Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:03 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема Психотерапевт в София  
Автор stillsearching (непознат )
Публикувано08.10.12 05:45

Здравейте, моля за помощ, нуждая се от инфо

След негативния ми предишен опит ми трябва психотерапевт, но този път да е сериозен и надежден. Много имена намерих и виждам различни специализации, как да се ориентирам.. Диагнозата ми е депресия, поставена от психиатъра д-р Рали Димитров. Той ми обясни че съм в тежко състояние, но ще ми помогне, нямало човек на който да не е помогнал. Обаче лекарствата които ми изписа не помогнаха, а даже стана по-лошо. После почна много агресивно да ми ги спира рязко и да ги сменя с нови и се отказах. Но то и не е само едната депресия при мен, имам много други неща,..

Намерих следните имена:

Венцеслав Вътов
Димо Станчев
Евгений Генчев
Никола Атанасов
Орлин Тодоров

Аз съм жена, но искам терапевтът да е мъж. С жени ми е много трудно да общувам и имам зверски комплекси за малоценност на полова основа.

Сигурно има и още имена, но тези хора ги видях и на снимка. Някак си като няма снимка съвсем не мога да се ориентирам и да добия представа за човека. На снимката ми хареса Орлин Тодоров. Видях му и едно клипче от TED в интернет, хареса ми като маниер и как говори, но той доколкото видях работи в клиника за лечение на зависимости, не знам това как да го разбирам? Също ми харесва и Димо Станчев.

Просто искам да е добър и да не взима някакви космичеки суми, не защото ми се свиди и не искам да плащам, а просто защото нямам.

Та някой знае ли нещо повече за тези хора? Те май повечето са психоаналитици. Не знам дали това ще е подходящо за моите болести, които са доста и от дълго време. В интернет пише, че CBT е най-добрата и научно доказана терапия, но като разгледах ми се стори, че става въпрос за някакви писмени упражнения за правене, и ми изглежда малко несериозно.. Но ако това е терапията за мен ще ходя на CBT.

Искам да попитам и каква е разликата между организациите "Българско психоаналитично пространство" и "Група за развитие на психоаналитичната практика в България". Понеже си харесах имена и от двете "общности", или както там се наричат, а не разбрах каква е разликата между тях.

Мерси

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от stillsearching на 08.10.12 05:47.</EM></FONT></P><P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от stillsearching на 08.10.12 05:48.</EM></FONT></P>

Редактирано от stillsearching на 08.10.12 06:42.

Тема Re: Психотерапевт в София [re: stillsearching]  
Автор Amelia Pond ()
Публикувано08.10.12 23:06

Венцеслав Вътов
Димо Станчев

- Vous jouez avec votre vie!
- Et alors?! Il faut bien jouer avec quelque chose!

Публикувано10.10.12 19:05

Искам да си кача темата на първа страница, защото наистина ми трябва информация

Автор eooa (staratanova-eoa)
Публикувано10.10.12 22:24

... и защо трябва да ти се закачва темата на първа страница!?

Този сайт си е най-обикновен потребителски за всякакви теми, а не информационен клуб за специалисти...

Никой нормален и уважаващ себе си човек, няма да се ограничи в търсенето си на добър специалист в клуб и сайт като този, след като си има достатъчно специализирани сайтове... чукваш на гугъл и готово...

а, междупрочим, ако наистина си преценила, че положението ти е толкова сериозно и нямаш достатъчно финансови средства да си плащаш скъпо и прескъпо частно лечение, си има съответна процедура... отива се при личен лекар и се иска направление за психиатър, а той от своя страна ще реши, какво е истинското ти състояние, ще го диагностицира и ще назначи лечение, което в редки случаи може и да включва психотерапия към медикаментозното лечение... само психотерапия при психотерапевт не се поема от здравна каса.

Тема Re: Психотерапевт в София [re: eooa]  
Автор Amelia Pond ()
Публикувано10.10.12 23:31

Е, това вече не е истина. Как през личен лекар ще минава.... Нали не пита за психиатър и вече е била при психиатър. Психотерапевт най-добре се намира от препоръки на бивши клиенти, както и на запознати все пак специалисти. Най-добре и специалист и клиент да препоръчат.
Освен това аз например за Венци Вътов и Димо Станчев гарантирам лично, че няма да има като описаните издънки и са професионалисти отвсякъде. И съм отговорила съвсем сериозно.
И естествено, че ще си вдигне темата, която е пусната тия дни сред десетките от едно време, вдигнати просто така.
Та... към авторката на темата - наистина ги препоръчвам и двамата. Аз бих пробвала първо с Вътов.

