| 

| 

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)

| 
                   Тема
                    | 
                     последици от CD-то на Пол Маккена 
 | 

|  
| Автор | 
elzbieta (непознат
) |  
| Публикувано | 30.11.09 10:13 |  
             |  
           | 

Здравейте,
 От около 2 месеца слушам CD-то на Пол Маккена към книгата му Да променим живота си за 7 дни. Намирам съществена промяна в себе си, наиситна настроението ми винаги е приповдигнато, усмихната съм и не съм казала лоша дума на никого от известно време насам.Обаче... от около седмица две започнах да се будя нощем усещайки как стискам неистово зъби. Позачетох се из интернет и се оказа, че това се появява в следствие на стрес, а такъв поне в будно състояние в никакъв слуачай не мога да кажа, че усещам, даже напротив.... Дали нощем избиват чувствата, които не съм проявила при негативните ситуации, с които все пак се сблъсквам през деня, но в следствие на препограмирането ми отминавам с усмивка.... Незная какво става с мен, но засега спрях да слушам Cd-то, за да видя дали ще отшуми това стискане на зъби. Ако някой има мнение, моля нека сподели!

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: последици от CD-то на Пол Маккена 
[re: elzbieta]
 | 

|  
| Автор | 
mery63 (търсеща) |  
| Публикувано | 01.12.09 12:22 |  
             |  
           | 

Дали нощем избиват чувствата, които не съм проявила при негативните ситуации, с които все пак се сблъсквам през деня, но в следствие на препограмирането ми отминавам с усмивка....
 По повод на препрограмирането - аз имам подобен проблем, който се изразява в безсъние......
 Често в ежедневието ми се случва да ми казват: "Абе много се вживяваш, много на сериозно взимаш нещата и т.н."..... И аз нали все се препрограмирам да съм позитивна, да гледам с по-розови очила и да излъчвам завидно настроение /не винаги ми се получава/, та подозирам че нощем ме връхлитат подтисканите реални емоции от деня и мозъкът ми не иска "да се изключи"........
 Дано и някой специалист по тези въпроси се включи с мнение, но според мен е възможно да си права в подозренията си.......
 Но ако споделяш тук от време - навреме ще ти е по-лесно да преглътнеш проблема
 П.п. Ако може и малко инфо за тези дискове

не се предавай лесно!Редактирано от mery63 на 01.12.09 13:10. 

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: mery63]
 | 

|  
| Автор | 
Bидa () |  
| Публикувано | 01.12.09 14:14 |  
             |  
           | 

Дали нощем избиват чувствата, които не съм проявила при негативните ситуации, с които все пак се сблъсквам през деня, но в следствие на препограмирането ми отминавам с усмивка.... 

подозирам че нощем ме връхлитат подтисканите реални емоции от деня и мозъкът ми не иска "да се изключи"........  

Вижда ми се логично. Не знам, психоанализата има теория за съня , сънуването и преживелиците по време на сън, но аз никога не се задълбочих в нея. На някой ако му се чете- З. Фройд за съня.

Откъде да сваля П Маккена?Редактирано от Bидa на 01.12.09 16:25. 

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
blood2 (Несъществуващ) |  
| Публикувано | 01.12.09 16:50 |  
             |  
           | 

Не вярвам в чудесата.
 Ако само с една книга хората ставаха Ангели,тази книга одавна да е написана.

Дрън-дрън глупости за жени.
 На мъжът хормонът като му се вдигне и се нахвърля на всички.Няма книжки,няма правила.Силата е неговата игра.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
Meceчka (hallucination) |  
| Публикувано | 02.12.09 21:12 |  
             |  
           | 

"Не съм казала лоша дума на никого"
 Това е много сигурен начин не стискане на зъби нощем, ами и язва да си докараш!
 Хора, не се подлагайте на такива експерименти със себе си!
 Гневът, ядът, яростта - това си е енергия, която НЯМА да изчезне, просто щото ей тъй ся ще се препрограмираме и ще отричаме, че сме ядосани. Заемете се с някакъв спорт или ходете да крещите в планината, докато се научите да си изразявате негативните чувства пред онзи, който ги провокира.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: Meceчka]
 | 

|  
| Автор | 
jewel78 () |  
| Публикувано | 02.12.09 22:19 |  
             |  
           | 

