|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
Тема
|
Приятелят ми си намира извинения, за да избегне се
|
|
| Автор |
nataka (непознат) |
| Публикувано | 23.04.07 17:09 |
|
|
Здравейте,
Питането и проблемът, който ме е измъчва е напълно сериозен и затова ще Ви бъда много благодарна, ако можете да ми помогнете, какато и да ме насочите към сответните специализирани сайтове или специалисти, ако знаете такива.
С моя приятел, който е на 34, а аз на 32 излизаме от 9 месеца. За това време, от което сме заедно мога да кажа, че в много отношения се разбираме добре. По принцип той не обича да излиза на вън много, обича в почивните дни да си почива в къщи, предпочита да се движи основно с колата си. Аз пък обичам да съм сред хора, да общувам, да не се задържам много в къщи. Говорихме за това, дори поспорихме и полека, лека виждам, че той прави според него немалки отстъпки - излизаме сред природата, в парка, разхождаме се. Той в никакъв случай не е саможив човек, има чувство за хумор и немалко приятели, като ме е запознал с всеки от тях, дори с двама свои по-възрастни роднини. Щедър е и държи в пвечето случаи той да поема финансовата тежест, но споделя с мен и когато няма средства. Определоно обаче има и доста странности, които мога да сведа най-общото до това, че като цяло според мен му липсва тонус, определям го в известна степен като ленив човек. работата му е напрегната, поне така твърди.
Проблемът, който ужасно ме притеснява е, че от един много дълъг период - 4 месеца не сме имали сексуален контакт. И двамата живеем все още с родителите си. В момента се довършва негово ново жилище, където планираме да се нанесем. Всички сексуални контакти, които сме имали до този момент са били в приятна хотелска обстановка извън София - една 4 дневна почивка, един уикенд и едни празнични дни. Говорила съм с него за това няколко пъти, той ми казва, че и на него му липсва сексът, че ме разбира, но за момента нямало къде да го правим.
| |
|
Тема
|
Re: Приятелят ми си намира извинения, за да избегне се
[re: nataka]
|
|
| Автор |
nataka (непознат) |
| Публикувано | 23.04.07 17:57 |
|
|
Извинявайте, исках да продължа, но нещо се срина в компютъра. Та, след разговорите ни на тази тема, той ми отговори, че като станело жилището, ще бъдем насаме и няма да има проблем. Споделих му тревогите си, дори преди около близо месец се скарахме много сериозно, понеже го попитах в прав текст дали не е скрит хомосексуалист и се разплаках по телефона. Видяхме се, поговихме, той ми беше много сърдит и отрече да има такова нещо. Каза ми, че държал на мен и не искал да ме принуждава на сила да бъда с него, затова през следващия месец, ако искам да излизам с други и ако срещна по-подходящ човек, с когото да си пасвам, той щял да приеме това мое решение. Аз разбира се му казах, че искам да сме заедно, да се виждаме, че го обичам и държа на него, че не искам да търся друг и продължихме да излизаме. Всичко между нас е доста добре, но проблемът е, че родителите ми отидоха на вилата, у нас беше свободно и той отново ми оказа с мотива, че не му било удобно у нас /никога не е идвал, не познава нашите/, че не може да се отпусне. отново му сподилих тревогитее си, казах му, че ако има проблем ще се постарая да му помогна, той ми отговори да не се тревожа за нищо иче трябва да си имаме доверие.
Лично за себе си не мисля, че е хомесуксуален, защото съм го забелязвала да се заглежда, макар и да не го прави много явно по други жени, когато се целуваме в колата му при изпращане съм го докосвала и виждам, че има ерекция. Но вече съм ужасно объркавна и не знам какво да мисля. Още повече, че на мен въобще не ми се иска да го притискам, а в тревогата си правя точно това и ми минават страшни мисли - че е прикрит бисексуален, който просто иска да си има семейство и деца един ден, че има някакви проблеми, за които не иска да ми каже - здравословни, психически и т.н., че е болен от нещо. Много често има главоболие и ми го обяснява, че преди много години на тренировки по бойни изкуства е падал и е имал комоцио и му обяснили, че при натоварване ще има главоболие. Опитвам се да го накарам да отиде при невролог, но той отлага.
От моите наблюдения мисля, че не е имал много опит с жените, даже един негов роднина на едно събиране ми го подхвърли. Въпреки това, когато бяхме заедно беше внимателен и търпелив, имахме сексуални контакти всеки ден през тази кратка почивка, даже понякога и по два.
Просто съм ужасно притеснена, защото гледам сериозно на отношенията ни, сигурна съм, че няма друга жена, според мен той също държи на връзката ни, казвал ми е , че държи хората да се разбират и на други нива, извън леглото.
