|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
40 дни се тренира един навик
|
|
Автор |
HA-KOЙ-MУ-ПУKA™ (Жега) |
Публикувано | 30.04.13 16:18 |
|
и после още 40 дни - за да стане той постоянен.
Пример - искате всяка сутрин да тичате. Това обаче няма да стане толкова лесно, ако досега никога не сте спортували.
За да сте сигурни, че всяка сутрин ще спортувате по 20 минути (било тичане, било там нещо друго) работи гореспоменатата формула.
Същата формула работи и за много, много други неща - като тренировка на качества, настроение и пр., включително и за духовно развитие (пеперуде!)
Съгласни ли сте?
Ще се радвам на отзвуци и мнения.
| |
|
че са нужни 21 дни. Те ми се струват много, та за 40 да не говорим.
| |
|
Ами според мен - пак опира до човека. Ако за 3 дни успяваш, то за друг ще е невъзможно за толкова кратко време.
| |
|
че успявам за кратко, иначе с този мързел доникъде нямаше да го докарам.
| |
|
А успяваш ли дадено качество да развиеш за кратък период от време? Тренирала ли си някога някакво качество, черта от характер?
| |
|
успявала съм. Виж с търпението срещнах трудности - тренирам го вече няколко години, но напоследък започнах да задобрявам. А със смирението не смея да започвам.
| |
|
Значи си много добра.
Но както казваше един мой учител навремето – недейте толкова много тренирате търпение, защото аз, вика, като исках търпение и търпение, в един момент всичко взе да ми се случва толкова бавно и мудно, че…, тъй че – правилно си се ориентирала към смирение-))
| |
|
Не. Навика трябва да е и вътрешна необходимост. Колко дебели хора тичат? Колко слаби хора ядат по 5 порции храна, като навик на ден?
| |
|
Сигурно за 40 дни може да се изгради навик, но повечето хора се хващат с разни несвойствени за тяхната душа занимания, само защото някой друг ги прави, и по този начин и 40 години не стигат да си наложиш нещо, което по начало не е за тебе.
| |
|
От сума ти време се каня да започна.
Добър повод ми даваш с темата.
Става въпрос за гимнастика сутрин.
Утре ще е ден 1.
След това евентуално ще споделям.
---------------------
„Умиране няма и задачата има решение.” - Ст. Джонсън
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|