Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:11 13.11.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Липсват приятелинови  
Автор abradabra ()
Публикувано04.08.08 20:57

Не съм антисоциална. Надявам се да не съм отблъскваща. Но съм самотна. Завършила съм си университета, приключила съм не една или две сериозни връзки, сменила съм си работата, даже съм сменила и държавата. Всичко това доведе до тотална загуба на приятели. Имам две приятелки, но те са в други държави, имам и родители и сестра, с които се чуваме често, но се виждаме два пъти в годината. Не мога да преодолея чувството за изолация. Проблемът ми е близките познанства - нямам идея как точно се завръзват приятелства, общувам с много хора, но не сме близки с тях. Абе, нямам приятели.Общувам си с хората по аця-имам над 150 контакта,фейсбук, скайпове вс месенджери и какво ли още не но все пак това си е виртуално. Въпреки, че тези хора си ги познавам и наживо. Имам нужда от приятели в реалността. Освен това съм и доста заета, общувам най-вече с колеги и по работа. Ясно ми е, че съзнателно трябва да предприема действия и да се променя,че от самосебе си няма да стане. Само не ми цитирайте Кареги , плз:)

Тема Re: Липсват приятелинови [re: abradabra]  
Автор socratt (помагащ)
Публикувано05.08.08 10:25

Психологията е точна наука .Карнеги прави едно много обемисто и точно изследване за това как да създадем приятелставо .На някои то може да се харесва , на други не - това не е важно, важното е ,че изследването е доста обективно и точно.Нещата открити и описани от него си работят и наш избор е да се съгласим и постигнем нещо или да ги отхвърлим и постигнем нещо друго .Въпроса е , че ако искаме да имаме приятели не може да не се съобразим с неговите наблюдения .Както и обратното , когато искаме да нямаме приятели, не трябва в никакъв случай да спазваме описаните от него принципи - иначе току виж сме се заимали с някой приятел , нещо което не искаме да ни се случи.

Тема Re: Липсват приятелинови [re: socratt]  
Автор abradabra ()
Публикувано05.08.08 11:48

Ами според мен пък неговите разсъждения са клиширани правила за това как да станеш симпатичен на хората. но така близко интимно/нямам предвид секс или каквото и да е било в случая/ приятелство няма как да създадеш. Според мен, приятелството изисква някаква откровеност и спонтанност. Освен това аз съм симпатична на хората, общувам изслушвам ги, позитивна съм. Тоест хората не ме отбягват, или поне аз не чувствам такова нещо. Напротив, имам повърхностни контакти и беседи със симпатични хора постоянно. Но не са ми близки. тоест няма с кого да си споделя нещата, които ме вълнуват тревожат именно защото контактите ми са ограничени до това да бъда симпатична и приятна. Не влизам в спорове, каня гости, разказвам вицове, смея се на чужди такива. Позволявам си и да флиртувам чат пат, изказвам комплименти и на мъже и на жени. Та изобщо не е в това проблема.

Автор socratt (помагащ)
Публикувано05.08.08 15:59

Карнеги не е създал правила , той ги е извел от интервютата си с хората .Но мисля че те разбирам за какво прителство става дума.Ако не ти пречи името то е описано много точно в книгата ,,Приятелство с бога ''от Нийл Д.Уолш.Там той той наистина е дал малко по различни неща.Книгата не е религиозна и може да се чете от всеки .Аз обаче с и мисля че ти липсва ,,любовта ''и това може би те кара да търсиш приятелството .По -скоро търси нея и нещата ще се наредят.

Автор _maycal ()
Публикувано05.08.08 18:16

свети Бонавентура казва:"....търси Бога, а не човека..." защото другото "ще ви се придаде" ( " Но първом търсете царството на Бога и Неговата правда, и всичко това ще ви се придаде." (Мат. 6:33)

Тема Re: Липсват приятелинови [re: _maycal]  
Автор Цap Изpoд (Фока)
Публикувано05.08.08 22:06

Цар Изрод казва "Аман от ненормалници, които се изхождат без никой да ги е питал."

Автор Цap Изpoд (Фока)
Публикувано05.08.08 22:09

От казаното дотук не мога да се светна каква ти е нуждата, пък и прякото включване на свети Бонавентура просто ми предизвика позиви...

Тема Re: Липсват приятелинови [re: Цap Изpoд]  
Автор _maycal ()
Публикувано05.08.08 22:24

Тема Re: Липсват приятелинови [re: _maycal]  
Автор Цap Изpoд (Фока)
Публикувано05.08.08 22:35

Тема Re: Липсват приятелинови [re: Цap Изpoд]  
Автор _maycal ()
Публикувано05.08.08 22:44

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.