Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:58 13.11.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Положителни женски образи?нови  
Автор specular (безпристрастен)
Публикувано30.01.19 12:59

Искам да споделя, че въпреки шовенизмът си, признавам нуждата от положителни, силни женски образи в развитието на всеки младеж. Един млад човек не трябва бъде шовенист, трябва само да се превърне в такъв... Както момчето не се ражда мъж, той трябва да стане такъв. Шовенизмът е просто част от процесът на израстване и сблъскване с реалността. Но моралът, поради който му се е искало жените да отговарят на юношеските му представи и стандарти, трябва да е бил заложен, макар и неверен, защото това показва качеството на собственият му дух, още "незрял" за качеството на живота който той ще води...

Изключително е лошо, когато едно младо момче не може да намери мечтаният женски образ в реала, и твърде бързо се превърне в шовенист, защото така твърде бързо ще забрави и себе си, преди наистина да се е опознал. Проблемът естествено е в качеството на жените, особено днес, които са толкова зле горките, че дори не знаят как да залъжат наивността ти за малко по дълго време. Защото ние като момчета, всъщност неистово искаме да бъдем излъгани, но това трудно ни се получава, дори при най-малък досег с реалността, т.е. с "реалната жена"...

Какво е решението? Киното... Ако обикновена жена не може да ни излъже, нека се опрем на професионалистка... С нея имаме досег само чрез телевизията, нейната роля е измислена от мъж, който знае каква е и нашата "идеална жена", за да я пресъздаде... Напоследък се замислих кой женски образ най-много ми е повлиял като невръстен младеж, и установих, че това беше Пета Уилсън от сериала Никита. Бях силно впечатлен навремето от този образ и актьорската и игра, защото беше едновременно много силен, умен, женствен. Невероятен баланс на качества, и като казвам невероятен, имам предвид и буквално... Може би и самият сценарий много ми заприлича на самият живот - лъжи, интриги, мръсни игри, всички накрая се въргалят в мръсотията, и правят това което им се налага, за да оцелеят... Но на фонът на всичко това, все пак нещо истинско се опитва да се развие и оцелее. Може би съм се оприличавал и на Майкъл, който външно е дистанциран, неемоционален, и има "по-тънка игра" да го кажем, която само една истинска жена може да долови. Както и да е, сериала доста ми допадна и според мен, ми запази малко по-дълго илюзията за това какво може да бъде жената. Дори и днес, го гледам със специфична носталгия, и мога отново да се потопя в този въображаем свят, който доста се придържа към реалността, но се опитва в същото време да ни продаде и илюзията, че все пак може да има нещо истинско дори в нея. Този баланс който са постигнали е уникален.

Посвещавам темата на екипа на сериала и Пета, които ни запазиха като деца малко по-дълго.

https://www.youtube.com/watch?v=X7gcoNUdM64

Тема Re: Положителни женски образи?нови [re: specular]  
Автор jumbles ()
Публикувано30.01.19 13:47

е ми, казано е отдавна - Жените, туй са ниви, които са посети от бога, за да раждат душите на мъжете.

Лудостта ми е най-разумното нещо, което ти се е случвало.

Автор Serenity73 (Inner temple)
Публикувано30.01.19 13:52

Пише се ШовИнист.

Through the pain man rises!

Автор vida1929-129539 ()
Публикувано30.01.19 14:31

Предлагаш да пишем за положителни женски образи, но образи от живота, литературата или киното? и от чия гледна точка? Аз не мога да погледна от мъжка гледна точка.
Да кажем, че съм жадна и мога да избирам между вода, боза, млеко. а ти ме срещаш, каниш ме в заведение и там трябва да избирам между алкохол, кола, пепси.
И ти така си поставил темата. Отнемаш ни изборът да мислим от наша гледна точка и ни предлагаш твоята. А аз ако не искам да виждам жените през твоята гледна точка, а през моята си.

Тема Re:нови [re: specular]  
Автор Luchezara (свободна птица)
Публикувано30.01.19 14:43

За теб идеалния образ на жена е тази, която е сериен убиец и работи за мафията в службите?

Автор alLibi (либиец)
Публикувано30.01.19 14:52

> шовенист

а какво е шовенист?

בַּעַל זְבוּב

Тема Re: Положителни женски образи?нови [re: alLibi]  
Автор blue jewel ()
Публикувано30.01.19 14:58

Нещо като шувенист, но с О.

Тема Re:нови [re: Luchezara]  
Автор vida1929-129539 ()
Публикувано30.01.19 15:27

Не за него, а за подрастващото момче, което има нужда от женски образи, за да възмъжее, аз така разбрах. Демек като е бил млад, е гледал този филм и се е наслаждавал, а сега е дърт мъж и му се чудя на акъла какви теми пуска.

Тема Re: Положителни женски образи?нови [re: blue jewel]  
Автор vida1929-129539 ()
Публикувано30.01.19 15:32

Само в едно просто изречение, (което е част от сложно), открих три правописни грешки, да видим забелязахте ли?
Ама гледайте смисъла на темата бе, не му бройте пръвупизнитье гриешки

Тема Re: Положителни женски образи?нови [re: vida1929-129539]  
Автор blue jewel ()
Публикувано30.01.19 16:12

Уф, да ти кажа, мързи ме да се вживявам в някакви сериозни теми днес, боли ме главата нещо. Затуй спамя, сори за което.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.