Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:05 09.07.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Самотника......нови  
Автор Гoлямaтa cнeжинka ((бившо ДГД))
Публикувано01.01.09 21:23

Изкарах интересно посрещане на Нова Година. Сама съм. Бях с приятели и познати извън България . Всеки бяха двойки или семейства. Само аз и още един човек бяхме сами. Почуствах се странно и излишна. Като със някакво съжаление ни гледаха с другия човек . Все едно като все едно бяха проявили благотворителност да ме поканят да изкарам с тях посрещането на Нова Година. Не знам може би проявявам мнителност , но тава почувствах. Случвало ли ви се е? Да бъдете в компания , но да се чувствате излишни и самотни.

Тема Re: Самотника......нови [re: Гoлямaтa cнeжинka]  
Автор blood2 (ентусиаст)
Публикувано01.01.09 22:09

Едва тогава ли се почувства самотна?

Обикновенно в компания без някои близък,винаги се чувстваш самотен.

Самотните хора са по-интересни за разговор ,
защото обикновенно те са търсещите.

Общуваи със самотни в компания,
особенно със самотни лузъри и неудачници.
Много лесно е да подхванеш разговор с тях.

Редактирано от blood2 на 01.01.09 22:11.

Тема Re: Самотника......нови [re: blood2]  
Автор little red riding hood ()
Публикувано02.01.09 00:47

лузъри и неудачници?!

че кой готин човек ще се самоквалифицира като такъв?!

а интересни за разговор са именно готините хора....

няма лошо да се чувстваш самотен. но защо да се търси вина в теб или в тях при условие, че това просто значи, че сте различни или в момента вибрирате на разл. честоти. и толкова, нищо повече....

но ако някой ми каже, че е загубеняк или неудачник, ще му дам начална скорост с ток в ..... дам

Теб и преди съм те чела - защо си слагаш лейбъл, който може изобщо да не е верен, но като си го самовнушиш и ....отидЕ гьола в шапката.... ъъъ така, де.

Хайде ЧъНъГъ и...... а сега се сетих за един виц, всъщност цитатче:
"Thanks, you don't look so hot yourself." - after being told he looked cool (Yogi Berra)

По-добре завишено самочувствие, отколкото занижено. И като казвам това нямам предвид селското избиване на комплекси, а просто човек да се обича и усъвършенства, и да не гледа толкова в чуждата паница. Хора сме, имаме си недостатъци, но и много хубави качества - нека Снежинката да се съсредоточи върху тях. Защото и друг път съм я чела, все едни такива депресарски теми.... един ден ще видиш, че цялото това суетене ще ти се струва чисто и просто - загуба на време. Живота е гаден на моменти, и хубав в други. По случай новата година ви пожелавам повече хубави моменти и по-малко гаднички такива... На нея, на теб, на всички тук и там, и там

Цветя, дървета, горски птички
приятели със мен са всички

Тема Re: Самотника......нови [re: little red riding ho]  
Автор blood2 (ентусиаст)
Публикувано02.01.09 01:00

Спори с неудачници,развеселяваи умните,и избягваи агресивните.

Това пък е моят съвет.

Ако :

Спориш с агресивните,избягваш умните и развеселяваш неудачниците,ще си навлечеш голями неприятности в дадена компания.

Ако:

Развеселяваш агресивните,спориш с умните и избягваш неудачниците,
пак лошо ти се пише.

Затова прибягваи само до първият вариант ако си в чужда среда.

И именно този вариант е варианта на оцеляването.

Публикувано02.01.09 03:03

Е не съм съгласна, пък. Това, което пишеш е супер повърхностно и са някакви стереотипи, които действат само по американските комедии, но реално в живота би било някакъв абсурд да се прилагат.

Защо му е на някой да спори с "неудачници" и изобщо ти как поставяш такъв етикет на хората?! Аз досега за никого не съм си мислела, че е такъв... Освен това какво е това деление - един умен човек може да бъде и агресивен, че и "неудачник" накуп 3 в 1. Няма черно-бели хора.

И какво значи чужда среда?! Ти ли си този в чуждата среда или ти си чужд на средата и тя трябва да се приспособява към теб евентуално също е под въпрос.

Ти бтв от кои си? За да знам какво очакваш от мен

Но да бягаш от по-силните, за да готиш на свой ред по-слабите, за да се докарваш пред некви си трети... и някви такива... кому е нужно? Не те разбирам... ама хич.

