Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:22 11.11.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Анти-антисемитизъмнови  
Автор TheGiverAndTheTaker (истински)
Публикувано14.06.17 02:30

Искам да заявя, че аз съм един от малкото хора, които проявяват напълно обратното на антисемитизма - когато ми кажат, че някой е евреин, за мен това е много голяма реклама и създава предварително уважение към човека, без да знам що за стока е.

Сума ти пари съм изкарал покрай евреи. Те, освен че са богати по подразбиране, са и образовани по подразбиране. И не очакват никой да прави нещо без пари, което е основната причина да ги обичам.

Иначе не съм съгласен с някои исторически факти, които се твърди, че важат за тях. Смятам, че има много манипулации, и освен това разни елити на много високо ниво ги използват като инструмент за постигане на лични политически и други цели. Само че това изобщо не ме вълнува на битово ниво.

Един мой много близък приятел българин разсъждава по абсолютно същия начин и спори с всеки срещнат в защита на Израел. Той живя в кибуц известно време и се е запознал с манталитета на евреите, друзите и бедуините добре.

Тема Инови [re: TheGiverAndTheTaker]  
Автор crazymonkey-126377 (тиха усмивка)
Публикувано14.06.17 13:51

аз не съм антисемитка, но съм забелязала, че ако евреин е на висок ключов пост, никак не е случайно.

Това не ме кара да ги мразя, или отричам, както вече писах.

Не гледайте как изглежда, разберете какво Е

Тема Re: Инови [re: crazymonkey-126377]  
Публикувано14.06.17 16:09

Е ти направо нищо не каза. Виж, че в България всичко опира до "наши хора" и до най-смешното: "няма ли как да оправим нещата по цивилизован начин".

Тоест с корупция.

Преди няколко дни бях пред централата на една фармацевтична машина за пари и докато седяхме в колата, единият ми вика: "Виждаш ли цялата тази сграда? Вътре няма един човек, който да не е бил познат на друг и да са го приели. [...] Тук приемат ли те, не е до пенсия. Тук е до умиране."

Тази политика според мен е много посредствена, защото не всичко опира до доверие, камо ли до харизма. Ако си на върха на пирамидата и искаш да си добър, по-скоро трябва да намираш непознати хора, които може изобщо да не ти харесват, но с лекота да вършат неща, които ти не можеш и да са доволни на средни/нормални пари в дългосрочен план. Не трябва да имат мечти за собствен бизнес, както и не трябва да са от тези агресивно амбициозните. От последните ти трябва само един на минимум 50 послушни и стабилни кадри. Важно е и да им даваш точно толкова пари, колкото да им стигат да живеят. Ако даваш много пари на хора, които не са свикнали с тях, ги поставяш в шокова ситуация и изходът ще е лош и за двете страни.

Тези неща звучат много просто, но хората не го осъзнават и не го прилагат. Много малко стават за организаторски позиции. За лидери на държави и народи пък да не говорим. С това се раждаш. Под лидери разбирай диктатори идеалисти, радикалисти, новатори. Мани ги пионките.

Аз съм разбрал, че българите са забележително племе, което е изключително способно, но работи на стадния механизъм и има нужда от бащица за да е добре. Евреите са нецентрализирана група от хора, които си помагат един на друг. Те не са хомогенни генетично - има германци, испанци, африканци. Едно време е било религия, след това юдаистите от всички държави са се смесили, не са религиозни, та вече и религия не е.

Швейцарците също са самоорганизиращ се механизъм. Тях ги водят общи ценности.

Тема Re: Анти-антисемитизъмнови [re: TheGiverAndTheTaker]  
Автор FlLERO99 (призрак фашизма)
Публикувано14.06.17 20:04

Интересно е мнението на леля ми по въпроса за расите. Тя оня ден каза че циганите са били най-мръсното нещо на планетата. Също каза че жълтата раса били много подли, коварни и непочтени.

Относно евреите имал съм проблеми с евреи но благодарение на евреин имам тази уникално добра работа на която съм в момента. В общи линии съм на мнение че евреите са много по-умни от българите и българите им завиждат. Всъщност това е така почти по цялата планета.

Тема Re: Анти-антисемитизъмнови [re: TheGiverAndTheTaker]  
Автор Yuppi (phd mhd ahd)
Публикувано15.06.17 04:16

След комунистическата дегенерация на населението, то всеки друг народ ще ни се струва свестен. Ама кой пък ги кара да дегенерират тези простаци. Та за мен евреите са добре, защото не се отдават на пияндурство, глупащина или разхищение.

Тема Re: Анти-антисемитизъмнови [re: Yuppi]  
Публикувано15.06.17 09:49

В отговор на:

[...] защото не се отдават на пияндурство, глупащина или разхищение.

Абе те се отдават на пияндурство и разхищение, но не на глупащина и селяния. Пък и имат акъл и сами си плащат пияндурството и разхищението. Не е като нас - на 38 с мама. То аз съм на 27 с мама и баба, макар че си живея сам и далече от тях. Ама първата дава пари като го закъсам (70% от времето), а втората дава ядене, че с моите доходи и от глад ще умра. Сега ги увеличих колкото за протокола.

Тема Re: Инови [re: TheGiverAndTheTaker]  
Автор crazymonkey-126377 (тиха усмивка)
Публикувано15.06.17 12:29

"Виждаш ли цялата тази сграда? Вътре няма един човек, който да не е бил познат на друг и да са го приели. [...] Тук приемат ли те, не е до пенсия. Тук е до умиране."

Десет години работих в мултинационална, ама силно побългарена и разположена в малък еснафски град. 1650 човека, заедно с работниците, но от администрацията само единствено аз бях назначена с РЕАЛЕН конкурс. Докато чужденците управляваха, пак се ядваше, като поеха местните корумпета ... ела и виж!

Аз що се разболях ...

Не гледайте как изглежда, разберете какво Е

Тема Re: нацисткият ми период [re: TheGiverAndTheTaker]  
Публикувано15.06.17 18:46

1996-2007ма години. Това беше периодът на върховите ми постижения. Тогава влезнах специалност Право в СУ, имах и добре работеща финансова система която пестеше по около 200 лева месечно без изобщо да работя каквото и да било и тогав също тренирах имах добро тяло. В сравнение с тогава сега съм един плондир който почти нищо не чете, не тренира и няма финансова система и отгоре на всичко работя и парите не ми стигат. Нацисткият ми период се отличава със страхотна дисциплина плюс невероятен нацистки фанатизъм в осъществяване на плановете и намеренията.

Основното нещо е човек да се развива във всяка сфера в която работи или има хоби. Ако човек спре да се развива психологически той се размазва и става на лайно.

Тема Re: нацисткият ми периоднови [re: FlLERO99]  
Публикувано15.06.17 20:38

В отговор на:

[...] и отгоре на всичко работя [...]

Да бе и аз.

Тема Re: нацисткият ми периоднови [re: TheGiverAndTheTaker]  
Публикувано15.06.17 20:47

В България а и по доста места на света пари се правят не от труд а от експлоатация на труд.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.