Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:47 04.11.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема ОБЪРНЕТЕ МИ ВНИМАНИЕнови  
Автор panterata68 (голямата)
Публикувано03.08.09 14:22

Незнаех, какво заглавие да напиша за да ми обърне някой внимание и да ми да даде съвет.За първи път се включвам в вашия клуб ,но идва момент когато човек се престрашава и започва да си ;излива мъката''.Може би има точна страница за моят въпрос по който искам вашето мнение,но като незнам къде да вляза реших да отворя нова.Та сега на въпроса ми с малко предистория и ако има такъв случай като моя нека ,някой да ми помогне със съвет или да ме насочи някъде.Преди 7 год получих стрес от смъртта на баща ми,бях малка(13 год.)по-късно почина и племенничката ми която почина от рак на дебелото черво и тя на 13 год.от тогава започна да ми се вие свят но не като стана изведнъж и да ми пречернее ами все едно всеки ден съм на по-три водки.Не мога да стоя права дълго време нямам опора и все ми се струва че ще падна.От това мое състояние от година на година става все по задълбочено като за миг не ме е напускало.,ставам сутрин с тая мисъл,после ми се 'е да изляза на кафе или по магазините но все не смея че да не би да падна някъде и да се изложа.Затова се затворих удома и ако ми се наложи да отида до болница или някъде другаде беше големият ужас-ами как сега дали няма да падна и т.н Спрях да се събирам с приятели,а бях такава купонджийка.Сега сигурно се питате дали не съм ходила по доктори и дали не съм се лекувала с медикаменти/ами -ДА ,но всички в тоя клуб сигурно ви е ясно колко съм се излекувала щом ВИ пиша сега тук.Пила съм ТРАНКСЕН.ЛЕКСОТАН БИФЛОКС,ЗОЛАКС РЕВОТРИЛ и нищо пак ме е страх от изяви и събирания и пак ми се вие свят до побъркване.Преди много год. си правих скенер на главата че запонах да си внушавам че се е намърдала някоя ;гад'' в нея но нямаше нищо после с течение на год. разбрах че всичко е на психична основа.Затова МОЛЯ .ако някой има моите проблеми или е минал по-този път да ми пише или поне да ми даде съвет аз знам че лечение няма ами поне малко да затъпим това виене на свят че ми омръзна всеки ден да съм на черешата.БЛАГОДАРЯ предварително.НЕЛИНА

Трудното го правя лесно,невъзможното малко ме забавя<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от panterata68 на 03.08.09 14:24.</EM></FONT></P>

Редактирано от panterata68 на 03.08.09 15:06.

Тема Re: ОБЪРНЕТЕ МИ ВНИМАНИЕнови [re: panterata68]  
Автор Poзмapи (нервна :-))
Публикувано03.08.09 15:10

Пантера, тук ще ти дадат и професшонален съвет.

От мен - кураж и да знаеш, че "задачата винаги има решение".

Щом при мен има подобрение, значи - е възможно.

"Умиране няма и задачата има решение!" - Стъчо Джонсън

Автор nekoi2 (психолог)
Публикувано03.08.09 15:39

Как това се отразява на работата ти, на контактите ти с приятели, познати, на твоите планове за бъдещето? На колко си години? Какво за теб означава да ти обърнем внимание? Какво трябва да се случи за да си кажеш: "Ето в този форум ми обърнаха внимание".

http://positum.my-market.eu

Автор lvaylo (Master)
Публикувано03.08.09 15:55

Почвай да пиеш антидепресанти, ако не си пила. Успокоителни, само при нужда

Тема Re: ОБЪРНЕТЕ МИ ВНИМАНИЕнови [re: nekoi2]  
Публикувано03.08.09 16:45

Извинявам се за държанието си,ако съм прозвучала некоректна и нахална но много точно и ясно написах в постинга си че,за да ви привлека вниманието ви отворих тази страница с това заглавие.Наистина не ви се представих за което се извинявам но мисля че това не е най-важното в момента защото мисля че това не са онези сайтове за запознанства,прителства и секс.Тук всеки според мен влиза с някакви проблеми било то за заболявания или за съвети и подкрепа.И ,за тези които се интерисуват за моята особа ще кажа само че съм на 40 год. и не работя,поради причината която ви изтъкнах по-нагоре.Благодаря на всички които до момента се отзоваха но, ще кажа че не ми помогнаха много,забравете злобата и гледайте позитивно на живота и ако можете да помогнете със съвет-благодаря но не ме пращайте да си купувам анти деприсанти защото няма смисъл,ако някой се е излекувал по-този начин няма да му повярвам знам го от личен опит.И все пак ви благодаря че сте си отделили от ценното време и сте ми обърнали внимание.

