Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:19 04.11.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Аз, като работодател, искам да питамнови  
Автор skalla (новак)
Публикувано03.01.10 00:54

Какво искате от работодателите си?
От какво не сте доволни?

Тема Re: Аз, като работодател, искам да питамнови [re: skalla]  
Автор skalla (новак)
Публикувано03.01.10 00:56

Какво ви дразни?
А, аз ще ви кажа какво нас ни дразни...

Автор пpeмиcлящ (непознат )
Публикувано03.01.10 16:57

Не одобрявам:
- Високомерието на работодателя, работниците и служителите за него са шерпи, слуги и добитък
- Голямата разлика в стандарта на живот на работодателя и на работника. Той кара луксозна кола и живее в палат, а не изплаща редовно възнагражденията на подчинените си. Води двойно счетоводство и по такъв начин ощетява и мами служителите си и държавата
- Непривлекателни условията на труд и незаплатен извънареден труд
- Уреждането на "свои" хора и толериране на такива, които се подмазват на шефовете
- Използването на некачествени /главно вносни/ материали и суровини с цел снижаване на себестойността на продукцията и увеличаване на печалбата на собственика. В крайна сметка потребителските качества на крайния продукт или услугата са под всякаква критика. Разчита се на лъскавата опаковка или на рекламата, което си е чиста измама.
- Дискриминация на кандидатите за работа по пол, възраст

Автор Щypaтaвeщицa (със забрадка)
Публикувано03.01.10 19:53

Работодатели всякакви. Как да се унифицират нещата за всички.

От частна гледна точка - на работещ в академично автономна бюджетна организация, нещата с които не мога да свикна:

- липсата на визия и мислъл за важните неща - да поощриш това/този, който ти носи позитиви и смелостта да се освободиш от това/този, който ти налага инерцията;

- невъзможността да се осъзнаят и набележат последователни цели според възможността да бъдат изобщо реализирани;

Нещото с което трудно свикнах е кристално ясното разделяне на касти - който е от висшата каста дори да се е из...л и да го е разровил няма как да е крив:о)))

Честита нова година на работодателите, които ценят това което създават и хората, на които го дължат

Метли управлявам всякакви

Автор edna selianka (любопитна)
Публикувано03.01.10 21:18

Шуробаджанащината. Както ми беше обяснено явлението от една работодателка, предполагам, (в Интернет я „срещнах”) – „Разбира се, че ще наема хора, които познавам”. Нали така?
Наемат те да вършиш 20 неща. После се оказва, че си момче/момиче за всичко и вършиш, каквото ти наредят при това трябва да го правиш безропотно.
Публикуването на фалшиви обяви за работа. За това имам цяла тема във форума.
Абсолютно безсмислените въпроси, които задават на интервютата за работа, заимствани от западните и най-вече американските тертипи за въпросници, неприложими за нашата държавка.
Дискриминацията при наемането на работа по пол най-вече. Дискриминацията по признак възраст – абсолютно недопустима, но се „практикува” масово.
Изборът на персонал предимно по външен вид.
Другото са ти го казали вече. Няма да го повтарям.

Гледай ся, к'ви въпроси ма вълнуват.

Редактирано от edna selianka на 03.01.10 21:19.

Автор Poзмapи (променлива)
Публикувано04.01.10 08:59

Какво искате от работодателите си?
По принцип нищо не искам от тях. Гледам да си свърша пряката работа.

Редактирано от Poзмapи на 04.01.10 09:26.

Автор Valery 72 ()
Публикувано04.01.10 10:42

Първата ми месторабота беше,като банков чиновник-1996г.Току що бях завършила "Финанси",а преди това немска гимназия.Шефката ми беше със спортна гимназия-профил джудо и може би някакъв ВИВ.Питаше ме какво е парагон.
След това съм срещала същите неща и на другите си местоработи.
Май проблемът и на работниците, и на работодателите,като цяло е некомпетентност.

Автор Лaмa ()
Публикувано04.01.10 22:00

Здрасти, нещата, от които ще се оплача, наистина са от категорията на "амброзията не ми е на стайна температура", защото условията ми на работа са съвсем поносими.

