|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | (покажи всички)
Тема
|
Приказка за един Бог-в няколко части
|
|
Автор |
blood2 () |
Публикувано | 06.02.10 12:34 |
|
Реших да напиша приказка.Хрумна ми от Бaтe_Пeтky и разните неща за които пише entrix.Надявам се че поне Розмари или някой друг да я хареса.
Ето как стоят нещата за идеята за Бог и защо той е такъв.
Много често той губеше съзнание и се пренасяше напред във времето.Какво беше?Бог или човек?Или нещо друго?Спомените нахлуваха мъчително в него защото той представляваше чиста енергия.Понякога плачеше и тогава си спомняше.Плачеше,а в земите на хората настъпваха наводнения.Но напредналата цивилизация използваше науката и бършеше сълзите му с кърпа далеч още преди да са оформили голями капки солена вода.Тогава се появяваше в повеят на вятърът,в клоните на дърветата или в слънчевите лъчи на прекласен пролетен ден.Появяваше се.Появяваше се информацията за неговото съществуване и той си спомняше.Но водата,водата го караше да потъва надълбоко в миналото и цялата информация събрана за него да изплува на повърхността.Да имаше и хора приемани за луди които чувстваха тази информация и това страдание на умиращият Бог,но околните ги смятаха за депресирани.Ха,дори с умирането си предизвикваше депресия у хората.А водата се пречистваше и пречистваше с машини и информацията се губеше,информацията за неговото съществуване изчезваше в машините.
Бог нямаше истински последователи вече.Одавна религията бе умряла и го бе забравила.Да имаше секти,но те бяха просто модерна форма на общуване между мъничките хора.
Имаше два живота.Живот на Бог и живот на човек.Животът му на човек бе тъй кратък и с толкова малко информация в него,че много рядко изплуваше в неговата енергиина вълна.Но наскоро сякаш си го припомни.Почувства се като човек.Един умиращ Бог за сетен път си припомни началото.
Началото бе ужасно.Той,едно дете.Слабо.Безпаметно.С лошо Днк.В невероятно развита цивилизация.Напред в бъдещето където единствено талантът бе важен.Още откакто се помнеше и запамети първата играчка и първите хора разбра че е различен.Разбра че е ненужна вещ която е захвърлена в ъгълът и служеше само за да развесели голямите хора със своята грозота и тъпота.Та той изглеждаше по-зле от другите.Миришеше по-зле.Не можеше да се ориентира.Всъщност една дума го описваше изцяло.Той беше просто по-слаб.С по-слаба имунна система и всяко нещо което доставяше удоволствие на другите деца на него му вредеше.Като се удареше в нещо раните му не заздравяваха.Като искаше да докосне един предмет пръстите му се плъзгаха по него и той ревеше от безпомощност.Когато искаше да запомни някоя физиономия тя моментално се превръщеше в голямо чудовище и чуваше единствено упреци и гняв от нея.Не можеше да докосне предметите като другите деца.Не можеше яде като другите деца.Не можеше да мисли като другите деца.Не можеше да се регенерира като другите деца.И имаше лоши родители.Лоши или той беше лошият защото имаше лошо Днк?
А в тази супер напреднала цивилизация той още като малко 3-4 годишно хлапе разбра че е ненужен.Ненужен и неразбран.Как може да разбереш слабостта?Как може да разбереш липсата на сила и памет?Как може да разбереш грешната ДНК?
Никоя,никоя машина или доктор на светът не могат да разберът слабият.
Защото нищото не може да се разбере.И той не можеше да се разбере.Когато си нищо ти просто пропадаш в него и си в нищото.Защо?Как?Има ли значение след като другите са талантливи,а ти не?След като ти си запокитен още с раждането си в единият ъгъл и просто трябва да умреш.То колкото и да си слабоумен разбираш в един момент че си различен и че не ставаш за нищо.
Та такава информация нахлуваше в съзнанието на умиращият Бог понякога.А тази информация беше мъничка частица от неговото минало,но голяма частица от неговата болка.Но освен болката че е бил нищо го болеше и нещо друго.Болеше го че тогава когато беше нищо бе почувствал какво е добро и какво е зло.Едно малко дете да чувства доброто.А сега не го чувстваше.Не го почувства нито един път откакто бе станал Бог.Само знаеше че чувството за добро носеше болка,а странното беше че след като веднъж си го почувствал дори да си го изгубил ти отново се чувстваш депресиран и тъжен защото не знаеш какво вече е доброто.
За днес толкова.Утре ще продължа приказката.Надявам се да има някаква психология в нея.Не че ме мързи да я напиша сега.Влязал съм в правилното чувство,но не съм сам и затова до утре с продължение номер 2.
Да разберете за подвизите на новият бог.И още куп други неща.
Смисълът на живота е да се родиш с талант.
| |
Тема
|
Re: Приказка за един Бог-в няколко части
[re: blood2]
|
|
Автор |
amazonian (ентусиазирана) |
Публикувано | 06.02.10 23:19 |
|
Има нужда от оправяне на правописните глешки, но е хубава.
Don't tell me what I can't do
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Пeтя X () |
Публикувано | 07.02.10 09:34 |
|
Понеже съм чела твои постове, веднага ми стана ясно,че пишеш за себе си.
Сигурно все ще се намерят читатели ,които да харесат написаното. Но на мен лично не ми харесва.
Ти не си бог, ти си напаст божия. Всеки втори пост в този клуб е твой.
И колкото и да ги избягвам твоите досадни постове, те просто ми се набиват като трън в очите. Та затова мернах какво си писал.
Първо , идеята ти да се самосъжаляваш , вече е много изтъркана. ИзмислИ нещо друго. Като например да се обичаш и да се се гордееш със себе си.
