Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:28 03.11.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Как , накъде и защото......нови  
Автор valenty (старо куче)
Публикувано09.12.12 10:58

или всъщност имам нужда от Вашите съвети, мнения и опит.
Страхувам се, че малко ще е объркано затова започвам от края и от съществения въпрос.
Доколко да продължа да се развивам професионално и до колко имам право да поемам риск за себе си и същевременно да държа в заблуждение по отношение на психическата ми устойчивост хора които ми гласуват доверие?
А сега малко бля-бля/за разтоварване и за информация на тези които не са запознати с моя случай/
Винаги съм била амбициозна даже бих казала свръх.Срива в психиката ми обърна представите ми за борба в смисъл, че се наложи едно десет годишно отклоненеие от борбата за икономическа независимост в борба за емоционална устойчивост

През тези години се наложи да възпроизведа произведението Дон Кихот където за съжаление за разлика от приказките даже Санчо ме напусна.
Пустата амбиция обаче никога не ме напусна и така от 2007 съм вече в Матрицата.
Аз всъщност не мога да разбера какво не и харесват хората на системата, тихичко спокойничко с установени правила.....едва ли някой си представя колко е сложно да си в тази система, ако някога ти се е наложило да излезеш от нея.
Но да се върна на въпроса.Имам ли право да искам повече?

Във всяка десятка има нула

Тема Re: Как , накъде и защото......нови [re: valenty]  
Автор Noblesse oblige (изкуствовед)
Публикувано09.12.12 12:50

Не само имаш право, но и трябва да го упражняваш непрекъснато.

Искай.

Автор Vitalite (флуидна)
Публикувано09.12.12 13:21

Имаш право щом го искаш.
Аз пък от 2008 съм почти извън Матрицата и през това време осъзнах, че в същността си хич не съм амбициозна, емпанципирана и разни подобни. Живее ми се просто, безтревожно и щастливо. Който както иска да го разбира.

Автор Amelia Pond ()
Публикувано09.12.12 13:44

Доколко да продължа да се развивам професионално и до колко имам право да поемам риск за себе си и същевременно да държа в заблуждение по отношение на психическата ми устойчивост хора които ми гласуват доверие?

Все пак рискът за себе си го сведи до минимум, аз съм убедена, че за над 10 години ти можеш да предвиждаш кога нещо се задава и да вземеш мерки ПРЕДИ реално да се е случило.
И по отношение на физическа устойчивост може да ги лъжеш, щом това ти е пътят, към което искаш. Сигурно си гледала "Гатака". Прекалената откровеност, пунктуалност, принципност, спазване на закона, не може да е висша ценност, когато се сблъска с нещо по-значимо.
Разбира се, ако говорим за професионален тежкотоварен шофьор, който получава епилепсия - не е оправдано да лъже, за да си запази работата. Понеже е риск за живота на другите, а не само своя. Но в твоя случай мисля, че не говориш за риск от този тип.

Иначе - какво мисля според теб? Погледни подписа ми.

Понякога трябва да се играе с всички карти - включително с живота си. Защото алтернативата е да не го живееш.

- Vous jouez avec votre vie!
- Et alors?! Il faut bien jouer avec quelque chose!

Тема Re: Как , накъде и защото......нови [re: Noblesse oblige]  
Публикувано09.12.12 14:30

Не съм преставала да искам.....
Само, че сега съм изпаднала в едно противоречие.
От една страна са амбициите и стремежите, от друга опростяването на смисъла на живота до степен радост, че посрещаш новия ден със здрав разум.
И тъй като няма специалист който да очертае границите и да даде оценка на риска се клатушкам между избора да рискувам и да поема напред или да заложа на постигнатото до сега, което не е много, но ми осигурява минимално оцеляване.
Все ми се иска да съм сигурна,че мога да се възползвам от правата на човек, но дълбоко в себе си знам, че това различие съществува и се питам неоснователни ли са претенциите ми?

Тема Re: Как , накъде и защото......нови [re: Vitalite]  
Публикувано09.12.12 14:33

Аз също опитах....
не ми достига във всякакъв аспект и финансово и емоционално
но за другото малко ме е шубе

Тема Re: Как , накъде и защото......нови [re: Amelia Pond]  
Публикувано09.12.12 14:48

Единствената превенция на която в момента залагам е ежадневното пиене на хапчета.
Бих искала и аз да съм убедена, но опита ми показва,че бързината на срива е толкова голяма, че за момента не сме открили медикамент който да може адекватно да премахне и овладее симптомите.
Не не говоря за такъв риск, но риска от натоварване на хората около мен никак не е за подценяване.
Да кофти път....изпълнен с компромиси противоречащи на как да го кажа менталната ми същност.

Автор Цар Изроуд ()
Публикувано09.12.12 19:03

Имаш право на всичко.

Автор Poзмapия (жилава)
Публикувано09.12.12 20:41

Идва ми на ум, че би могла да си наложиш спартански режим по отношение на здравословно хранене, пиене на вода и най-обикновен сладък домашен компот или мед, конфитюр, движение, сън (освен медикаментите).
При мен например, липсата на сън ме прави тотално неадекватна на следващия ден и ме вади от равновесие. Физически не мога да си събера акъла да напиша най-обикновено писмо.

И аз съм в матрицата, и то не е матрица, защото в нея няма никакви рамки, шаблони...Тя е криво огледало отвсякъде, гротеска и абсурд.

Центрофугата мен ме изхвърли в периферията, не мога да се задържа в центъра. И това ме съсипва допълнително. Но темата е твоя.

Да си повторя съвета - погрижи се и за физическата си кондиция.

---------------------
„Умиране няма и задачата има решение.” - Ст. Джонсън

Тема П.Снови [re: Amelia Pond]  
Публикувано09.12.12 22:44

Изгледах ''Гатака''
сега разбирам по добре....
Благодаря!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.