Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:44 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема Re: То бива.. То може.. Ама все курва..нови [re: snowprincess]  
Автор aiumi ()
Публикувано29.06.19 13:44

И на мен ми се струва, че е започнал пак да пие,
и дори го смята за нормално в тази ситуация, щото не го прави на въпрос.
Толкоз "работа" в АА и накрая нищо.

Тема Re: То бива.. То може.. Ама все курва..нови [re: aiumi]  
Автор lipari (Алиса Лиса)
Публикувано29.06.19 14:46

Ами първите ми пребивавания там си бяха по църковна линия, така да се каже. Със съдействието на църквата за един български проект. И обяснимо, общувах основно със свещеници, техни близки, приятели и енориаши. Не мога да кажа, че всичките ми светски познати там бяха върло набожни, съвсем нормални хора с нормални разбирания, но наистина с по-отговорно отношение към ходенето на църква, отколкото у нас. На неделна литургия църквите им са препълнени от сутрин до вечер. А в по-големите енории отслужват по няколко литургии в неделя - от сутрин до вечер. Туй заради удобството на енориашите - да могат тези със сложни семейни ангажименти - малки деца или болни хора - да отидат на литургия на смени. При съветската окупация много са ги тероркали и заради ходенето на църква и сега здраво наваксват. Католическата църква се е нагърбила с много социални дейности там. Обичайно е и свещениците да си наобикалят енориашите, особено когато са болни или имат някакви проблеми и да си разговарят с тях. Много работят и с рискови групи - зависимости, проституция. Също и с младежите. А по-редовно ходещите на църква енориаши наистина се поддържат като някаква общност. Това честичко дразни атеистите, щото не е чудо невидяно в едно семейство госпожата набожна, съпругът атеист, децата не ебават, освен по големи празници - съвсем като при нас - айде на църква на Великден. И ги ръчкат. Също доста хора ходят на църква от приличие, при поляците го има този манталитет "какво ще кажат хората" доста повечко, отколкото при нас. Та, има и много набожни, има и благоприлични, но има и тотал атеисти. Просто набожните и присъединените са бая. Като добавиш и шовинизма и колко си държат на историята и традициите... а те гледат на католицизма си като на традиционна култура. Много са горди, че са устискали на комунистическия терор и той не им е съсипал църквата.

За алкохолизма не помня вече в коя компания и как потръгна темата, аз ги бъзнах - аре сега, чели сме Сенкевич, знаем как пие шляхтата, ко се правите на ангелчета. Тц! Приличните хора пиели вино и с мярка, не се наливали с водка до осиране като изпадналите руснаци. Окупаторите покварили нацията, особено простолюдието им - и туйто.

Автор snowprincess (invisible)
Публикувано29.06.19 17:34

не го смята за нормално, срамува се и се чувства виновен, затова излъга

Автор holi_day (fire-fly)
Публикувано29.06.19 19:09

Демострира необичайна веселост
И колко всичко е наред
И смели планове за бъдещето

Тема Re: То бива.. То може.. Ама все курва..нови [re: lipari]  
Автор aiumi ()
Публикувано01.07.19 22:39

Абе...добре звучи това с влиятната църква. Повечето хора имат нужда от организация, навремето имаше Партия, комсомол, пионерска организация, сега няма нищо, само заблудени овци :)))

Иначе това за алкохолизирането с цел изпростяване на нацията, ми прозвуча досущ като нашето с чалгаризацията, с цел изпростяване на нацията...ама то реално, ако въобще има връзка, тя едва ли е такава.

Автор aiumi ()
Публикувано01.07.19 22:41

Срам ли, точно той да се срамува от каквото и да е, е доста странна идея, лъже, просто за да не го занимаваме.

Автор snowprincess (invisible)
Публикувано02.07.19 09:19

не, точно той осъзнава, че каквото направи днес, ще се отрази на бъдещето му, на работата и семейството му
след като е имал волята да издържа дълги периоди без алкохол, пак ще го направи
вярвам, че пак ще се свърже със спонсора си и ще започне да се въздържа
просто се е уплашил от отделянето от семейството
алкохолът дава временен кураж и спокойствие

Автор crazymonkey-126377 (тиха усмивка)
Публикувано02.07.19 13:30

Чалгаризация с цел изпростяване на нацията едва ли е била замислена, но че изпростяването има връзка с чалгаризирането, е факт. Уви, в семейството си имам пример и много се тровя, ама файда никаква.

Още в зората на чалгата тръбях, че тя формира чалга-съзнание и ми се смееха. Сега непрекъснато се говори за това даже от чалгари, които искат да минат за нещо по-

Не гледайте как изглежда, разберете какво Е

Автор aiumi ()
Публикувано03.07.19 08:54

Вероятно си права за другите неща, но точно това, да се срамува от себе си, и от нещата, които прави, изобщо не му е присъщо. Няма да де изненадам и ако е решил, че щом е захванал мъжка работа за много пари, вече му се полага да си пийва.

Както и да е, и каквото и да е, можем само да му пожелаем успех в начинанията.

Тема Re: То бива.. То може.. Ама все курва..нови [re: crazymonkey-126377]  
Автор aiumi ()
Публикувано03.07.19 09:00

Връзката на чалгата с изпростяването е безспорна, но според мен, е в обратна посока:)

А ти какво влагаш в това понятие "чалга съзнание"?

За мен, тя не е с нищо по-лоша или по-добра от всеки друг тип поп-култура, просто е декорирана с тукашни етно-елементи.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.