Човека
|
|
Автор |
Deern (Познат) |
Публикувано | 07.01.20 23:15 |
|
Мързеливи ли са хората по природа?
Ако не са, какви са—работливи?
| |
Тема
|
Re: Човека
[re: Deern]
|
|
Автор |
Glastar (шейх на халифат) |
Публикувано | 07.01.20 23:38 |
|
Аз мързелив, но съм бил хамалин на гарата, хиляди тонове цимент, и всичко друго, но с отвращение. Не мисля че съм поумнял, още, много дълбоко в себе си, се усещам че съм глупав. Цяло щастие е, че пред жена, сещаш се, цици, мици, минижуп, няма да оглупея по никой начин. Събрано казано, - дееба тия жени!
| |
|
Задници и безсърдечни чудовища.
| |
|
Хората сме готини по природа. Има мързеливи и работливи. Аз у дома съм мързелив, на работа съм работлив.
| |
|
по природа са лъжливи и крадливи. въпрос на самоусъвършенстване и способност за развитие е да си изградят стойности! И естествено един достоен живот.
| |
|
Тъй като приемам въпроса за шеговит, ще отговоря по същият начин:
Шопа е казал - моем да работим, моем и да не работим
| |
|
Да, мързеливи са по природа.
Всеки жив организъм е еволюирал да пести енергията си и хората не са изключение.
Човек несъзнателно избира най-енерго пестеливия начин да свърши всяка работа, винаги предпочита най-краткия път и т.н., сиреч мързелът е естественото му състояние.
| |
|
Въпросът е каква точно работа представлява това да отрежеш и двете задни лапи на едно куче и после да го зарежеш да мре на плажа. Не за храна, за зрелище.
В същото време като някой вълк свитне някоя овчица, веднага се събира ловна дружинка и опустошават всичко наоколо, а иначе плюскат пържоли и френски сирена на корем.
Е, не е ли задник човекът?
| |
|
Не всички са ловци, не всички нараняват животни, не всички ядат месо. Хората наистина са различни. С времето в мен наистина се обособи усещане, че по този показател има два вида хора - в зависимост от това, кои ще надделеят, ще се определи бъдещето на човечеството. Защото когато сме зли, унищожаваме първо себе си. Злите и неосъзнати хора ще унищожат човечеството (а може и планетата), ако продължаваме с апатията към тях.
| |
|
Животът изисква усилие. Но не винаги нежеланието да го прилагаш е нещо лошо.
В този смисъл мързелът довежда до нови изобретения. Или означава, че човек не прави това, което му е интересно, не върви по пътя си и може да се поправи.
Но като цяло трябва да се полага усилие, да.
Редактирано от Luchezara на 08.01.20 10:16.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
|
|
|