|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Ах този дуел
|
|
Автор |
ConorJames (непознат
) |
Публикувано | 17.05.14 17:37 |
|
Какво мислите за дуела между конвенционалната психиатрия и психотерапията?
Много ме дразнат някои като кажат "хапчетата са лошо нещо, отиди на психотерапевт".
Аз съм за конвенционалното лечение, смятам психотерапията за глупост защото не я разбирам, а повечето психотерапевти са някакви отвлечени хипита ,дето говорят за разни чакри ,което няма нищо общо със официалната медицинска наука.
Хапчетата за психични разстройства са едно от най-важните открития на медицината през двадесети век а антидепресантите са най-продаваните лекарства в света. Психотерапевтите много ги е яд за това, защото никога няма да са популярни като прозак.
| |
|
Хапчетата сигурно са нанесли доста вреди, но на мен един ssri антидепресант ми помогна да се оправя от тежка агорафобия и депресия и сега кажи-речи карам втори живот. От психотерапията може би има полза при по-леки състояния.
| |
|
А като ти свършат хаповете и няма откъде да си купиш, ко прайваш?
| |
|
аз не знам за такъв дуел..,
къде се провежда?
когато една медикаментозна терапия се провежда паралелно с психотерапия винаги е по-ефективна
а в някои случаи психотерапията не е достатъчна и се налага медикаментозно лечение
къде виждаш конфликт?
Сън ли на разсънване сънувам?
Нов ли е наистина светът?;-)
| |
|
Немъкъ, новите ССРИ (малко ми звучи като СССР) имат сума ти генерици - сертралин например го има под 5 наименования:
сеталофт
золофт
сертранат
асентра
стимулотон
| |
|
Психотерапията е някакво си плямпане и същевременно и приписват магични свойства. Аз съм се изказвал че е подходяща САМО за фобии и компулсии, прости компулсии, при които се действа на база излагане на дразнителя. Тоест мога да разбера прилагането и само при поведенчески проявления на психичните разстройства.
| |
|
Само при класическо ОКР със типични ритуали или мания за чистота.
Същата шарлатания като лайф-коучинг - новата глупост.
| |
|
Питах, ако си на майната си, в забутано село, има потоп, война, криза и буквално няма отде да си набавиш хапове.
А към сертралина се създава зависимост, не знам дали си наясно. Една клубарка се оплакваше, че не може да се откачи от него.
| |
|
Че любимият ти прозак се предписва при обсесивно компулсивно разстройство.
Къв си по образование, че се изказваш толкова смело и безотговорно?
| |
|
и аз се канех това да попитам
ама някои се раждат "професори" по рождение, та не знам дали и това приятелче не е от тях
Сън ли на разсънване сънувам?
Нов ли е наистина светът?;-)
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|