|
|
|
Тема
|
Как да се науча да вземам решения
|
|
| Автор |
goss (непознат
) |
| Публикувано | 10.01.08 10:42 |
|
|
Помогнете ми да се науча да вземам решения. Обикновено това много ме притеснява. Гледам да избягвам тези ситуации и да отлагам вземането на решение дори и за малки проблеми. Това много ми пречи. Помогнете?
| |
|
Тема
|
Re: прагматизъм
[re: goss]
|
|
| Автор |
FileO99 (оперативная ) |
| Публикувано | 10.01.08 12:55 |
|
|
Решенията ти трябва да се основават на чист прагматизъм. А не на идеализъм който е невъзможен и заради него се луташ ту в едната посока, ту в другата.
| |
|
Тема
|
[re: FileO99]
|
|
| Автор |
goss (непознат
) |
| Публикувано | 10.01.08 13:00 |
|
|
Сигурно е така. Но това не ми помага много. Може би ми трябва някаква по-конкретна методика. Или някой да сподели своя опит в тази насока?
| |
|
Тема
|
[re: goss]
|
|
| Автор |
Nice kid (психолог) |
| Публикувано | 10.01.08 13:14 |
|
|
Единственото и достатъчно нещо (което трябва на всеки при вземането на решения), е да не се съветваш със страха си. Ако за момента е невъзможно, то отговорът се крие в поста на нашия приятел и капацитет в психологията FileO99, стига да се загледаш внимателно. Става въпрос за безкористната подкрепа на Johny Walker.
| |
|
Тема
|
[re: Nice kid]
|
|
| Автор |
goss (непознат
) |
| Публикувано | 10.01.08 13:27 |
|
|
Ако се осланям на помоща на Johny Walker няма да изтрезнея. А това не е решение.
| |
|
|
|
Не си прав оценките на Файла са замъглени от ползването на алкохол.
Иначе щеше да има промяна....
Във всяка десятка има нула
| |
|
|
|
на времето баща ми ме научи следното за това как да вземам решения в някаква ситуация:
1.предвиждам най-лошия развой за да знам от какво да се пазя
2.най-добрия за да знам какво да искам
3.най-вероятния, за да знам какво да очаквам.
4.да преценя какво зависи и какво не заниси от мен
5.да преценя дали 2 и 3 си заслужават усилията които трябва да вложа за да ги получа
6.трябва ли да взимам решение и трябва ли да избирам от възможните решения- понякога най-правилното е да не избираш, да не решаваш засега-защото е или рано или късно или ще ти навреди да заемаш позиция преди да видш какво ще направят другите хора които са част от проблема
докато си изясняваш тези неща, вече ще си си изяснил/а какво е оптималното решение.
казах оптималното а не правилното, забеляза ли
не е случайно- често пъти има много правилни решения, зависи от гледната точка....
| |
|
|
|
|