|
Тема
|
Как да му помогна???
|
|
Автор |
mishellinna () |
Публикувано | 18.05.07 09:45 |
|
Здравейте!
обръщам се към вас със зов за помощ - бащата на съпруга ми е шизофреник! Лошото е, че от известно време / не ми е известно точно колко/ е спрял да пие лекарствата си, измъчван от страх, че искат да го отровят. Не съм запозната много с тази болест, но поведението му на моменти е отчайващо. Освен, че се мъчи той самия и предизвиква собствената си изолация от околните, измъчва и семейството си и прекрасния си баща. Единствения човек засега, към който проявява видимо уважение съм аз - може би защото съм нов член в семейството. Точно това е причината да си помисля, че ако се опитам по някакъв да му помогна би ме послушал да започне прием на лекарства.
Моля ви, дайте ми съвет, защото болката която изпитва семейството на съпруга ми, а и той самият е огромна и определено се чувстват безсилни...
Благодаря ви предварително....
| |
|
Щом си спечелила доверието му , започни ти да му даваш лекарствата. Сигурно от теб ще ги взима.
Съчувствувам на теб и семейството ви. Познато ми е безсилието и объркването ви, тъй като леля ми е шизофреник . Тя също е имала силни внушения, че искат да я отровят. Сега си внушава други неща и никой не може да я разубеди. Сама си пие лекарсвата- Халоперидол , поне за това нямаме проблеми с нея.
Болестта има периоди на ремисия и периоди на криза.
В ремисия леля ми е мила и сговорчива, върши си работата с приповдигнато настроение и безпочвен оптимизъм .
После без действителна причина се срива психически. Изпада в депресия. Страда си сама и не пречи на никого. И пак неочаквано изпада в такава ярост, че да не си и пред очите.
Просто споделям своите скромни ноблюдения. Не зна м дали са ти от полза.
| |
|
Вида е права ,без лекарства не може ,но внимавай ,ако си много настоятелна ще загуби доверие и в теб и тогава трябва насила да го вкарате в болница.
| |
|
|
|
|