Ето какво търся:
- да ме оставят да си върша работата, да не ме контролират постоянно, да не ми се пречкат
- да ми имат доверие и да ми уважават мнението
- да са честни и директни с мен, особено като става въпрос за качеството на работата ми и бъдещето във фирмата
- естествено обезпечението да е съотвентно на очакванията към мен като говоря не само за пари, а и за възможности за развитие и т.н.

Всъщност мързи ме да се оплаквам, но не ми харесва да ме манипулират и да ми хвърлят пясък в очите, за да следвам партийната линия. Също ако очакват от мен да представям някаква позиция, особено пред хора и структури, които са по-високи в йерархията от мен, то тогава очаквам да стоят зад мен, а не да се покриват, като се разсмърдят нещата.

Нищо особено всъщност.

Автор paзбиpaм (перде)
Публикувано05.01.10 12:34

От какво съм недоволна:
1. Ужасяващата шуробаджанащина.

Не разбирам как може да ти зависи печалбата от това дали си наел или не компетентни хора и да вървиш срещу себе си, назначавайки некадърен, но "твой човек".
2. Липсата на визия за бизнеса като цяло.
3. Липсата на преценка за качествата на всеки от персонала.
4. Постоянното ръчкане и напомняне да свърша някоя работа далеч преди да е изтекъл срокът за това, като съм доказала от години, че ВИНАГИ се вмествам в срока, а ако зависи от мен - готова съм преди това. Постоянните проверки само разсейват и пречат, отделно дето изнервят.
5. Неадекватното заплащане, въпреки устно изразените похвали. Някои и това не правят и така съвсем демотивират хората си.
6. Липсата на индивидуален подход.
7. Високомерие, некомпетентност, комплексарщина.
Мога да напиша поне още десет неща.

Искам обратното на горенаписаното и също така да е организиран като личност, да притежава мениджърски качества, да бъде психолог, да разделя строго личното от служебното, да не се поддава на ласкателства, доноси, подкупи, сексуални манипулации и подобни. Да осъзнава, че ако не е персоналът, не би могъл да постигне почти нищо.

Не гледайте как изглежда, разберете какво Е

Автор aleks_st (непознат )
Публикувано05.01.10 13:00

Ще се съглася с голяма част от горепосочените мнения. Нещата, които не ми харесват в работодателите, са:

- назначаването на служители по приятелска линия, т.е. шуробаджанащината - това обикновено довежда до разцепването на групички и "приятелската" групичка се настройва негативно срещу служители дошли чрез обява при тяхно различно мнение или несъгласие с нещо в процеса на работа;
- толерирането на служители, които се подмазват и постъпват конформистки - дори и да не им харесва нещо си мълчат и не умеят да отстояват собствени позиции;
- строгият контрол - служителят има нужда от собствено пространство и на работното място и прекалените строги правила, които го карат да се чувства непрекъснато наблюдаван, може само да го демотивират и стресират допълнително;
- толерирането на служители, които действат на принципа "целта оправдава средствата" и които не зачитат личността на колегите си, независимо дали ги харесват или не;
- толерирането на служители, които видимо са по - неграмотни от мен. Не прави добро впечатление, ако колега, чиято работа е свързана с комуникация с клиенти, не умее да се изразява добре и допуска елементарни граматически грешки, но същевременно е толериран, само защото е по - нахален и се подмазва повече;
- дискриминацията по пол, възраст и външен вид - недопустимо!!!
- не добрите финансови условия с оправдания от рода, че е криза или че даденият човек няма опит!!! Недопустимо! - има определен икономически стандарт, под който човек не може да падне, иначе трябва да фотосинтезира
- незачитането на образованието - това имам усещането, е само явление в България. Никой не си губи 4-5 години в унивеситета, за да му казват, че образованието няма значение и той виждаш ли, нищо не е научил там! Само в България нещата се отричат, а не се прави опит за надграждане и използване на натрупания опит. Действа се на принципа "Всичко започва от мен" или "аз открих топлата вода";
- нежеланието на работодателите да инвестират в обучение на служителите си;
- гледа дали работата е свършена количествено и бързо, а не качествено

Май е това засега:) Доста съм критична и май затова не мога да си намеря мястото, та чак съм решила да се запътя нанякъде извън границите на България

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.