изчетох всички сайтове, на които можах да попадна и във всички в подобни случаи се дава съвет да не се притиска и не се правят сцени, а просто жената да е съблазнилкаи търпелива и да действа хитро и ловко. По принцип приятелят ми е даста претенциозен по отношение на фигурата ми, постоянно ми казва, къде на майтап, къде сериозно да отслабна. Аз наистина искам да сваля няколко килограма, по принцип съм по-пищна, но немога да се определя като пълна. Посещавах фитнеса в продължение на два месеца, но като резултат се постегнах, но не отслабнах. Решила съм да обърна сериозно внимание на външния си вид - да си напрява лазерна епилация, започнах диета. Но ужасно се притеснявам и му го споделих, че когато заживеем заедно в неговото жилище., той да не започне с извинения от типа "боли ме глава", "уморен съм" и т.н. Когато му казах тези неща, той ги прие на майтап.
Мисля да изчакам, да заживеем заедно най-после, да направя всичко възможно и ако има проблем, да потърся сексолог, но не знам дали ще успея да го убедя да отидем двамата, защото проблемите се решават от двама. Държа на него и не искам да се разделяме. Чуваме се всеки ден и се виждаме почти всеки ден, а в началото не беше така, с труд и постоянство успях да му кажа, че трябва да сме повече време заедно. Никога не съм прилагала разни женски хитрости, понеже съм открит човек и това не го умея. Затова в този случай се страхувам как ще се справя.
Другият проблеме е, че имам слабостта и лошия навик да споделям някои неща с нашите. Майка ми налива масло в огъня, като ми казва в прав текст, че в случая няма за какво да си губя времето и да си търся друг. аз не съм убедена в това, виждам, че този човек не е лесен, но го обичам такъв , какъвто е и искам да съм с него.
Решила съм повече никакво споделяне с родителите. То е срамно да го правя на моята възраст. Проблемът е много личен и не искам да го споделям с приятелите си, а пък и мисля, че ще е крайно тъпо да го споделя с неговите приятели, да ги поразпитам какъв е бил преди да се срещнем. Въобще, много моля за Вашия съвет.
| |
|
|
|
Сигурно ще звуча много объркано но направо съм изумен...Как може зрели хора да имат връзка и да не правят секс 4 месеца защото нямало къде? Е какво като приятеля ти живее с родителите си? Те предполагам не живеят в една стая а имат апартамент? Какъв е проблема да спиш при него?? Мъж на 34 години се срамува да доведе жена вкъщи? Ако и това ми кажеш направо ще падна...Не казвам ти честно историята е направо откачена и се учудвам че жена на тази възраст би могла да търпи подобно нещо. Ми аз обикновенно още на първа среща когато си допаднем с жената и тя го иска я водя в къщи и там може да се каже си живеем заедно.(по време на връзката ни). Постъпваме зряло а не като осмокласници у нас не може и у вас не може? Ми това е смехотворно направо..Аз съм водил момичета в нас още като бях 10 клас .Никога не съм се притеснявал че майка ми и баща ми са в къщи. А на 34 години?? Нямам думи. Сериозно се замисли аз съм твърдо против даването на съвети но този човек ме притеснява сериозно. Е той като не иска ти как издържаш? Ти не си ли човек? Това че не обича да излиза много е добре даже че ако беше всяка вечер в кръчмата, но за другото няма оправдание. Как може мъж на тази възраст да няма нужда от редовен сексуален живот? Говори директно с него и му кажи че този довод че няма къде го изтъкват момичета, на които им предстои да го направят за пръв път, а на него зрял мъж не му отива да се държи като девственица. Абе аз луд ли съм или някой се шегува 9 месеца връзка и само 4 пъти секс..Оф айде да спирам и пиши пак, че ми е любопитно. Дано не съм те засегнал с нещо но ти направо ми взе акъла с тая история.
П.С. Специалисти не ти трябват щом не е импотентен няма за какво да се мъкнете по психолози да ви омотават главите. Настоявай за своето и му дай да разбере че това не е нормално. Кажи му нещата директно, другото е пилеене на време. Действай.
