| 

| 

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)

| 
                   Тема
                    | 
                     Препоръчайте ми книга 
 | 

|  
| Автор | 
Cleo78 (непознат
) |  
| Публикувано | 17.11.10 21:37 |  
             |  
           | 

Здравейте,

Близък човек -  сестра ми, е изпаднала в депресия от това, че не може да намери подходящ партньор и се чувства сама. От друга страна майка ни е болна и това допълнително я съсипва. Бих искала да и направя подарък -книга, която ще помогне поне малко да излезе от депресията и да разбере, че всичко лошо минава и че може да намери любовта на живота си.

|   |  

| 

|  
           | 

Прегърни я. Разсей я.
 Има ли нещо хубаво в живота на сестра ти извън липсата на любов? Припомни й го. Не казвам буквално.

"Яж, моли се и обичай" може би...

Или нещо готино забавно и несвързано с любов изобщо... 

Всъщност - просто бъди до нея.

Allons-y, Alonso Редактирано от Doctor Who на 17.11.10 22:18. 

|   |  

| 

|  
           | 

Музиката също помага. 
  ------

|   |  

| 

|  
           | 

книга-Силата на настоящето
 Много книги с по-философска насоченост биха могли да бъдат от полза,но тук и интересите на сестра ти са важни...

Ако можеш да си го позволиш -някакъв курс по танци-салса,танго....

Докато тя знае,че ти мислиш и те е грижа за нея,ти вече помагаш.

Вероятно положението на майка ти е трудно и за самия теб-така,че взаимната подкрепа на близките в подобни моменти е много,много важна за всички около болния -и за самия болен.

Редактирано от Valery 72 на 17.11.10 23:47. 

|   |  

| 

|  
           | 

Няма такава книга. Има много, които с гръмките си заглавия обещават такива ефекти, но истината е, че няма такава книга, а те са търговски продукти насочени към наивници. Просто можете да и споделите, какво усещате когато сте около нея и как и за какво искате да и помогнете. 
 А депресията с терапия се бори. Психотерапия.
  http://positum-bg.com

|   |  

| 

|  
           | 

Няма такава книга. Има много, които с гръмките си заглавия обещават такива ефекти, но истината е, че няма такава книга, а те са търговски продукти насочени към наивници

Какво чете един студент по психология?

|   |  

| 

|  
           | 

Има такива книги - не психологически, а ХУДОЖЕСТВЕНИ. Изкуството въздейства. Въпросът е на кого кое и как... 

А тя е просто депресирана от трудни моменти и неосъщественост на мечта... това не е клинична депресия или поне не е задължително да е, по-скоро екзистенциална.

Allons-y, Alonso 

|   |  

| 

|  
           | 

Много теория. Но тя не помага. В смисъл, че избавянето от нещо става по друг начин. Обикновено във взаимодействие с терапевт. Контакта с някой се явява винаги най-важното. Ако този контакт е с книга е все едно човек да играе шах-мат със себе си. Винаги ще знае хода на "противника". 
 Терапевта се предполага, че е създал умението да използва теорията на практика.
 Естествено аз не отричам ползата от четенето на книги. Повечето, които са на пазара обаче са търговски продукти, които са направени с цел печалба и обикновено имат повърхностни сугестивни /внушаеми/ послания и обещават нереалистични резултати и то за кратко време, с което привличат потребителя който иска още днес ако може да се избави от нещо. А това е невъзможно.
  http://positum-bg.com

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: Препоръчайте ми книга 
[re: Cleo78]
 | 

|  
| Автор | 
Bидa () |  
| Публикувано | 18.11.10 09:13 |  
             |  
           | 

Това да подарите книга е много добра идея.
  Разбирам положението на сестра Ви. Депресиращо е да не можеш да намериш подходящ парньор. Не се сещам за заглавие,но може би е подходяща някоя книга за психологията на мъжете.Мъжете имат  психология,която ако познавате, ще е по-лесно да общувате с тях,защото ще знаете какво искат, как обичат да общуват и  или за анимус и анима,но по-леко четиво.Когато аз срещнах съпруга ми, спомням си тъкмо четях една популярна психология,която ми даде обяснение защо търся точно определения тип мъж - да прилича на баща ми естестевено и да притежава качествата,които в детството ми са ми втълпени за важни.Благодарение на тази книга си осъзнах заблудата, че не е важно бъдещият ми съпруг да е образован като баща ми или да има подобна на неговата професия , важното е да ми дава сигурността  ,която ми е давала в бащината институция.
  Въобще книгите са ми помагали в преломни моменти от моя живот.
  Съжалявам за болната Ви майка. Пожелавам късмет!

Редактирано от Bидa на 18.11.10 09:42. 

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: Препоръчайте ми книга 
[re: t.todorov]
 | 

|  
| Автор | 
a зaщo (непознат) |  
| Публикувано | 18.11.10 09:26 |  
             |  
           | 

О, зависи от човека. Има много хора, на които книги написани като приказки за деца, помагат. Всъщност някои книги са дори по-наивни от приказките, но какво значение има щом имат ефект? Въпросът е че само Cleo78 познава сестра си и може да намери подходящото за нея. 

А, да и здрасти на всички, чета ви от година и половина- две.

|   |  
  |   

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |