Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:08 06.11.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема чувствителност към шумнови  
Автор 4o4okal (непознат )
Публикувано01.05.09 09:32

Преди ок. 8 месеца започнах да се готвя за един много отговорен и труден конкурс, от който зависеше професионалното ми бъдеще. Подготовката беше ок. 3 месеца и доста се поизнервих през това време. Шумът започна да ме дразни. Всяка сутрин ок. 5 ч. минава камионът за боклука и той започна да ме буди. За да не го прави той, аз започнах умишлено да се събуждам малко по-рано. Изградих си навик да ставам рано. След конкурсът, който беше успешен, нещата не се промениха. Продължава да ме дразни шумът, опитвам се да си спя нормално до 7:30-8:00, но камионът ме буди. Смених дограмата, новата заглушава малко по-добре, шумът вече не е нещо особено, но явно организмът ми просто го очаква и се буди. Сънят ми също не е добър, а преди спях като къпан. Какво да правя, как да забравя за шума от камиона и въобще шумовете да не ме дразнят толкова?

Тема Re: чувствителност към шумнови [re: 4o4okal]  
Автор blood2 (Аз не съм добро)
Публикувано01.05.09 11:38

"Какво да правя, как да забравя за шума от камиона и въобще шумовете да не ме дразнят толкова?"

Ок ще ти разкажа една история.И така когато бях в казармата постоянно слушаха чалга.И когато си лягахме да спим надуваха радиото.

Ти би ли спал с чалга музика до теб.Всички ги кефеше чалгата и да спят с чалга музика.Ти би ли издържал.Аз хич не харесвах чалгата.Но свикнах с нея и спях под звуците на чалга.

А запитаи се как хората около теб спят спокоино?Защо само ти се дразниш от шума?

Когато знам че хората са добри това е моят Рай,когато знам че хората са зли това е моят Ад.

Редактирано от blood2 на 01.05.09 11:38.

Тема Re: чувствителност към шум [re: blood2]  
Автор 4o4okal (непознат )
Публикувано01.05.09 12:09

И при мен беше така в казармата, и аз свикнах, само че редувахме музиката - чалгата беше само през ден. Но, това е постоянен шум! Към постоянен шум или друг дразнител човек лесно се пригажда. По-късно съм работил на шумни машини и нямах проблеми. Проблемът е, че през нощта е тихо и изведнъж идва камионът - бумти и трещи. Или пък друг рязък шум на фона на спокойствието - такива епизодични шумове ме дразнят.

Автор blood2 (Аз не съм добро)
Публикувано01.05.09 12:13

"Или пък друг рязък шум на фона на спокойствието"

Избухлив човек ли си?Лесно ли се нервираш?Лесно ли се стряскаш?

Обаче кофите как бумтят на камиона за боклук,знам гадно е.Това е голяма лудница.

Когато знам че хората са добри това е моят Рай,когато знам че хората са зли това е моят Ад.

Редактирано от blood2 на 01.05.09 12:13.

Автор жepaв (капка в морето)
Публикувано01.05.09 14:17

тръгни на йога. или нещо такова, пък било то бойни изкуства. ангажирай тялото си. иначе май ти трябват успокоителни, техният ефект е до време, те са мижи очи да е лажем. иди на хомеопат. това не вреди, а може да помогне.
иначе йогата или другите подобни релаксират без медикаменти. май това ти е нужно, а? сам можеш да се справиш, вълшебниците ги остави на приказките и филмите. чудесата стават отвътре навън!

успех!

Тема Re: чувствителност към шумнови [re: жepaв]  
Автор пpeмиcлящ (непознат )
Публикувано01.05.09 16:23

Временно иди на спиш на друго място, докато ти мине пренапрежението! Тъкмо ще имаш прекрасната възможност да си хванеш ново гадже?

Тема Re: чувствителност към шумнови [re: пpeмиcлящ]  
Автор жepaв (капка в морето)
Публикувано01.05.09 17:36

офф. мир и любофф. като не можеш да предложиш нещо конструктивно що ти е да се заяждаш с мирните граждани? човека си решава за него си, ти си дай препоръките па бегай

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от жepaв на 01.05.09 17:45.</EM></FONT></P>

Редактирано от жepaв на 01.05.09 18:16.

Тема Re: чувствителност към шумнови [re: жepaв]  
Автор poem (salty)
Публикувано01.05.09 19:10

Аз имах такъв период,
но той отмина -постепенно
започнах да не чувам
звуците,които ме дразнеха.
Дължи се на стеса.
Когато си изнервен-
шумът те дразни.

Автор Ariella ()
Публикувано03.05.09 17:31

гениалните решения са прости- използвай времето от 5 до 8 за да свършиш нещо смислено и полезно..легни си по- рано с мисълта, че трябва да станеш точно в 5, за да се изкъпеш, изчистиш или каквото ти се/или трябва да се направи..
така обезсилваш демончето, което те буди в 5 и до две седмици ще спиш пак като къпан и ще трябва да си навиваш часовника за 8, за да не се успиш за работа

..

Автор kotarankabg (непознат )
Публикувано07.05.09 08:55

И мен ме дразни шумът , независимо от както естество е - висок говор на телевизора , крясъци , тропането на съседите . Обяснявам си го със стреса , на който съм подложена и затова използвам свободното време да изляза сред природата , където е тихо и спокойно и само птиците пеят . Истината е , че българите не умеем да пазим тишина и не ни пука как влияе шумът на околните . Добре ,че в блока , в който живея , съседите сме се споразумяли от 14 до 16 ч. да се пази абсолютна тишина и дори ремонтите да спират , за да могат хората да си отпочинат . А за чалгата не ми се говори ! Онзи ден пътувах с автобус до друг град и една жена стана да помоли шофьора да намали чалгата , която беше надул . Аз имах решение за това - записала съм си мои песни на GSM -a и се изолирам сама от неприятните шумове .

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.