Тъпо е човек да гледа на себе си през очите на еди кой си и да се определя като един какъв си... Също не е толкова важно какво ти се случва, а какво е отношението ти към него. И в този смисъл нагласата, с която тръгваш към другите и към себе си е от най-важно значение. Щото може да си помислиш, че си полу-тъп, но може и че си полу-умен примерно. Е що да си мислиш първото, като и второто е вярно? И от избора ти кое от двете да бъдеш, зависи какъв наистина ще си.

Редактирано от little red riding hood на 02.01.09 03:10.

Автор Bидa ()
Публикувано02.01.09 09:25

Не мисля, че са те поканили от благотворителност. Не мислиш ли , че просто те ценят и харесват, приятна си им сигурно. Иначе защо да те канят. Не се самосъжалявай! Ако не беше отишла, по-добре ли щеше да се чувстваш?

Ние от както сме семейство си имаме една приятелка ,самотна жена от квартала. Даже не помня вече как се запознахме, може би по комшийска линия. Като си помисля, тя ми е помагала повече от всичките ми роднини . Тя ни е почетен гост на абсолютно всички празници. И през ум не ми минало да я съжалявам.Тя никога не е тъжна. Пристига екзалтирана и ни зарежда с толкова много радост и смях . Дава ни духовни неща, от които имаме нужда.
Тази нова година още от началото на декември децата почнаха да се вълнуват какво ще им подари Гинчето. И естествено нейния подарък за децата беше най-сполучливия. Тя като че ли познава вкуса на собствените ми деца, по-добре от мен, което ме изуми.
Просто споделям, може и да не е съвсем по темата.

Редактирано от Bидa на 02.01.09 09:27.

Тема Re: Самотника......нови [re: little red riding ho]  
Автор blood2 (ентусиаст)
Публикувано02.01.09 12:56

Червена шапчице,нали знаеш че именно тези "стареотипи" са заложени много повече в общуването на мъжете.

Тоест различно е да се общува с мъж и различно с жена.

Едва когато се почувстваш като мъж и си в мъжка компания тогава можеш да разбереш за какво става дума.

Публикувано02.01.09 13:45

Ами не, не го знам. Има различни мъже, както има различни хора. И ако се чувстваш притиснат в твоята компания има 2 варианта - да се забавляваш като играеш тези игрички, вместо да се чувстваш длъжен, е единият. А вторият е просто да си намериш друга компания - хора, с които ти е приятно и се разбирате. Това може да са един-двама човека, може и жена да е...

Но ти си знаеш най-добре и няма какво аз да ти се бъркам, не си искал мнение за разлика от авторката на темата.

ЧНГ.

Автор disana (новак)
Публикувано02.01.09 15:07

ЧНГ!
Голямото неразбиране на самотата идва от неразбирането, че тя е вечния ни спътник. Изживявам я единствено в духовен смисъл и в ненамирането на сродна душа....Ако си се почувствала така, значи си усетила отношението на хора, които не разбират смисъла на самотата извън еснафското й тълкуване. Именно заради това не правя експерименти да се срещам и да експерементирам с нови среди и компании, някак си не намирам физически сили за това упражнение. Изпитвам лека неприязън от професионалните си отношения, в които трябва да съм позитивна и ласкателна заради хонорара и не бих допуснала това да се случи в личния ми живот. Тази зона е запазена за откровение и близост по интереси и единомислие./лошото е, че това са хора, с които съм цял живот и бройката им не се обновява с нови постъпления, някак си не ги срещам.../ Мисля, че точно тук се преплита странното ти усещане, че си излишна.

Автор Ariella ()
Публикувано03.01.09 18:33

грешката ти е, че си мислела, че отиваш с КОМПАНИЯ, а ти си тръгнала със сбор от двойки..трябвало е да бъдеш в двойка и ти, за да не си различна..
основно правило :)..не си ли забелязала, как, като се ожени/омъжи някой, веднага /почти всички/ започват да си общуват само/ или поне предимно с женени като тях..може би, защото ако са с някой, който е сингъл, има опасност да 'открадне' някой от партньорите в двойката ли, не знам..едва ли някой го мисли толкова съзнателно, просто тръгват по течението..като имат деца, общуват с такива с деца, със сродни..различният веднага става аутсайдер..

друг път не прави тази грешка, за да не си разваляш празниците

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.