Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:53 19.08.26 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Ненормалнинови  
Автор dnaunseq (старо куче)
Публикувано15.04.14 10:48

Не е ли хубаво да имаме една оценъчна тема, в която да видим, кои мнения все пак отиват в сферата на ненормалното, девиантното и т.н.

1.

В отговор на:

"понеже и аз като теб доста си падам по биологията, винаги съм си мислела, дори когато жени-лес са ми говорили за деца, че бих изтраяла макс до 5-ти месец и после цезарово и в кувиоз, понеже повече няма да изтрая. лошото е, че с възрастта този период се занижи и то чисто физиологично, тоест вече бих абортирала по естествен път, дори без хапчета още на 1-вата седмица."

2.

В отговор на:

"Бозичка ти е в главичката. Патриархалната система много конкретно обвързва секса със семейството и грижите за поколението и жената. Сексът извън семейството в най-добрия случай ти носи социална изолация, в лошия - сериозни наказания.
От тук - ти си млад и харесван, но за да ебеш, тряя се ожениш. Жениш се, семейство, деца, бит и т.н. Годинките си минават. Жена ти вече трудно те възбужда, но ти все така имаш нужда от секс, а пък младата секси съседка те кара да се надървяш само като я видиш. Дъртата ти жена, разбира се, забелязва това и мозъка и отчита заплаха за статуквото и сигурността. И просто ти казва - или я изгаряш на клада/убиваш с камъни/хвърляш в пропастта/квото друго е на мода или няма ти пусна повече. Мозъка на мъжа почва да калкулира - от една страна вече съм дърт, дебел и плешив и тая пикла едва ли ше ме погледне, от друга страна, тая дърта кикимора ме дразни, обаче пък влажната путчица ми е гарантирана. И то решението е ясно."

3.

В отговор на:

"Говорим за КОНКРЕТЕН СЛУЧАЙ! Не системата ПАТРИАРХАТ, а ПАТРИАРХАЛНАТА РЕЛИГИЯТА, която е САМО от мъже, които НЕ СА женени, са горили красиви девойки на клада.
Бе ти луд ли си, че мъже които имат грозни жени, ще тръгнат да горят красавиците на клада, а няма да ги правят свой любовници??? Нещо наистина боза ти е в главата.

Красивите жени, които са били репресирани заради грозни жени, са били хвърляни в зандана и периодично изнасилвани от въпросните съпрузи. "

Още нещо, мислите ли, че глупостта или "пъдарският наратив" трябва да имат свободен микрофон, особено когато са гарнирани с дълбоко вкоренен афект на омраза към нещо си .

Тема Re: Ненормалнинови [re: dnaunseq]  
Публикувано15.04.14 11:02

Не мога да определя откъде точно се поражда чувството за ненормалност. Може би основно от употребените лексика и образи, а също така и от безпардонността на афекта, който се усеща. Вярна ли е такава комплексна интуиция.

Автор alisalisa-147324 (Лиса)
Публикувано15.04.14 11:28

Тези цитати откъде са?
Дай линк към източника.

Тема Re: Ненормалнинови [re: alisalisa-147324]  
Автор DarkSideМодератор ()
Публикувано15.04.14 11:41

от клуб споделено са ... не разбирам какво цели авторката с тази тема, другарски съд или какво ...

Тема Re: Ненормалнинови [re: DarkSide]  
Публикувано15.04.14 11:52

Не, не, съвсем не целя това. Просто ми хрумна, че щом всеки може да си изказва мнението в интернет, може и да оценим кое ни се струва адекватно и кое не. Така и хората ще имат обратна връзка.

Психологията по принцип се занимава с разбиране и анализ на човека и тука можем да поднесем материали за анализ. Мъжки род съм.

Публикувано15.04.14 12:38

ОценявайТЕ си чие мнение е адекватно и чие - не, в самата тема и пред авторите на цитираните мнения. Така имаТЕ възможност да изложите лично пред тях съображенията, поради които правите оценка на изказванията им, а те - да защитят собствените си мнения.

Тези извадени от контекста на темата и плеснати неясно чии цитати за мен са напълно лишени от смисъл.
Първо, защото не схващам тезите на авторите.
Второ, защото от никъде не става ясно какво е провокирало подобни изказвания.
Трето, защото ми липсват самите автори за уточняващи въпроси, за да направя обратна връзка.

Що тази тема не е пусната в Споделено, щом е провокирана от тема в Споделено?

Публикувано15.04.14 12:47

Защото тука авторите са анонимни. Тоест задачата е да съдим по мненията, а не по психотерапевтичен сеанс или интервю.

Публикувано15.04.14 13:02

Къде "тука"? Тука, както там, всеки анонимен публикува мнение под определен ник.
Тоест, не е напълно, а относително анонимен. Щом подхвърляш нечие изказване на обсъждане и оценка, редно е да цитираш автора, макар и относително анонимен.
Ти мяташ извадки от някакво виртуално обсъждане на нещо си - не посочваш цялото обсъждане и претендираш за оценка на изваденото от контекст.

Даже вече имаш готова оценка, пускаш тук тема за потвърждение на собственото си мнение. И то, относно мненията на някакви други хора, които даже хабер нямат, че ги цитират и обсъждат в момента. Не е коректно така.

Публикувано15.04.14 13:07

Аз пък прецених, че е по-коректно да не давам автори. Иначе може моят критерий също да не е правилен. Друг е въпросът дали мнението е изключение или типично за човека. Но както и да е, конкретно гледаме по едно мнение.

Публикувано15.04.14 13:23

Аз пък те хванах в престъпна некоректност.
Видях коя е темата, прехвърлих я набързо, но търпението ми стигна само до 10 страница. Открай до край всички постинги с едно изключение на всички участници са преливане от пусто в празно, несериозни лафове и пръсточесане. Изключението беше едно-две пояснения с факти за някои религии, които обаче, никой не взе под внимание, защото са много заети да си съчиняват. Демек, това, което си цитирал тук, е ни повече, ни по-малко бозица за лаф-моабет от цялото.
На мен поне не ми е интересно нито за четене, нито за оценяване - имали бол време и желание хората, писали.

Обаче! По отношение на автора на първия цитат си неприемливо некоректен.
Цитирал си част от постинга и, като си спестил най-важното. Ето целият постинг:

понеже и аз като теб доста си падам по биологията, винаги съм си мислела, дори когато жени-лес са ми говорили за деца, че бих изтраяла макс до 5-ти месец и после цезарово и в кувиоз, понеже повече няма да изтрая. лошото е, че с възрастта този период се занижи и то чисто физиологично, тоест вече бих абортирала по естествен път, дори без хапчета още на 1-вата седмица.

не ми харесва да си се представям като майка, пречи ми дори когато трябва да се грижа за чужди деца, понеже Х., който ме харесва има вече деца. Преди не беше така, но както казах, патологии, неврози. А не искам да наранявам чужди деца, както някои хора правят.

Жената съвсем честно си заявява, че не желае да отглежда деца и никой няма право да я съди за избора и.
Така че, темата ти е провокативно-оплюващо-клюкарска.

Ай, със здраве!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.