Трудното го правя лесно,невъзможното малко ме забавя

Автор Ariella ()
Публикувано03.08.09 16:57

не разбрах, как си на 40 , а баща ти е починал преди 7 год., като си била на 13??

ставало ли е въпрос за болест или синдром на Мениер??

Автор blood2 ()
Публикувано03.08.09 17:05

"пак ме е страх от изяви и събирания и пак ми се вие свят до побъркване"

Нещо ти липсва.Може би някакво чувство за сигурност когато си сред хората,а не го получаваш.Незнам,какви асоциации прави съзнанието ти.
Като се замисля толкова ли няма някакви тестове,които да определят състоянието ти.
"в нея но нямаше нищо после с течение на год. разбрах че всичко е на психична основа"
Всичко е на биологична основа.Не подценявай биологията.Когато психологията не помага,помага единствено биологията.

Нали виенето на свят означава проблеми с кръвното.Имаш някакви претоварвания в главата.Нещо не ти достига биологично.
Все си мисля че понякога някакви странни биологични жестове отварят съзнанието на хората за нови неща.

Като си се представя на около 5 години и как плачех и не исках да заспя.Дори мечока не ме успокояваше.Познато ми е това чувство на главозамайване,на изпадане в невероятен страх.
Все още се чудя какъв е този кошмар,че когато заспях не помнех сънищата и после се събуждах и ревях ли ревях.

Само да ти кажа че одавна съм се оправил и не се страхувам да сънувам.И изпитвам само удоволствие от това да помня сънищата си.

Тоест страхът може да се превъзмогне.

И като се замисля може би от биологична гледна точка когато съм заспивал като дете са се случвали някакви неочаквани и гадни неща с организма ми които съм сформирал като страх.

Добре де.Представи си че хората са кукли.Че си сред кукли.Ако не се страхуваш сред куклите защо се страхуваш сред хората?

Уверявам те че хората изпускат излъчване,миризми и какви ли не още неща които карат твоето съзнание да експлоадира.Тоест ти долавяш това излъчване и изпадаш в панически страх.Аз долавях моето излъчване когато се събуждам и изпадах в страх.

Нещо биологично страшно те дразни.Може би трябва да промениш храните.Сега е на мода позитивната терапия.Чети,поне ще се усмихнеш
Определи точният источник на болка,гласът,миризмата,присъствието на хора.Какво точно?Ако хората не говореха би ли се страхувала от тях?Ако хората не разпорваха въздуха с постоянни рязки движения би ли се страхувала от тях?

Редактирано от blood2 на 03.08.09 17:07.

Тема Re: ОБЪРНЕТЕ МИ ВНИМАНИЕнови [re: Ariella]  
Публикувано03.08.09 17:19

Явно аз не съм се изразила правилно и така ви хвърлих в размисъл.Когато баща ми почина аз бях на 13 год.а това заболяване го получих преди 7 год. в последствие ,аз поне така си мисля че е следствие на неговата загуба и много др. причини.Стресът и големия шок са причината за това ми състояние.Сега се обръщам към модераторите на този форум.Ако имате справочник на темите в клуба или алтернативно лечение за да ме насочите за да мога по-лесно да намеря тговор на моите проблеми ще ви бъда благодарна,а може би и имате теми за които сте дискотирали и за този проблем.

Трудното го правя лесно,невъзможното малко ме забавя

Автор Ariella ()
Публикувано03.08.09 17:31

да, сега разбрах за годините :)
няма справочник за темите, а и много малко са хората, които пишат тук и са професионални психолози, лекари или нещо такова, не че няма, но са малко..повечето, които пишат са хора с проблеми или такива, които имат някакви интереси в тази област..затова не бързай да се дразниш, ако някое мнение не ти хареса, го подмини :)

аз те питах за Мениер, макар също да не съм специалист, но познавам човек с Мениер и знам как му се вие свят и какви са следстията за живота му, затова се почудих дали при всичките прегледи, на които си била подложена е ставало въпрос и за този вариант..

иначе за къде бързаш толкова..някои хора, които пишат тук може би поглеждат веднъж в седмицата, изчакай малко и не се ядосвай :))

Тема Re: ОБЪРНЕТЕ МИ ВНИМАНИЕнови [re: Ariella]  
Автор jewel78 ()
Публикувано03.08.09 17:42

Мен ми прилича на "обикновено" паническо разтройство. Учудвам се в крайна сметка колко често се среща, а аз дори не бях чувала за това преди година.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.