|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Зона с психическо замърсяване!
|
|
Автор |
FilerO99 (оперативная) |
Публикувано | 02.01.13 10:30 |
|
Знаете ли, че съществуват зони, пространства с психическо замърсяване? Примерно отиваш в такава зона и вместо да си вършиш работата за която си отишъл започваш да мислиш за минали неща и за бъдещето без въобще да се концентрираш върху работата си която отива на кино...
Давам конкретен пример - когато отида на наблюдение на една огромна поляна в Бояна с бинокъл да гледам самолетите вместо да мисля за наблюдението и да се занимавам само с него започвам да разсъждавам едва ли не глас точно като някакъв луд за минали и бъдещи събития и да кроя планове като по този начин наблюдението ми отива на кино защото не се концентрирам върху него.
Интересното е, че когато излезна на наблюдение в двора ми такъв проблем въобще не съществува и се концентрирам на 100% върху наблюдението си, но кача ли се на поляната в Бояна макар че там има почти перфектен изглед към цяла София и към небето въобще наблюдение не се провежда, а се започват едни разсъждения на тема оптика и на тема бъдещи планове и пари. Това наричам аз зона с психическо замърсяване!
Интересно как да се преодолее този проблем?
Мисля, че това място се е превърнало в зона с психическо замърсяване защото там в продължение на дълги години съм ходил и съм се усамотявал и съм си правил плановете за живота следствие на което или съзнанието ми асоциира с тези планове и се задействат тежки мисловни психологически механизми които отконяват на 100% вниманието ми от наблюдението, или е възможно някаква мисловна енергия да е напоила околните предмети и пространство и тази мисловна енергия да рефлектира върху съзнанието ми веднага щом се поява отново там?
Вие какво мислите по въпроса?
Проблемът е сериозен!
| |
|
Мисля, че това място се е превърнало в зона с психическо замърсяване защото там в продължение на дълги години съм ходил и съм се усамотявал и съм си правил плановете за живота
Това не отговаря ли донякъде на въпроса...
Аз съм сигурна, че различните места, точно както и различните хора си имат специфична енергетика, но тези които асоциираме с конкретни събития, винаги ни напомнят за събитията...Това важи също и за определени песни, конкретни изрази, които свързваме с някого и т.н. Тоест твоята интерпретация и чувството свързано с нея, не е задължително да е същото като на този до теб...
Виж, ако едно място влияе на различни хора по един и същ начин, тогава можем да търсим обяснение в енергетиката на мястото...
| |
Тема
|
Re: Зона с психическо замърсяване!
[re: Baldrian]
|
|
Автор |
FilerO99 (оперативная) |
Публикувано | 02.01.13 13:36 |
|
Виж, ако едно място влияе на различни хора по един и същ начин, тогава можем да търсим обяснение в енергетиката на мястото...
Следователно причината за тази неприятна и вредна аномалия на това специфично място се намират в съзнанието ми. Благодаря за вашето мнение.
| |
|
Стига си ми говорил на Вие
ЧНГ и Чистит Имен Ден на патерици!
| |
Тема
|
[re: Baldrian]
|
|
Автор |
FilerO99 (оперативная) |
Публикувано | 02.01.13 13:42 |
|
Добре, благодаря ти!
Честита Нова Година на патерици, пожелавам много здраве, пари, любов и щастие!
| |
|
Следователно причината за тази неприятна и вредна аномалия на това специфично място се намират в съзнанието ми.
Не, в подсъзнанието, тоест в зоната на несъзнаваното. Например може да се е случило следното....Някога много отдавна,в миналото ти, си бил на някакво място сред природата и си забравил. Но в подсъзнанието остават спомени . Сега като си дошъл на това място,то ти е заприличало на първото. Подсъзнанието ти е разпознало това място.
| |
|
Само дето в случая става въпрос за същото място, на което е идвал не някога, а множество пъти.
- Vous jouez avec votre vie!
- Et alors?! Il faut bien jouer avec quelque chose!
| |
|
Да! не съм прочела внимателно първия пост на темата..
Но по принцип. Нещо ни се случва, преживяваме нещо свързано с определено място, време .Заедно с това изживяваме някакви чувства и емоции.Защото човек винаги чувства. В подсъзнанието ни остава спомен. Този спомен остава запечатан задължително заедно с емоцията, чувството. После , след време, ни се случва нещо и изведнъж изпитваме чувството, емоцията. Не можем да разберем защо, на пръв поглед не можем да си
обясним чувството, емоцията. Ако се анализираме достатъчно подробно, ще отрием ,че сме се срещнали с нещо, което наподобява местото, хората ,случката от споменът. Първо изплува чувството , емоцията. После изплуват и обстоятелствата като спомен-къде, кога ,с кого и защо сме били. Може да не си спомним мястото, хората, времето, случката, но винаги и много често си спомняме чувства и емоции. Всекидневните ни чувства и емоции са въщност заучени и затвърдени спомени.
По този начин се запомнят мелодии,ястия, също миризми и т.н. Остават асоциации, свързана с тях. Например някои мразят мирис на тамян, защото го свързват с погребения. Аз по същата логика не обичам жито. А всъщност житото е хубава храна...
Ако е ходил на мястото множество пъти,то много ясно, че едно преживяване се е повторило много пъти и е затвърдила някаква емоция в спомена за това място.
Само, не разбрах файлчето какви емоции изпитва като ходи там , приятно ли му е, или не?
Редактирано от vida1929 на 03.01.13 15:22.
| |
|
Следователно причината за тази неприятна и вредна аномалия на това специфично място
| |
Тема
|
[re: FilerO99]
|
|
Автор |
jana (хаплива) |
Публикувано | 04.01.13 11:55 |
|
Или просто се чустваш освободен от всякакви битовизми и негативни влияния там и чуваш собствените си мисли, там си сам със себе си
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|