Съгласна съм с това, но възможно ли е? Мен майка ми ме е учила: стискай зъби, за да не си създаваш по-големи неприятности (в смисъл ако се развикам на някого, и той се развиква и става безкрайно). Не дай си Боже да става дума за свекър, свекърва и т.н. Аз обаче съм твърде спонтанна и не мога, а и не искам да потискам и крия отрицателни чувства в себе си. Дали е за добро или лошо - не знам. Знам само, че ако си потискам гнева, ще си страдам сама, а другите дори няма да подозират - и няма да има скандали, но дали е за добро?

А всъщност как можем да изразяваме негативните си чувства така, че хем да се освободим от тях, хем да няма отрицателни последствия? И без да се чувстваме виновни, дали е възможно?

Редактирано от jewel78 на 02.12.09 22:20. 

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: jewel78]
 | 

|  
| Автор | 
Valery 72 (новак) |  
| Публикувано | 02.12.09 23:13 |  
             |  
           | 

В крайна сметка човекът е полярен.Съдържа в себе си и светла и тъмна страна.Колкото повече подтискаме сянката си,толкова повече си вредим,включително и на физическо ниво.
 Може би,би трябвало да се опитваме да не изпитваме гняв,а не да го подтискаме.Не е никак лесно.Колкото и човек да осъзнава на умствено ниво,че гневът е глупаво чувство,емоцията и чувствеността често надделяват.
 Включително и такива извисени личности,като Петър Димков напр.точно това са искали да отработят.
 Въобще с много неща е така.Осъзнаваме,че са глупави с ума си,но дяволчето в нас си работи и работи.
 Аз по скоро харесвам трансперсоналната школа и нейните методи.На мен поне ми помагат донякъде.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: Valery 72]
 | 

|  
| Автор | 
jewel78 () |  
| Публикувано | 02.12.09 23:39 |  
             |  
           | 

Знам, че работата е в това не да потискаме гнева си, а въобще да не го изпитваме, но как става, не знам, и едва ли някой знае.
 За съжаление аз съм боса във всякакви такива методики, школи и т.н. Не съм чела много книги по темата на клуба, да не кажа хич. 

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
Valery 72 (новак) |  
| Публикувано | 02.12.09 23:53 |  
             |  
           | 

Ами да хора ме ,слаби сме.Всички изпитваме по някое лошо чувство.Аз си мисля,че щом мислим по въпроса и осъзнаваме,че има проблем,вече сме на нужния път.Мъдростта и годините може би ще ни помогнат/дай Боже/,че иначе колко прераждания още ни чакат/шегувам се/.
 Това,че мислиш веднага те прави не боса.С четенето е по-лесно.
 Иначе трансперсоналната психология работи с техники,които те насочват към под или свръхсъзнанието ти.Аз съм сигурна,че голяма част от проблемите ни са точно там.Такива техники са по-хард дихателните,хипнозата и др.
 Но мисля,че всеки сам трябва да налучква сам кое е правилно за него.
 Ако смяташ,че бих могла да ти бъда полезна с нещо в тази връзка питай спокойно.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
Poзмapи (променлива) |  
| Публикувано | 03.12.09 09:00 |  
             |  
           | 

А всъщност как можем да изразяваме негативните си чувства така, че хем да се освободим от тях, хем да няма отрицателни последствия? И без да се чувстваме виновни, дали е възможно? 

Възможно е, според мен, но не става с магическа пръчка.
 Иска упорита тренировка.

Месечка е споделила някой техники.

Има и една интересна книга, на американски автор - "Как да общуваме без агресия" - Маршал Розенберг.

Препоръчвам ти я. Има я по книжарниците, пък можеш и да си я поръчаш по интернет.

Бих ти казала само, да не очакваш, че като прочетеш една книга със съвети, или гледаш филм с техники за справяне, нещата ще се случат.

Изисква време, докато подсъзнанието ти въприеме тези неща и ти започнеш да ги прилагаш автоматично, без да се замисляш.

Но се получава....

"Умиране няма и задачата има решение!" - Стъчо Джонсън 

|   |  
  |   

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |