Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:01 13.11.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема за психохигиенатанови  
Автор mery63 (търсеща)
Публикувано02.11.09 15:07

Срешнах този термин в някаква статия , нещо от сорта - психохигиена на работното място. Обясних си го някак си според моите представи, но моля ако някой знае нещо конкретно да сподели. И още - за нея може ли човек сам да се грижи или само специалист е в състояние да повлияе?

не се предавай лесно!

Тема Re: за психохигиенатанови [re: mery63]  
Автор Meceчka (hallucination)
Публикувано02.11.09 18:46

Психохигиена е остарял термин, става въпрос за грижа за психичното здраве и емоционалния баланс. Относно въроса - може ли човек сам да се грижи за това - може, стига да не е стигнал до патологични изкривявания.
Пък съвет от специалист никога не е излишен и на здравите

Тема Re: за психохигиенатанови [re: Meceчka]  
Автор mery63 (търсеща)
Публикувано03.11.09 10:29

Много благодаря!

не се предавай лесно!

Автор nekoi2 (психолог)
Публикувано04.11.09 08:59

По новому май го наричат емоционална интелигентност и още няколко думички модерни се използват.

http://positum.my-market.eu

Тема Re: за психохигиената [re: nekoi2]  
Автор mery63 (търсеща)
Публикувано11.11.09 12:15

Често се олавям, че вечер всички емоции от деня са още в главата ми. Разговори, образи, проблеми, преосмислям ги отново, преразглеждам ситуациите, анализирам как съм реагирала и как бих могла да реагирам......

Правя го несъзнателно и усещам че се натоварвам допълнително.... Предполагам, че е емоционален товар от който трябва да се освободя, може би това е лоша психохигиена...... Но то е част от мен и ....... знам ли......

не се предавай лесно!

Автор Bидa ()
Публикувано11.11.09 17:54

Често се олавям, че вечер всички емоции от деня са още в главата ми. Разговори, образи, проблеми, преосмислям ги отново, преразглеждам ситуациите, анализирам как съм реагирала и как бих могла да реагирам......

Това е нормално и се случва на всеки човек всеки ден от живота му.
Хубаво е, че се анализираш, опитваш се да проесомисляш опита си и да се учиш от грешките си. Да си припомняш радостни моменти е оздравяващо. Всичко това е добре.
Лоша психохигиена е когато дълго време въртиш в главата си едно и също неприятно преживяване. То може да бъде обида,която не можеш да простиш, вина ,която някой друг ти вменява ,чувство че не си достатъчно добра в нещо и се обвиняваш. Само изброявам ...Случвало ли ти се е?

Тема Re: за психохигиенатанови [re: Bидa]  
Автор mery63 (търсеща)
Публикувано12.11.09 10:57

О, да. Макар и не често. Но наистина към по-приятните срещи и разговори, които са ми повишили самочувствието се връщам с удоволствие. Нали всеки е кой по-малко, кой повече егоист - друго си е да си поизлъска човек егото.

не се предавай лесно!

Тема Re: за психохигиенатанови [re: Bидa]  
Автор jewel78 ()
Публикувано12.11.09 11:21

И аз съм така вечер. Обикновено премислям какво кога съм казала, дали е било уместно, и съм доволна, ако е било, или се притеснявам леко, ако в някоя ситуация съм се "изложила". Лошото е някой път като се събудя нощем - нали знаете, че тогава всичко изглежда по-страшно - и си помисля: "ужас, ама защо направих така, защо написах еди какво си във форума, или пък казах не знам какво пред колегите!". На сутринта обаче нещата пак изглеждат добре.

Тема Re: за психохигиенатанови [re: jewel78]  
Автор blood2 (Несъществуващ)
Публикувано12.11.09 11:28

"ужас, ама защо направих така, защо написах еди какво си във форума"

И от мен ли сънуваш кошмари.Не е честно.

Моля те не си мисли такива глупости.

Различните нямат права,а задължението да търпят еднаквите.

Тема Re: за психохигиенатанови [re: jewel78]  
Автор mery63 (търсеща)
Публикувано12.11.09 11:32

А точно такива бръмчащи мисли ми докарват упорито безсъние, от което едва се отскубнах с камара билки и чайове.

Дано не е временно...

не се предавай лесно!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.