Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:14 03.11.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Полезни ли санови  
Автор holi_day (fire-fly)
Публикувано14.02.19 01:57

малките лъжи за 1 връзка?
А големите?

Къде е границата лъжа/тайна?

Чух изказване на психоложка, не го цитирам дословно - Дълго страдах от това, че съм възпитавана от баща - военен и на всеки въпрос трябваше да казвам истината. На въпрос: - Ти това що не ми го каза? тя: Ами аз просто не разказах всичко - това не бе допустимо у дома и така бях възпитана винаги да казвам истината и само истината. А човек трябва да има свободата дали нещо иска да изрази или да не изрази някаква своя история.

Само хубави емоции днес!

Останалите се отменят.

Тема Re: Полезни ли санови [re: holi_day]  
Автор h1685614@trbvm.com (Гераско)
Публикувано14.02.19 03:15

Е какво каза сега? Казала е че трябва или че не трябва да лъжеш в една връзка?

Ако е казала да си послъгваш та да си рахат, аз пък чух баш точно обратното, персонално на мен казано от двама психолози. Мастити корифеи особено единият. Толкова са много причините че не ми се започва да ги изпиша, а и не трябва струва ми се. Вкратце, ако искаш връзка, не лъжеш. Натрупаш ли лъжи, премълчавания и политически истини, неизбежно един ден осъмваш без връзка. Можете да останете в брак още дълго време, разбира се, дори завинаги. Като ти трябва свобода да лъжеш, ми не вкарвай още някого при себе си, или му кажи условията си, пък той нек си реши иска ли. Ако връзката е "само секс", тогава няма да се замислят, имай си колкот искаш полуистини, но малцина ще искат да са с теб "докато смъртта ги раздели" при такива условия

Тема Re: Полезни ли санови [re: h1685614@trbvm.com]  
Автор alLibi (либиец)
Публикувано14.02.19 03:37

Нито малки нито големи лъжи cа добри за една връзка. Колкото повече се лъжете един друг толкова повече съвместния ви живот се превръща във фалшификация. Ако ви иде да се лъжете един друго значи не сте направени един за друг.

Редактирано от alLibi на 14.02.19 03:39.

Автор Serenity73 (Inner temple)
Публикувано14.02.19 08:54

Хубави емоции ще има,когато Трики и Липари не са вече тук.
Дотогава,нищо няма да става от този форум.
Понеже скоро ще налазят,и ще осмърдят и тази хубава прекрасна тема.

Through the pain man rises!

Автор dama spatia (зеленоока)
Публикувано14.02.19 08:56

Холи, малките лъжи водят до големи лъжи. Не приветствам лъжите в една връзка,колкото и малки да са. А и не само, а въобще.

Тема Re: Полезни ли санови [re: alLibi]  
Публикувано14.02.19 08:58

Да отворя и аз една скоба-Полезно ли е да си сляп и да не можеш никога да видиш недостатъците си в огледалото?
Винаги да си прав,никога да не чустваш вина и никога да не кажеш думите извинявай и съжалявам..

Пиша го това,понеже скоро Трики и Липари ще налазят темата..и ще я осмърдят на лайна.Та в аванс..всъщност скобата им е към тях,най-вече към Липари.
Тя е сватовницата и свекървата на всеки тук..ама свекървите всички ги мразят.

Както ченгетата всички ги мразят също..

Публикувано14.02.19 09:03

Аз се уча да живея само с истината.Каквото и да става.Преглъщам тежките хапове на обидите и наритванията от живота.Това ще ме изтласка със сигурност напред.Аз с лъжи и заблуди вече не живея.
Затова и прекратих работни отношения.Понеже не мога да залъгвам себе си.Лъжите и заблудите струват най-скъпо.
И в къщи вече е само с истината и само с истината.
Дори и да е болезнена.
Твъде дълги години живях с лъжи,двоен живот и наранявах всички около себе си.Дори и днес да е много трудно,поне спя със спокойна съвест.
Че правя правилните неща.И се опитвам да подържам близък контакт с Бог,така както го разбирам.
Наглеци и лоши хора винаги ще има,но аз трябва да вървя напред.
И да ги отсявам като плява.

Редактирано от Serenity73 на 14.02.19 09:04.

Автор lipari (Алиса Лиса)
Публикувано14.02.19 10:01

малките лъжи за 1 връзка?
А големите?

Големите не са, ама малките всеки одарен с барем мъничко интелект индивид ги усвоява и прилага още от забавачницата - в семейството.

децата, които са заплашвани и наказвани, ако лъжат на дребно, са тормозени и увредени за цял живот.

възрастните така зловещо и безскрупулно лъжат помежду си, а особено децата си, че е направо престъпление да ги тормозят и наказват за имитация. особено с цел самозащита.

Редактирано от lipari на 14.02.19 10:02.

Тема Re: Полезни ли санови [re: lipari]  
Публикувано14.02.19 10:17

За себе си ли говориш?
Ти си родена за сватовница и интригантка.
А за заядливка,паметник трябва да ти издигне някой.
Ако искаш ме чети или отговаряй.
Всеки си показва кой какъв е.
Рано или късно.Обикновенно имам много точна преценка за хората.
Едни вегетарианци успяха да ме излъжат,ама ще е за първи и последен път.
Бог да им въздава.
Дори и след като вече съм сигурен че тоя боклук ми окипази колатас,понеже научих от достоверен източник колко са ни били бесни и са ни кълняли и проклинали..а и че не му е за първи път да отмъщава-аз въпреки всичко..не си грабнах колата,и да отида чак до Осло да му съсипя неговата.
Да живее.Отрепка и мишкар ще си остане винаги.

Аз съм над тези неща!

Тема Re: Полезни ли санови [re: h1685614@trbvm.com]  
Автор holi_day (fire-fly)
Публикувано14.02.19 10:54

изказването бе в смисъл не да лъжеш или да не лъжеш, а за правото да премълчиш, да не кажеш всичко
т.е. да запазиш определени свои преживявания за себе си без да ги споделиш
да казваш истината, но не цялата истина
част от картината да се вижда, другото да е в сянка

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.