Живей с Омерта, умри с Омерта.Редактирано от Джaнлyka Бapaфpaнka на 23.04.07 20:56.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
nataka (непознат) |
| Публикувано | 24.04.07 09:56 |
|
|
и аз намирам това нещо за ненормално и много се притеснявам, а той постоянно ми обяснява, че нямало проблем и дори приема нещата на шега. Затова пиша тук и търся съвет. Боя се, че ако го притискам, само ще налея масло в огъня, пък и ако има, а явно има някакъв проблем, който да провкира това поведение, той ще се запъне и няма да иска да се отпусне да сподели, понеже ще се отблъсне от натякването ми. Може би е преживял нещо в миналото си, не знам. Защо търпя това положение - не , не искам да го търпя, но аз харесвам този човек, мисля, че го обичам, поизградих доста от нашите взаимоотношения, постепенно намираме обще език за все повече неща. Засега просто не смея да правя планове за нещо по-далечно, но мечтая и искам да е така, имам нужда от нещо стабилно и сигурно до мен, а той има много от тези качества. Пък и не очаквах, че нещата ще се затлачат така в тази сфера. Около седмица две, след нашето запознанство, аз трябваше да тръгна на море и вечерта преди това, когато бяхме в колата му, той пое инициативата и беше доста нежен с мен - целувки, прегръдки, въобще по-лек петинг, беше много възбуждащо. По принцип аз също никога не съм била фен на сексуалните контакти от първа и понякога от втора среща. Трябва ми малко време, за да поопознаячовека, да му се доверя. Но това тук според мен не е нормално. Много ще се радвам, ако някой иска да ми пише на лични, просто наистина търся разрешение на проблема. Знам, че е много лесно да прекратя тази връзка, но мисля, че ако двамата се изправим срещу проблема, и се опитаме да го разрешим и останем заедо, предолявайки трудностите, ще е по-добре.
| |
|
Тема
|
Re: Приятелят ми си намира извинения, за да избегн
|
|
| Автор |
maycal (старо куче) |
| Публикувано | 24.04.07 11:10 |
|
|
"Ако ти кажат:Страстта е свобода, ти им отговори:Всичко в нея е принуда!"(древна източна мъдрост)
Може наистина да има някаква особеност в случая, която да е в посока абнормност!?, знае ли човек...от друга страна ти говориш като човек ,който е определено сексуално ориентиран, а когато това е подчертано, когато някой е доста страстен, може тази ситуация да е проблем и тежест за партньора му!
Имай предвид ,че от религиозна гледна точка(християнска), целомъдрието(но разбирано не като подтиснатост на страстта ,а преобразуването, сублимирането и в посока на богообщение, обоженост и свобода) "означава цялостно интегриране на пола в личноста и оттам вътрешно единство на човека в неговото телесно и духовно битие"(и по-натам:"Целомъдрието има свои закони на нарастване, които минават през определени степени на несъвършенство и много често през греха.").Това е обширна и не елементарна тема ,обаче!
Това ,че съобщаваш такива въпроси на родителите си
(майка ти), би могло да се дължи(не задължително ,разбира се) и на някакъв недостатък, дефект в теб самата(но това е само едно теоретично предположение)!??.
Само да не си тази, която си измисля разни особени любовни истории ,и ги представя от време на време в клуба поради някаква нейна патологичност?
| |
|
Тема
|
[re: maycal]
|
|
| Автор |
nataka (непознат) |
| Публикувано | 24.04.07 11:32 |
|
|
Майкъл, в случая не виждам връзката с християнското целомъдрие и набожност и не знам защо ги спименаваш, приятелят ми не е религиозен. По-скоро търся медицински и други причини понеже най-лесно е човек да си вдигне шапката и да си ходи, а по-трудно е да разрешава проблемите и да остане до човека да себе си. Може би си видял някои мои мнения във форум "Християнство", но този форум не искам да го коментирам сега, само ще кажа, че някои хора там сериозно се нуждаят от "Психоанализа и психотерапия", с моите уважения към вярванията на всеки. Разбира се, аз не мога да разреша чужди пробеми, ако той не желае сам да си помогне. Писах тук, защото търся компетентен съвет. Споменах, че приятелят ми е претърпял травма на главата на млади години. Порових се в сериозни здравни сайтове в интернет и установих, че при такива травми може да бъде засегнат хипоталамуса /център на нервната система/, а той е "отогворен" за произвидството на много хормони, вкл. и "тестостерон". Травма на хипоталамуса може да доведе до придибито спадане на нивото на тестостерон в организма, което от своя страна води до намалено либидо. Друго нещо, което не споменах в първия си пост е, че отново на млади години приятелят ми докато е тренирал тези бойни изкуства, където е получил паданията на главата е приемал разни химикали, с които младите момчета по фитнесите имат зловредния навик да се "помпат". Прочетох , че за тези препарати, наречени стероиди е характерно при неправилната им употреба намаляване на либидото. Той отдавна не ползва такива неща, не "напомпан", но може би там е и част от проблема. Много моля, ако има някой сериозен отговор, да ми пишете. Вероятно трябваше да пусна постинга си в друг клуб, може би медицина.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
valenty (пристрастен) |
| Публикувано | 24.04.07 12:04 |
|
|
Здравей,
прочетох подробно всичко което си описала.....
струва ми се,че прекалено задълбаваш в неправилна посока и търсиш под вола теле....
Опитай се да овладееш паниката и да спреш да ровичкаш в медицинска насока....