Второ, прави ми впечатление ,че бъркаш две гледни точки и става каша. Или пиши литературни произведения( мястото им не е тук, а в клуб литература), или опиши точно, без лирически похвати, състоянието си на пациент с идеята да се намери някой да те психотерапевтира. Но така както си го написал е манджа с грозде.
Трето, научи граматиката. Съществителните в бълг.език приемат пълен и непълен член. Прочети в Гугъла.
Редактирано от Пeтя X на 07.02.10 09:37.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
sir eko (aqua) |
Публикувано | 07.02.10 10:40 |
|
Серизна работа,точно това е целта на блод2...
Толкова много думи предполагам,че няма да бъдат напразно написани!
| |
Тема
|
[re: sir eko]
|
|
Автор |
Пeтя X () |
Публикувано | 07.02.10 10:46 |
|
Да , сериозно е. Той най-накрая ще си докара някое сериозно заболяване от толкова много саможаление, самозалуди и прочие.
Редактирано от Пeтя X на 07.02.10 10:49.
| |
Тема
|
[re: Пeтя X]
|
|
Автор |
blood2 () |
Публикувано | 07.02.10 10:49 |
|
Пиша за себе си защото не мога да се разбера.Защото Нищото не може да се разбере от никой.
Аз и Бог?Как може да си го представиш?
Не разбра ли кога божественото създание става човек?Когато си припомня какво нищожество е било и че единствено тогава е съзнавало какво е Добро и какво Зло.
За Боговете няма такива понятия.
Разбра ли сега кои са богове?
А какво има за боговете?Ще разбереш по късно.
Няма да уча граматиката защото никой човек на светът няма да ми плати и една стотинка за нещо написано от мен.
За целият свят аз съм нищожество.
Смисълът на живота е да се родиш с талант.Редактирано от blood2 на 07.02.10 11:29.
| |
Тема
|
[re: sir eko]
|
|
Автор |
blood2 () |
Публикувано | 07.02.10 10:54 |
|
Ей това сънуването в сънят е сериозна работа.Това е начинът да се отървеш поне за някакви си моменти от кошмарите.
Редактирано от blood2 на 07.02.10 10:56.
| |
Тема
|
Re: Приказка за един Бог-2 част
|
|
Автор |
blood2 () |
Публикувано | 07.02.10 11:25 |
|
Искаше да е обикновенно,а смяташе че другите са необикновенни.Да си дете си имаше много приемущества.Възрастните не те забелязваха.Не трябваше постоянно да наизустяваш тонове информация.Е,да беше слаб,но слабостта му беше генетична.Ядеше като другите деца-нима?Поне се опитваше де,но за разлика от родителите му които му се караха че не е изял всичко и му се смееха,поне тук в детската градина никой не му обръщеше внимание.Играчките естествено бяха в ръцете на другите.Но дори да се добереше до някоя никой не искаше да играе с него.Всичко си беше нормално-е с изключение на това че изпитваше доста повече болка от всеки допир до нещо.
Но когато доиде периодът за емоционално израстване осъзна какво е.Осъзна че е роден неудачник и нищожество.В училището и въобще навсякъде хората се държаха странно.Без принципи и правила.Притежаваше ли нещо?В къщи всичко принадлежеше на родителите му.В училище пък всичко принадлежеше на учителите.А себе си?Че той не притежаваше себе си.Всеки можеше да се докосне до него и да го бутне или да го обиди.
Какво притежаваше тогава?
Различаваше доброто от злото?
А защо другите не го различаваха?
Или беше с грешно ДНК и за лудницата?
В този период на развитие разбра как действаше системата.Какво я движи.Движеше я позитивизмът.Позитивизъм означава да направиш нещо лошо и след това да ти се размине като отнесеш по-малко последствия за действията си отколкото си причинил като вреда.Всъщност светът беше материален.Тоест обиди,нападки,всякакви злодейства се изкупуваха с едно единствено нещо-пари.Всеки можеше да изкупи греховете си с помощта на парите.Дори ако убиеше някой беден човек,то ако можеше да служиш на обществото добре,те просто те задължаваха да му служиш на минимална заплата и пак беше на свобода.
Тоест кое движеше светът?Защо той като вършеше някоя щуротия го наказваха жестоко,а с другите деца не се отнасяха така?
Заради една единствена дума-талант.Те бяха талантливите,той беше нищото.Нищото което не можеше да си представи точно нещата и затова си мислеше че доброто и злото съществува.
За днес толкова.Редактирано от blood2 на 07.02.10 11:36.
| |
Тема
|
[re: Пeтя X]
|
|
Автор |
blood2 () |
Публикувано | 07.02.10 11:39 |
|
Какво те интересува Аз как се чувствам?
Защо се правиш на загрижена без да ме познаваш?
Защо се правиш на хрисима и светица?
Аз ти го признавам.Въобще не ми пука за теб.Не ме интересува какво ще ти се случи-зло или добро.
Пeтя X искам пред всички тук и сега да напишеш Истината.
Да напишеш че въобще не се интересуваш от мен.
А не да се правиш на добронамерена.
Пътят към ада е постлан с добри намерения.
Ти моят пък към Ада ли ми постилаш?????????????
| |
Тема
|
|
|
Автор |
sir eko (aqua) |
Публикувано | 07.02.10 14:30 |
|
За да знаеш истината,трябва да вярваш в истината!Така истината винаги ще остане истина!
Ти как позна,че мацката се прави на добронамерена?Трябва и ти да си добронамерен като нея да разпознаеш какво е добронамереност!!!
Само ангелите без причина могат да влязат в ада.Каква ще е причината или ползата от тебе в ада?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | (покажи всички)
|
|
|