А ако ти трябва все пак друго мнение и на психиатър - Светлана Николкова, Петър Маринов...

Редактирано от Amelia Pond на 10.10.12 23:35.

Публикувано11.10.12 05:05

eooa

Не искам темата ми да се закача, а искам да я кача на първа страница, за да може да се вижда от повече хора и да получа повече мнения. Ако нямаш информация, която да ми помогне, можеш да не пишеш в темата ми. Не знам изобщо защо продължавам да съм любезна и куртоазна със озлобени хора като теб, които само се чудят с кого да се заядат и кого да захапят, за да си излеят натрупания гняв и напрежение. С нищо не съм предизвикала и заслужила враждебно отношение, задавам съвсем нормален въпрос в тематичен клуб.

Мерси Amelia

Тема Re: Психотерапевт в София [re: Amelia Pond]  
Публикувано11.10.12 09:35

А коя си ти, твоя милост! Кажи име, фамилия, кабинет, адрес, телефон! Т.е. от името на кого препоръчваш горните две лица? От името на частно лице - доволен и благодарен пациент/клиент или от името на професионалист? Или от името на анонимно лице с някакъв си ник, което няма как да поеме отговорност за личните си препоръки, ако нещо не се окаже толкова добро, колкото изглежда от суперлативите и както изглежда от особеностите на нуждаещото се лице с тенденции да не хареса никой специалист.

Откъде-накъде ти да си свръхобективен източник на информация, ако не си професионалист и не си в системата и гилдията на "психичното здраве" да го наречем условно. Ако си била пациентка/клиентка на посочените две лица, откъде си сигурна, че горните двама са най-добрите в сравнение с всички останали? Ти какво, всички психиатри, психотерапевти и психолози на България ли си обиколила и можеш да правиш сравнение или по некви си ирационални причини, щот тез двамата са ти помогнали на теб?

Че аз мога да дам препоръки за съвсем други лица и то от сродно професионална гледна точка, защото само катогледам какво и как пише въпросното лице и мога да кажа с 75% сигурност, а това е висок процент, че в нейното положение, тия двамата, които ти си препоръчала няма да й свършат работа, не защото не са добри, а защото не са подходящи за нейното състояние или да го кажем по друг начин, има и по-подходящи.

И, написаното от мен си е абсолютна истина! На психиатър се ходи по два начина. Общоприетия е чрез направление от личен лекар и това се поема от здравна каса, ако лицето е здравно осигурено, а другият е свободен избор като часно лице със заплащане.

Освен това, тя има претенции, да бъдел много добър и да е евтино, понеже няма средства за скъпо лечение и терапия. Ти наясно ли си, колко струва лечебната терапия при добър психотерапевт? Наясно ли си, колко хора в България могат да си позволят наистина добър психиатър-психотерапевт - защото въпросното лице със сигурност има нужда от лекар - психиатър, който има и психотерапевтична специализация, а не просто психотерапевт, който обаче няма съответната медицинска квалификация и психотерапевтична специализация и няма право да изписва лекарства?

Съответния не просто добър психиатър-психотерапевт, а ПОДХОДЯЩИЯ ЗА НЕЙНОТО СЪСТОЯНИЕ. И този специалист може да бъде препоръчан от личния лекар или първо от специализираните сайтове и сайтове на професионалната гилдия и едва най-накрая от доволни пациенти/клиенти.

И да, няма никаква нужда точно в този клуб тази тема да се закачва най-отгоре. Клубът не е предназначен за търсене на помощ с предимства за отделни лица, понеже тук влизат много такива и нейното положение с нищо не е по-тежко от положението на всички останали. И никой в този клуб не може да се ангажира с категорични мнения по отношение на добри специалисти, а само с препоръчителни.