На твоя човек както чета му липсва достатъчна близост за да се отпусне,навика му да е прекаленно самостоятелен води до по труден достъп до него, самия той очаква преместването в ново жилище да ви сближи повече,но пътя по който си тръгнала най-много да доведе до разрив.Опитай се да разбереш кое в сексуално отношение го тревожи- явно има някакъв проблем който едва ли е медицински след като има ерекция при ласките ви- по скоро е личностно отношение към партньорството.
| |
|
Тема
|
[re: valenty]
|
|
| Автор |
maycal (старо куче) |
| Публикувано | 24.04.07 13:37 |
|
|
Самия факт, че тя излага тук въпроса, и не толкова това, а начина по който го прави(не че е недопустим или изцяло погрешен), ме кара да мисля, да предполагам, че и тя самата има някакви особености, които евентуално да карат приятеля и да се опасява съзнателно или не от обсебване? от нейна страна, включително и чрез гласно или не, налагане? на повишена(?) сексуална активност.Това е само едно предположение от десетките възможни(?).Остава се с впечатление, че е доста информирана, същевременно тревожна...., ако е и със латентни(или проявени) набелязани качества на хетера, с извинение, много биха се отдръпнали.Освен това не се знае доколко има усет и разбиране за разликата в потенциала на мъжете и жените в сексуалността, също така за разликите в биологичния и сексуален темперамент на различните хора.Това също е предположение-вариация.Илюзия е,че може да се получидобър съвет от някой по такъв случай, по такава тема, особено в такъв клуб ,при липсата на достатъчно сведения.Както и да е, ако се прецени, че основния съобщен факт за продължителен период на липса на сексуални отношения, е алармиращ, просто е алармиращ и това е, докато не се получи някакво развитие и изясняване на ситуацията.
Все пак "натака" да не жената ,която конфабулира особени житейски, любовни и сексуални истории от време на време по клубовете?.Повечето от участниците в клубовете знаят ,че има такава нездрава личност.Впрочем , поради съответната степен на гарантирана анонимност, тя явно не се впечетлява когато я разкриват и продължава да си осигурява отдушник и удоволетворение, доколкото е възможно по такъв начин.Би трябвало отношението към нея да е умерено състрадателно, ако не прекалява много с баламосването на хората.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
минyвaчka (случайна) |
| Публикувано | 24.04.07 16:00 |
|
|
И аз прочетох историята,като се сетих ,че бях чела в едно списание подобно оплакване от омъжена жена,която за година осъществила няколко сексуални контакта, забременяла,родила дете,а мъжът и я заплашвал да не говори никъде за техния сексуален живот.Това си е било чиста ненормалност.
Не може млади хора,които се обичат,желаят и всичко между тях да е наред, да не искат поне веднъж на ден да правят секс?!Много ми е чудно!
Тук проблемът е друг,според мен.Нищо му няма на твоя човек,но ти си първа резерва,колкото и директно да ти го казвам.Откъде знаеш,че няма други жени освен теб в живота му?!Просто той строи ново жилище и в него иска да покани някоя принцеса/и без това е чакал цели 34 години/.Направил ти е деликатна забележка за килограмите,а му се е искало да ти изкрещи,че не харесва физиката ти или поне иска на Шакира да приличаш.
Самият той е комплексар и не те приема с разума си,като наказва умишлено тялото си с цел да те отдалечи от живота си.Даже ти е предложил да се виждаш и с други мъже,което ме кара да го разбера какво е намислил.
През времето,докато стане жилището му, той си дава отсрочка за решение на съдбовния си въпрос за сериозна връзка и ако му кацне някое готино маце,ще те зареже без да му мигне окото.Такава му е логиката,за твое съжаление.
| |
|
Тема
|
[re: минyвaчka]
|
|
| Автор |
nataka (непознат) |
| Публикувано | 24.04.07 17:11 |
|
|
Мила, и аз си мислих така в началото, но според мен не точно в това проблемът. Иначе съм съгласна, че положението въобще не е в реда на нещата. Ако имаше друга, защо ме води и запознава с всичките си приятели, дори и с колеги, пък и с роднини. Ами тогава да си търси "принцеса", няма лошо, но да не ми губи времето. То това съм му го казвала много пъти, той също ми е отреагирвал по този начин, но практически мисля, че се опасява да не ме загуби, звъни ми всеки ден по телефона. Да, мислила съм, че не е сигурен какво точно иска, но си мисля, че проблемът е по-скоро медицински- много често има главоболие, и от това, което прочетох в интернет мисля, че при всички случаи трябва да отиде на невролог и да си направи прегледи и то основни. Както прочетох по-горе, травма може да е увредила хипоталамуса, а оттам и производството на тестостерон. Но причината може и да е друга - психологическа, физиологическа, като не изключвам и твоето редположение.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|