Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:46 02.11.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема проблем с нервитенови  
Автор dani1212 (непознат)
Публикувано11.12.09 09:26

Здравейте, имам сериозен проблем с нервите, мисля че ще трябва да взимам някакви лекарства, но не искам такива към които има привикване. Преди години съм пила ривотрил, но той е доста силен. Някой пил ли е такива медикаменти към които няма зависимост?

Тема Re: проблем с нервитенови [re: dani1212]  
Автор Poзмapи (променлива)
Публикувано11.12.09 09:43

Да ти кажа, няма вищо страшно във вземането на медикаменти, рабира се предписани от лекар, който ти следи състоянието.

Аз самата вземам. Чувствствам се добре.

Образно казано, лекарствата са кото патерици, която ни помага да ходим, когато сме със счупен крак.
Когато кракът оздравее, бавно и полека под лекрско наблюдение и по специална индивидуална схема, медикаментите отпадат, и човек се връща към по-уравновесен начин на живот.
Успех и кураж!

Тема Re: проблем с нервитенови [re: Poзмapи]  
Публикувано11.12.09 09:47

много ти благодаря че взе отношение, ще трябва да отида на лекар, за да ми ги изпише, ти какво взимаш?

Автор Poзмapи (променлива)
Публикувано11.12.09 09:48

Ще ти пратя лична бележка.

Редактирано от Poзмapи на 11.12.09 09:55.

Автор ishizu ()
Публикувано11.12.09 09:55

към антидепресантите не се привиква.

Автор Bидa ()
Публикувано12.12.09 08:50

Проблем с нервите -е много общо казано. Какво по-точно чувстваш, какво те притеснява?
В момента и аз пия ривотрил заради мигрена, по-точно спирам го постепенно.

Тема Re: проблем с нервитенови [re: Bидa]  
Публикувано14.12.09 09:33

Притесняват ме нервните кризи, в които започнах да изпадам често

Автор edna selianka (любопитна)
Публикувано24.12.09 00:13

Поздравления, че признаваш за проблема и търсиш помощ.
Аз гледам да спирам лекарствата и успешно успявам. Няма страшно. Под лекарски контрол, няма привикване.
А нервите и кризите ще те съпътстват, ако натурата ти е такава. Моето мнение е, че на днешно време лекарствата са поизпипани, без гадни странични ефекти.
Не вярвам в хомеопатията. Ти пробвала ли си с тинктури, чайове, безвредни седативи и пр.?

Гледай ся, к'ви въпроси ма вълнуват.

Тема Re: проблем с нервите [re: edna selianka]  
Автор K Hole ()
Публикувано24.12.09 00:29

И аз гледам да спирам лекарствата, но напоследък само с гледането си оставам.. Ужасно зле съм с нервите. Всекидневно имам кризи. Ривотрил и аз пия, но в последно време не ми е никак достатъчен. Поне не качвам пермаментно дозата и когато всичко е ОК, мога да мина и с една таблетка на ден. Със или без лекарски контрол има привикване. Това зависи от много фактори.. характер, склонност към лекарствена зависимост, среда, остатъци от миналото... Винаги има малко или много гадни странични ефекти.

А това за разни билки, чайове и т.н. звучи интересно. Би трябвало да има действие? Някой пробвал ли е?
Или пък психотерапия?

Don't play God if you don't have all the answers!

Тема Re: проблем с нервитенови [re: K Hole]  
Автор edna selianka (любопитна)
Публикувано25.12.09 02:54

Аз. Аз съм пробвала. Но не помагат, особено когато си в стресови периоди, от които няма как да избягаш.
Пила съм с месеци Седатив на Боарон, глог-мента-валериан, само валериани, едно "лекарство" от жълт кантарион (отново с успокоително действие, но забравих наименованието), чайове всякакви - мента, "Лека нощ", за депресивни състояния...
Знам ли?! Човек сам трябва да се вкара в релси и да си наложи добрия начин на живот. Спортът винаги помага.
Дозата не я качваш, защото в действителност не се развива толеранс към Ривотрил, както плашат докторите. Поне при мен е така. Пия го само вечер и то през няколко даже.

Гледай ся, к'ви въпроси ма вълнуват.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.