Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:53 04.11.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Влияе ли сезона на настроението?нови  
Автор panterata68 (голямата)
Публикувано18.11.10 12:24

Есен е, денят е кратък, навън е студено, често вали, изпитваме носталгия по топлите, слънчеви летни дни! На много от нас ни е позната липсата на добро настроение в мрачното време. Някои хора през този сезон се оплакват от непрекъсната сънливост, липса на желание за работа, отпадналост, унилост, усещане за безнадежност и мъка, печал, дори понякога тревожност, безразличие и раздразнителност. Какво всъщност става с нас през есента?
Вярно е, че навън вече не е така оживено и весело, както през лятото, липсват ни топлите дни, но това причина ли е за липса на настроение и усещане за тъга, всъщност сив и тъжен сезон ли е есента? Някои специалисти говорят за есенна депресия, според други депресията е нелеко заболяване и есенното неразположение не може да се нарече депресия. Депресия или не, важното е, че ние, полагайки усилие, можем да се избавим от неприятните усещания
Трудното го правя лесно,невъзможното малко ме забавя

Редактирано от panterata68 на 18.11.10 12:28.

Тема Re: Влияе ли сезона на настроението?нови [re: panterata68]  
Автор janaМодератор (хаплива)
Публикувано18.11.10 12:29

Влияе разбира се .. затова бума на депресиите е предимно есента

Автор petkuvoevoda (тракторист)
Публикувано18.11.10 14:12

Есента е супер сезон, най-малкото защото ранна есен излизат расперите, а късна есен щуките.

Зимата е уникален сезон, защото няма нищо по-добро от тва да седнеш до огъня с приятели и да се отдадете на хубави напитки и муховръз
Най-ранна пролет пада забраната за пъстърва, което е нещо много по-специално от Коледа и Нова Година зети заедно
Средата на Май /което обикновено е и реално началото на лятото/ падат забраните и за другите видове, снеговете почти са се стопили по планините , реките нормализират нивата си...и няма нищо по-хубаво от това да станеш в 03:00 сутринта, да запалиш и след 250 - 350 км да посрещаш слънцето на най-хубавите места на света

ФК Дядо Мраз ви поздравява

Тема Re: Влияе ли сезона на настроението?нови [re: petkuvoevoda]  
Публикувано18.11.10 16:15

Есен:

Публикувано18.11.10 16:21

Зима /Ранна пролет

Пролет

Лято:

Автор panterata68 (голямата)
Публикувано18.11.10 16:31

Някой пишат ,че е сезона на депресиите но явно на теб ти се отразява добре.Намирането на място в природата и покрай реките,язовирите те зареждат с енергия и позитивизъм.А,хобито ти ми харесва

Трудното го правя лесно,невъзможното малко ме забавя

Автор ratna ()
Публикувано19.11.10 07:45

Мен ми харесва есента . Дори и в мъгливите дни има красота . Мъглата , когато не е замърсена от промишлени отпадъци и изгорял бензин е с приятен аромат .
Мекото слънце , килимите от листа , във всичко това си има красота .
Но най-голени причинители на човешкото страдание , включително и депресията , са хора стоящи на "високите" позиции в обществото , които с действията си или с бездействието причиняват страдания на други хора , принуждавайки ги да живеят в изкуствено създадени ограничения .
Много ясно , че когато ти вземат ресурса за живот ще се явят болестите .
А болестите се лекуват , когато се премахне причинителя им , затова не случайно толкова хора са болни , защото за тези причини е неудобно да се говори , пък какво остава за изкореняването им

Тема Re: Влияе ли сезона на настроението?нови [re: ratna]  
Автор Bидa ()
Публикувано19.11.10 08:09

Много ясно , че когато ти вземат ресурса за живот ще се явят болестите .
А болестите се лекуват , когато се премахне причинителя им , затова не случайно толкова хора са болни , защото за тези причини е неудобно да се говори , пък какво остава за изкореняването им

Да ,така е. Не знам какво имаш предвид, но според мен първопричините за болестите са много: Обидите, които не можем да преглътнем. Чувството ,че сме ограбени по някакъв начин. Че ни е отнето нещо което по право ни принадлежи. Чувството ,че никой не ни цени. Усещането ,че ни е отнето правото да изразяваме себе си и потребностите ни.
Всички тези неща ми вляят лично на мен и на настроението и въобще на психиката, а от там и на тялото. И чак тогава може би на последно място -сезона. И през зимата и през лятото мога да се чувствам добре , ако са наред отношенията ми с хората и емоционалното ми състояние.

Пренаписах живота си, такъв какъвто ми се иска да е бил.

Автор Poзмapи (жилава)
Публикувано19.11.10 09:22

Харесват ми всички сезони, най-обичам есента. Защото много малко ще съм жива, а искам да не пропусна нито една красиво есенно листо, сгушено врабче в снега, цъфнало кокиче и ярко слънце над синьо море.

Автор janaМодератор (хаплива)
Публикувано19.11.10 09:41

Аз като истинско зимно дете обожавам зимата, тази бяла тишина и спокойствие някакси ми дава повод за релакс, пролетта дава чуство на раждане, всичко цъфти, носи се страхотен аромат, това е сезон на надеждата, лятото също носи своето очарование - почивка, море, положителни емоции (да не забравяме как слънчевите лъчи влияят положително на организма чисто физически), есента също има своята красота с това оцветяване на листата, но факта, че слънцето все по-рядко се показва, предимно се наблюдават дъждове, мъгли ..... тази мрачна обстановка предизвиква депресиите

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.