Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:47 14.11.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | (покажи всички)
Тема За депресиитенови  
Автор drumm ()
Публикувано06.06.14 22:59

Извода до който стигнах последната година е че най-безмисленото нещо е депресията. Изпадал съм в такива състояния в миналото и никога нищо положително не съм получавал от нея. И сега като усетя, че натам отиват нещата изпадам в някаква кратка меланхолия, усмихвам се и продължавам. Все пак живота е един и смятам да си го живея щастлив. Сега причините аз да изпадам в депресия със сигурност е много по-различна от тези на останалите хора и всеки трябва да намери своя отговор, но въпреки всичко не знам дали бихте се съгласили с мен и ми е интересно - Не е ли депресията може би най-безплодното и безмислено нещо? Като съм изпадал в такива състояния преди време не съм достигал до някакви полезни изводи или някакво подобряване - просто едно никакво нищо.

Гледах един филм преди време за една жена, която изгуби и двата си крака (Ръжда и Кости) май се казваше и тя въпреки всичко намери смисъл и си продължи с живота. Имам предвид, че място за отказване и депресия в един живот просто няма. Падаш, ставаш и продължаваш, правиш правилните неща, пък да става каквото ще. Сега ако се случи нещо ужасно е напълно нормално да се оставиш да изпиташ болката и да тъгуваш изветсно време за да го преживееш, но да изпадаш в тежки депресии просто няма смисъл хора, наистина няма !

На мен тези размисли ми помогнаха да се справя с това нещо и сега колкото и да си мисля, че ми е скапан живота - не си позволявам да изпадам в такива състояния, просто действам, правя това, което смятам за правилно, работя по проблемите си, пък да става каквото ще.

Тема Re: За депресиитенови [re: drumm]  
Автор osvoboden pich (ей такъв един)
Публикувано30.05.14 09:45

Щом се появява - не е случайно и не е безмислено...

Тема Re: За депресиитенови [re: osvoboden pich]  
Автор drumm ()
Публикувано30.05.14 10:05

Правилно, но да се оставиш да те завладее вече е безмислено

Тема Re: За депресиитенови [re: drumm]  
Публикувано30.05.14 10:09

Ами аз си имам начин за измъкване от подобни състояния... които са редки - но ги има.

Потапям се и се оставам съвсем съзнателно да ме завладее, но за кратко. Просто й давам право да се появи без да се съпротивлявам... но ако започне да взима връх - излизам от там

Автор drumm ()
Публикувано30.05.14 10:35

и аз така

иначе депресивните ми години бяха тинейджърските, при други хора пък е обратното, ама явно някои хора трябва да го научат тоя урок по трудния начин

А сега вече не си го позволявам тоя лукс да изпадам в депресия
Щото то сие точно лукс донякъде да си губиш времето да се самосъжаляваш примерно

Автор crazymonkey-126377 (тиха усмивка)
Публикувано30.05.14 12:58

Да, ама невинаги можеш да излезеш.

Не гледайте как изглежда, разберете какво Е

Тема Re: За депресиите [re: drumm]  
Автор DarkSideМодератор ()
Публикувано30.05.14 13:06

ми то и да се разболееш от грип е ебаси тъпото, безмислено и безполезно нещо ... да си счупиш крака е дори още по-тъпо и безмислено и безполезно и нищо положително не получаваш от това

Тема Re: За депресиите [re: crazymonkey-126377]  
Публикувано30.05.14 13:07

E то аз не съм изпадал в тези най-сериозни депресии - които са си за доктор... ама все си мисля, че ако имам силата да попадна в такава, ще имам силата и да изляза...

Тема Re: За депресиите [re: drumm]  
Автор alisalisa-147324 (Лиса)
Публикувано30.05.14 18:28

Не е ли депресията може би най-безплодното и безмислено нещо?

ми не е. Тъкмо оправдание човек да спи и да мързелува, колкото иска и никой да не го юрка, щото болен.

Тема Re: За депресиите [re: alisalisa-147324]  
Автор crazymonkey-126377 (тиха усмивка)
Публикувано30.05.14 20:11

Тъкмо оправдание човек да спи и да мързелува, колкото иска и никой да не го юрка, щото болен

Охо-о, де тоз късмет? Народът, включая домашният, умира от смях ако споделя подобно нещо. Никога не са ми вярвали, само ми говорят колко съм силна, че изглеждам добре и нищо ми няма ....

Не гледайте как изглежда, разберете какво Е

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.