Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:29 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Психологични особености на Интернет общуванетонови  
Автор ataraxia (непознат )
Публикувано15.12.07 16:43

Колеги съфорумци, забелязах че твърде много се разводни темата на Страх и отиде в посока разсъждения за Интернет морала. По тази причина размислите си оформям като нова тема, въпреки че тя е по-подходяща за раздел Психология. И мен ме вълнуват моралните и психологически аспекти на Интернет общуването. Ще се радвам да споделите мненията си тук или кой какво е чел по тези теми.
И аз веднъж упрекнах един господин в друг форум в лъжа и странно модератора на форума ми направи бележка, че видите ли всеки имал право да си лъже когато поиска. В такъв случай и всеки би трябвало да има право да каже на някой, че го подозира в лъжа.
Аз вярвам на постовете на Страх. Дори и да приемем, че тя лъже, вреди ли това на някой? Според мен не.
Мен по-скоро ме тревожи липсата на добронамереност във форумите. Тя дразни, притеснява и наранява повече отколкото утешават и помагат нека ги наречем "позитивните послания". И в този смисъл излагането на проблем по този начин може да навреди и да обърка още повече човек, който вече е объркан. Така че, всеки който търси помощ трябва да е готов да поеме и плюсовете и минусите на подобна комуникация.

Тема Re: Психологични особености на Интернет общуванетонови [re: ataraxia]  
Автор Nice kid (непознат )
Публикувано15.12.07 17:18

За мен форумите определено имат някакъв смисъл. В тях човек се освобождава от напрежението, комплексите, неволите. Иначе често би си имал разправии с куките, примерно.
Дайте най-лошото от себе си тук и да успеем в действителния живот!
Но имам подозрението, че хората, на които тук не им върви общуването и започват да си мислят, че са прекалено етични, на тях и в живота им е доста трудно.
Друго, за което се сещам, не е ли прекалено лесно да преоткриваме колко глупост има у хората. Защо се съсредоточавате върху това? А фактът, че живеем в чудесен свят вече не ви ли прави впечатление, закарнели копелета?

П.П. Т. нар. "Позитивни послания" в повечето случаи са малко лицемерни.

Редактирано от Nice kid на 15.12.07 17:56.

Тема Re: Психологични особености на Интернет общуванетонови [re: Nice kid]  
Автор ПЪTниk (оня)
Публикувано15.12.07 18:56

интересно... и защо си мислиш че повечето позитивни послания са лицемерни?

Защо, например, не си мислиш, че не е важно дали са такива посланията, а какво ти си мислиш за тях и това , че което си мислиш не е красиво. И че, докато коментираните от нас послания са вън от теб, а некрасивото мислене си е твое?
Защо не си мислиш така?

Че кой друг, ако не ние!

Тема Re: Психологични особености на Интернет общуванетонови [re: ПЪTниk]  
Автор Bидa ()
Публикувано15.12.07 20:06

Представете си конкурс ` Най-умните хора на планетата.` Явява се един и представя маса аргументи, че е най-умният човек. Явява се друг и разбива на пух и прах аргументите на първия и предлага себе си за най- умния, после трети и така минават стотици и хиляди умници.
Общо взето на такъв принцип са устроени и форумите.

Тема Re: Психологични особености на Интернет общуванетонови [re: Bидa]  
Автор ПЪTниk (оня)
Публикувано15.12.07 21:15

И се оказва че големите разбивачи на аргументи са най- умните

Че кой друг, ако не ние!

Автор Nice kid (непознат )
Публикувано15.12.07 22:24

Не се чувствам длъжен да отговарям на подобни провокации, но тъй като съм мило и възпитано дете, седнах да ти напиша. Може би мисля по този начин, защото търся истината. Както се казваше в една песен: “I have lost all my beliefs. But now I chase the truth.”
Това, че по мен е полепена част от човешката мърсотия е наистина некрасиво и голяма тежест, но чрез нея разбирам някои работи. Ти сигурно ще кажеш, че един такъв подход е малко рискован за душата. Но я ми кажи, как успя да създадеш този чудесен мисловен каламбур в по-предишния пост? Наистина ме накара да се замисля. Толкова нехарактерен за един безгрижен пътник. Все едно, че и на теб се е случвало да слизаш в някои мрачни и не много чисти кътчета на съзнанието.
П.П.: Сега кой е най-умен? А, копелета?

Редактирано от Nice kid на 15.12.07 22:29.

Автор faliak (asfaltof)
Публикувано16.12.07 08:09

Според мен има групичка в този форум, която взаимно си толерира, прикрива и оправдава лъжовните мнения. Другата възможност е 50% от никовете да са дело на един и същ литературно-психологичен талант.

- escape velocity of growth -

Тема Re: Психологични особености на Интернет общуванетонови [re: faliak]  
Автор Bидa ()
Публикувано16.12.07 12:49

Да , има групичка в този форум, групички има навсякъде и във форумите, и в чата и навсякъде в интернет. Както е в живота.

Точно това му е интересното на Интернет, толкова е необятен, че ако търсиш, все някъде ще намереш място в което разни хора си говорят интересни за теб неща по интересен начин.
А това,че някои имат но няколко ника ,е отдавна известно. Такива никове дори си говорят сами, задават си въпроси и сами спорят със себе си. Не е трудно човек да ги открие по стила на писане, но никога не можеш да докажеш, че е така.

Тема Re: Психологични особености на Интернет общуванетонови [re: Nice kid]  
Автор ПЪTниk (оня)
Публикувано16.12.07 13:26

Разбрах те, въпреки грешката.
Нямам за цел да се правя на различен от нас.

Че кой друг, ако не ние!

Тема Re: Психологични особености на Интернет общуванетонови [re: Bидa]  
Автор faliak (asfaltof)
Публикувано16.12.07 14:18

Поредното мнение с оправдателен тон. Без изобщо да ги гоня, те сами бягат. Освен това не считам, че нещо псевдо- може да бъде интересно.

- escape velocity of growth -

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.