|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
помогнете - имам проблем с общуването
|
|
Автор |
cимпaтяra (непознат
) |
Публикувано | 28.09.07 12:43 |
|
Здравейте, много съм самотна напоследък. Освен , че си нямам приятел, все повече усещам, че ми липсва и среда . Правя усилия да се сближавам с хора и да си общувам с тях по купони и събирания, приятно е за момента поне на мен, но не завръзвам трайни контакти. Струва ми се, че допускам някакви грешки в комуникацията, които отблъскват хората от мен. Понякога наистина говоря прекалено много, за друга грешка не мога да се сетя. Искам да преодолея изолацията и да мога да имам някакъв по широк кръг от познанства. Другото лошо е, че повечето хора са по двойки , аз съм единствената сама и това може допълнително да е фактор. Говорих с една близка приятелка да ми каже ако е възможно какви грешки допускам и тя ми каза, че прекъсвам от време на време, но за друго не се сещала. Не знам дали е била откровена или не , но при всички положения от тогава внимавам диалогът да е балансиран и да изслушвам внимателно другия. Въпреки това напредък няма. Единствените хора, които искат да се вицдат с мен са мъже, които се интересуват от мен каот жена, но с тях не мога да си общувам, защото в някакъв момент ми правят мизерии като ги отхвърля.
Редактирано от cимпaтяra на 28.09.07 12:50.
| |
Тема
|
Re: помогнете - имам проблем с общуването
[re: cимпaтяra]
|
|
Автор |
_maycal () |
Публикувано | 28.09.07 20:03 |
|
"по купони и събирания"
Често такива купони и събирания са полунаркомански сборища -наливат се с алкохол , пушат непрекъснато, а и алкохола и никотина са си парекселанс наркотици, така че всъщност-наркомански сборища!?И те като "понаправят главите", си общуват помежду си-сипят пошлости, разказват някакви безсмислици...
Много от "контактните", "готините" хора са от типа на ...имаше един Мариан от "Биг брадър"-пиеше и пушеше непръкъснато...Така че, като не ти се знаят компаниите, е трудно да се прецени дали има проблем в теб, или имаш естествен инстинкт на защита от повърхностни и недотам свестни хора, прикрити или явни хедонисти и егоисти!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
FileO99 (НЕОСТАЛИНИСТ ) |
Публикувано | 28.09.07 23:13 |
|
Ми защо ги отхвърляш?Ето виждал ли точно къде е проблема?
| |
|
Напиши повече за себе си, възраст, ежедневна среда, зодия ако щеш... всякакви такива
| |
Тема
|
|
|
Автор |
overcome (непознат
) |
Публикувано | 29.11.07 20:50 |
|
Govori togava kogato misli6 che si gotova,i se vslu6vai povece v horata s koito govori6.Tova e problem na mnogo hora spored men.Zatova ne trjabva da se izburzva v ob6tuvaneto.Uspeh
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Trendi () |
Публикувано | 30.11.07 10:06 |
|
По-добре е да се опиташ да излезнеш от фиксацията в проблема, който описваш. Помага евентуална промяна на философските ти виждания. В псдихиатрията има основен принцип: " Когато не може да се промени проблема трябва да се промени отношението към него." Аз никак не харесвам това нещо, но не вибждам друга по-подходяща позиция на човека.
| |
Тема
|
[re: Trendi]
|
|
Автор |
chorlavata (brunetka) |
Публикувано | 02.12.07 16:27 |
|
прав си:колкото по-се взира в своята необщителност,токова по-зле ще стават нещата.Все има хора ,с които се чувства добре и може да се разбира с тях.С други не.То не всеки е харесван от всички я......
прави каквото трябва,да става каквото ще.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
cuddly () |
Публикувано | 02.12.07 22:31 |
|
привет.
всеки прави "грешки" в общуването.
единственият съвет, който ми хрумва е да разшириш кръга на познатите- т.е. общувай повече и не се кахъри за грешки. Просто подхождай с отворено сърце и душа към другите.
за трайни приятелства трябва време и усилие и от двете страни.
живеем в доста голяма изолация, така че, вината не е само твоя.
и пак ти повтарям- хората не са съвършени- всеки има няккави кусури в общуването. важното е да не с еотказваш и да обшуваш с колкото се може повече хора.
успех!
| |
|
гледай я па тая
мъжете и са лепяли тя ги отхвърляла и после "ама аз съм самотна"
да ти %#@^ патката
| |
Тема
|
|
|
Автор |
miata (добронамерен) |
Публикувано | 04.12.07 19:15 |
|
Може би трябва да разкажеш повече за себе си, но на първо четене ми се струва,че не се движиш в средата ,която ти пасва. Опитай се да я смениш. Знам,че е кофти да се чувстваш самотен,но това не бива да е причината да се хвърлиш в кревата на първия,който те пожелае. И говориш много,защото се чувстваш неуверена вероятно. Намери си занимания,които ще те срещнат с нови и различни хора.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|