|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
В какво вярвате, и в какво не
|
|
| Автор |
TheGiverAndTheTaker (истински) |
| Публикувано | 28.05.17 23:36 |
|
|
В този клуб често се бъзикаме със свръхестествени неща. В действителност някои хора наистина вярват в тях или в част от тях, а други смятат всички или поне повечето за фантасмагории.
Напишете ЧЕСТНО вярвате ли в следните неща, или не:
1. Съществуване на Бог
2. Съществуване на ангели
3. Съществуване на демони
4. Телекинеза - местене на предмети с мисъл, от човек или друго същество
5. Че има врачки, които не са шарлатанки, а наистина виждат неща
6. Че човек се състои от тяло и свръхестествена душа, а не само от физическо тяло
7. Че душата е истинското себе със съзнанието и спомените, а тялото само канализира и предава сетивни стимули към душата
8. Че душата може да се преражда след смъртта на тялото и да изживява много човешки животи
9. Че мисълта променя материята физически
10. Че Иисус Христос наистина е живял и наистина е направил нещата, които се твърди
11. Че религията по начало е истински проводник към Бог, и не е замислена и създадена с цел манипулиране на масите
12. Че има извънземни раси на Земята от време оно
13. Че магиите са истински и действат, независимо дали вярваш в това и дали изобщо знаеш, че някой ти е направил магия
14. Че водата запаметява мисли, емоции, думи, музика и други неща, на които е изложена, както твърди Масару Емото
15. Че много хора в състояние на полусмърт са разговаряли с Бог и това не е халюцинация от упойки и други психотропни вещества
16. Че човек може да бъде обсебен от демон, който да му разкатае фамилията
17. Че добрите и лошите постъпки се връщат автоматичноРедактирано от TheGiverAndTheTaker на 29.05.17 00:02.
| |
|
|
|
смятам че е истина - 9.
7. - дал си определение за това какво е душа с което съм съгласен (без да се замислям дълбоко дали има нещо пропуснато). Но това е определение/дефиниция, а не обект за вярване или невярване така че изключи 7. от листа ти към който не приндалежи.
6. - човек наистина се състои от душа и тяло но прилагателното "свръхествествена" към душата е неуместно. Бих се съгласил с 6. ако изхвърлиш "свръхестествено". Подобно на 7., 6. е определение/дефиниция и не подлежи на вярване/невярване.
особен случай - 1. Бог в смисъла вложен в абрахамовите религии според мен не съществува. Възможно е да съществува някакъв глобален разум/интелект който да е в основата на нашето съществуване, но този разум няма контрол над човешкото развитие за момента и според мен не го интересуваме особено.
смятам че по-скоро не е вярно - всички останали.
chronic kvetchРедактирано от lsrael Thornstein на 29.05.17 04:38.
| |
|
|
|
Вярвам във всичко изброено.
Имам питане относно т. 17 17. Че добрите и лошите постъпки се връщат автоматично
Автоматично означава ли бързо? Ако да, не вярвам, но ако означава, че ти, или поколението/ята ти носиш последствията от всяко твое действие, дума, мисъл, тогава вярвам.
Не гледайте как изглежда, разберете какво Е
| |
|
|
|
Вярвам в Бог, вярвам във възкресението на Исус Христос, знам че Сатаната и демоните съществуват, вярвам в задгробния живот. Виждал съм НЛО десет пъти като няколко пъти съм ги наблюдавал през оптичен прибор и смятам и че извънземни също съществуват реално. Виждал съм отблизо как работи магия на материално ниво.
| |
|
|
|
Склонна съм да се съглася с избоените от теб неща.
| |
|
|
|
Дефиницията за душа - №7, е защото много пъти са ме питали какво разбирам под "душа". Повечето атеисти и хора, които не се интересуват от тео-философия, ако мога така (тъпо) да се изразя, мислят, че "душа" е синоним на "характер". В действителност душата е нещо съвсем различно и много по-конкретно.
Душата е субатомен механизъм, който е изграден от много фундаментални частици, способни да произведат съзнание.
Иначе си много прав за Източника, както някои хора мислят, че е по-правилно да се нарича. И аз съм на мнение, че не му пука особено много за нас, защото има по-належащи неща за вършене от това да се занимава с някаква не особено напреднала раса, която е доста отдалечена от него. Освен това той горе-долу е предвидил нашето близко бъдеще, така че няма какво да прави тук.
И все пак смятам, че точно Създателя се появява ако го призовеш. И е общувал пряко с много хора.
| |
|
|
|
че мисълта СЪЗДАВА .
| |
|
|
|
1. Не
2. Да
3.Да
4.да
5.да
6. Да
7.не
8. Не
9.да
10.не
11. Да
12. Не
13.да
14. Да
15.не
16.не
17.не
”Понякога плащаме най-скъпо за безплатните неща.\"Алберт Айнщайн
| |
|
|
|
Не вярваш, че има Бог, но вярваш, че има ангели...
| |
|
|
|
Защо тези неща трябва да са свързани? Вярвам, че има сила която ни закриля. Вярвам, че и чистите души съществуват.
”Понякога плащаме най-скъпо за безплатните неща.\"Алберт Айнщайн
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|