Също, отделни лица-специалисти нямат право да си правят реклама по некоректен начин без да са си платили рекламата в дир-а. Освен, ако не предоставят безплатна консултативна помощ и то след като са обявили истинското си име и друга информация, от която да става недвусмислено ясно, че съответното лице е официално легитимен специалист.

Публикувано11.10.12 09:45

Извинявай, ако си се почувствала лично засегната, не коментирам твоята личност, а някои от проявленията и тук. Извинявай и ако не съм те разбрала правилно за закачването на темата ти, а само да бъде изтеглена на първа страница, но дори и в този случай смятам, че е излишно. Защото знам капацитета на клуба и знам, че действително тук не може да се очаква сериозна помощ и информация.

Освен това, острият ми тон, още не означава озлобление и заяждане, а аргументиран отговор на нееднократно поставян проблем тук, в който съм вземала участие. Това, че не ти харесва тона ми, още не означава, че ти си правата, а аз не. По мое мнение, ти си мрънкаща, със свръхреални претенции, некоректна, кисела и неадекватна. Може това да ти е от заболяването, но ако аз съм един редови потребител, а не специалист, а и дори да съм специалист, но не влизам тук като такъв, не съм длъжна да ти чета неоснователните киселочи и то без да вземам отношение, след като достатъчно те изчаках. Включих се в следващия етап на претенциите ти, а не отначало, още от първият ти хленчещ пост.

Така че, можеш да престаниш да любезничиш и куртоазничиш, както си мислиш, че звучиш и напълно да излезеш извън релсите на "добрия тон", според твоето разбиране. След което, обаче, да не си мислиш, че депресията ти те оправдава да си получаваш надлежно отговорите, които аз пък смятам, че заслужаваш по мое мнение.

Благодаря, еооа

Редактирано от eooa на 11.10.12 09:48.

Автор jeweel (too sensitive)
Публикувано11.10.12 10:47

За Орлин Баев съм чувала добри неща. Лични впечатления обаче нямам.

Редактирано от jeweel на 11.10.12 10:48.

Автор Amelia Pond ()
Публикувано11.10.12 11:07

Виж сега, човек пита тук, аз отговарям и се обосновавам доколкото мога. Както виждаш, препоръчвам й хора от тези, които тя е изброила и до които тя самата е стигнала. А твоето мнение не може да постигне друго, освен да я разколебае, което няма да е от полза. И да, обмислила съм и въпроса за това да е евтино, но в случая възможността за договаряне на по-ниска такса не се бие по никакъв начин с това кой мисля, че е най-подходящ. Тук не е място да ги обсъждаме надълго и нашироко. Но да пишеш неаргументирано "И, написаното от мен си е абсолютна истина!"... Повече няма да коментирам. А това, че съм анонимна - тя пита във форум, получава отговор във форум, ако ме пита в реалния живот - ще получи мнение от там и да - вероятно би се колебала по-малко тогава дали да го приеме или не, но какво да се прави - тук съм само ник и такава ще си остана. Но искам да ти кажа, че тя си е свършила добре работата и сама е потърсила имена, т.е. не разчита само на някакъв си анонимен форум. Сега просто търси допълнителна информация и пита хора, вкл. от форуми, за препоръки именно по тях. Така че не се прави на много важна и не ми отговаряй повече, супер заядлива си и супер дълго пишеш. Освен това маниакалността ти да качиш други теми, за да не са твоите и откъде накъде на какво отгоре да спориш с човек, че си е пуснал тук тема по тематиката на клуба........ наистина не искам да коментирам.
А колкото до двамата професионалисти - това е мнение, което съм съгласувала на много места и с много хора. Т.е. не е лично мое само. Имам имена, за които съм сигурна отвсякъде. Имам и други, извън списъка й, но както виждаш - отговорих по него. И точно този тип терапия мисля, че ще й е от полза. Да си при Вътов е като да си на психоанализа във Франция. А и препоръката + проучване на сертификати, членство в дружества и т.н. поне е гаранция, че ако не се ли получи нещо - то ще е поради несъвпад между терапевт и клиент, но терапевтът ще е качествен и професионалист със сигурност.
Виждам, че търсиш с кого да се заядеш, но тук не си познала. Каквото и да напишеш след мен - хубав ден.

Редактирано от Amelia Pond на 11.10.12 11:17.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.