|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Според вас, дали може да се говори
|
|
Автор |
_maycal () |
Публикувано | 19.06.08 14:09 |
|
за определено повишена, така да се каже, степен на долнопробност и душевна грубоватост, некултивираност, при хора, които е налице един дребен, на пръв поглед, детайл-закоравяло и злокачествено!? използване на "4", вместо "ч", и "6", вместо "ш", при условие, че разполагат с добрата техническа възможност за кирилица, т.е. не го правят принудително! Според мен, в тези случаи, по правило става дума за един просташки микроеквивалент на (по-определено лошата) поп-фолк балканска изразна култура! С една дума-долнопробна работа! 4естно ви казвам!Не се 6егувам!
Изобщо, чрез тази тема обръщам внимание върху детайлите, дори и най-малките, като възможност за известни, поне частични, обобщения! Никой не е лишен от малки, формални или не, дефекти, но при много? хора го има и това, че те нямат никакъв усет и възможност? за критичен и самокритичен поглед!?Как може да не изпитваш поне частица отвращение, в това, да използваш посочените числа, вместо букви!??? Много от тях са свестни и достойни хора, но просто са представители на тълпата, на форменото плебейство в обществото!
Повод ми бе даден от едно мнение, написано с "4" и "6", което прочетох току що!
| |
Тема
|
Re: Според вас, дали може да се говори
[re: _maycal]
|
|
Автор |
sci (ученик) |
Публикувано | 19.06.08 14:29 |
|
А аз съм убеден, че вината не е в хората. Отново управляващата върхушка, която с подкрепата на Обществото толерира само мутрите и простащината е виновна.
Защо?
Ами хиляди подробности - команди на компютъра, емотикони, адреси на страници, да не говорим за SMSи и т.н., и т.н. изискват само и единствено латиница. Така, че става прекалено трудно непрекъснато да превключваш (в главата си) ту на едната, ту на другата клавиатури. (Колко им е лесно на западните обществаааа...).
Дори решението на ДИР.БГ (а май по-смислено е DIR.BG) за кирилизация е лошо, защото блокира при кирилизиран компютър...
Липсата и на автоматична проверка на правописа е също голям недостатък, защото грешките са неминуеми при писане на компютър и защото на латиница по-малко се забелязват.
Защо не се инвестира в това кирилицата да стане по-достъпна и разпознаваема. Е има го и това, че българските самохвалци са НИКОИ в света на високите технологии и никой няма причина да се съобразява с една дребна изчезваща просташка нациика... Така ли е?
Така че, писането с цифри и т.н. не е белег за простащина на човека, а с падение на ВОДАЧИТЕ на нацията ни!!!
По същия начин се обяснява и неграмотността у учениците (за българчетата говоря). Проблемът е компютъра и GSM, т.е. това че са принудени да работят с коренно различни системи едновременно. Кой би се справил??? Така че, не че те са по-глупави, ами родителите им ги захвърлиха в един пропаднал и гнусен свят. Светът на 21в.
Ние сме богове.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
File99_ (оперативная ) |
Публикувано | 19.06.08 15:17 |
|
Един път и аз да съм съгласен с теб.
| |
Тема
|
[re: File99_]
|
|
Автор |
_maycal () |
Публикувано | 19.06.08 16:26 |
|
"Един път и аз да съм съгласен с теб."
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lullaby () |
Публикувано | 19.06.08 19:12 |
|
хахаха, това беше виц, нали.
| |
Тема
|
[re: lullaby]
|
|
Автор |
_maycal () |
Публикувано | 19.06.08 22:43 |
|
"хахаха, това беше виц, нали."
Прегледах всичко отново-няма виц!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Ariella () |
Публикувано | 22.06.08 19:44 |
|
това е просто една мода, която даже вече е стара и ще отмине, като всяка друга мода..чак пък такива генерализации...
пък и това е начин децата да се различават от нас- вехтите мозъци, държащи на хилядите условности, наложени ни в едно друго време и една друга култура..всеки си мисли, че неговото време е било НАЙ- Най, поне..не случайно има толкова вицове за баби, които си спомнят какви са били доматите, като са били млади..
мисля, че е наша отговорност да съумяваме да разберем младите, а не е тяхна да се нагаждат към нас, защото те са носителят на новото, а ние, ако си стискаме само нашите си неща, рано или късно ще станем едни закостенели, твърди мозъци, които освен да седят на пейката пред блока и да си спомнят колко е била чиста кирилицата навремето, друго няма да им се случи..освен че се озлобяват..трябва да се избягва на всяка цена разочарованието и огорчението, идващи с възрастта...аз така мисля и ще се опитам да го направя..харесвам младите хора, дори и да се налага да ги 4ета po teHniq 6anтав начин ..
надявам се да не приемеш това мое мнение като лична нападка спрямо теб, не целя да се заяждам или да те обидя..
| |
Тема
|
|
|
Автор |
TheEagle78 (зелен) |
Публикувано | 22.06.08 22:54 |
|
Ne si prav , vseki ima palnata svoboda da deistva ..6tom tezi hora se o6te v sistemata ,zna4i tova e pozvoleno, vseki 6te ti kaje 4e 6tom ne ti haresva ti ne si za tuk.. i za6to obra6ta6 vnimanie na tova ,kato to ti deistva negativno..promeni si vijdanijata sprjamo tova i 6te ti mine vsi4ko.. 4e sme prost narod takiva sme si ..dori inteligentnostta ni se izbiva ot kompleksi..vsi4ko v tozi narod e izgradeno 4rez kompleksi..skoro opravija njma da ima v tozi mantalitet.. i zatova po dobre da gleda 4ovek sebe si i da se razviva pone da stane po osaznat ako ne drugo.. njma talpa ..ti prosto razdelja6 horata spored rabotata kojato rabotjat ,primerno sam siguren 4e raboti6 pred komputaR po cjal den..a druite po nisko kvalificirani za teb sa talpata.. i .t.n..
след като така и така ще умра ,каква полза имам от това глупаво и старо его
| |
Тема
|
[re: Ariella]
|
|
Автор |
lullaby () |
Публикувано | 23.06.08 01:28 |
|
е много си яка
а аз днес танцувам по облачетата пируетчета няма връзка с темата, знам, просто /ви/ се радвам
Редактирано от lullaby на 23.06.08 01:29.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Aredhel (звездичка) |
Публикувано | 23.06.08 08:59 |
|
За мен не е проблем, че използват 4, 6 или nQkAkVi PoDoBnI PiSaNiCi, които не знам как им издържат нервите да изпишат. Проблем е, обаче, че повечето хора (не само учениците, а и по-възрастните) са ужасно неграмотни.
И аз чакам ангелите
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|