Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:51 01.11.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема помощ-параноидна шизофрениянови  
Автор desila (непознат )
Публикувано25.06.05 14:52

здравейте!поставиха ми тази диагноза и ми предписаха zyprexa които трябва да пия 3 месеца. един мой познат който работил в лудница ми каза че от тези психотропни лекарства ще стана по-зле от опит знаел. Какво да правя? пия ги вече 1 месец, освен че ми се спи и напалнях друго не чувствам.

Тема Re: помощ-параноидна шизофрениянови [re: desila]  
Автор kem.kem. (любоп.бърборко)
Публикувано26.06.05 14:22

Скоро тук в клуба се предлагаше много добър вносен препарат и то като подарък..................нещеш ли да се поинтересуваш?

п.п. Извинявай, сгрешил съм. Медикамента се предлага в съседния клуб "Психология" и все още е на втора страница ........ZELDOX, за него гарантирам, че няма странични ефекти като напълняване или седиране.

Редактирано от kem.kem. на 26.06.05 14:27.

Тема Здравей !нови [re: desila]  
Автор nbb (весела)
Публикувано26.06.05 14:38

Как ти поставиха тази диагноза, какви бяха признаците, по които решиха, че от това си болна ?

Тема Здравейтенови [re: desila]  
Автор aza ()
Публикувано27.06.05 13:47

Отскачам от време на време в този клуб и съм ви много благодарен.
Знаете ли, от доста време имам ПР и действително е много трудно човек сам да се справя в подобни ситуации и състояния. Попаднах на добри психиатри и сега приемам минимални поддържащи дози медикамент (антипсихотик) и се чувствувам що-годе добре. Мисля си, че в подобни ситуации не трябва да се бяга от себе си, а да се приеме положението такова, каквото е и от тук вече да се опита да направи нещо. На мен лично докторите ми помагаха в най-тежките моменти, но разбира се и сам човек трябва да си помогне.
Поздрави към всички!

Тема Re: Здравейтенови [re: aza]  
Публикувано27.06.05 15:47

Убеден ли си, че постингът ти се намира в правилната тема и адресиран към верния ник?....................

Тема Re: Здравейте [re: kem.kem.]  
Автор aza ()
Публикувано27.06.05 17:17

Здравейте kem.kem
Изразявам едно мнение и се опитах да го изразя в подходящата тема. Обикновенно за такива "болежки" не се говори и човек остава сам със себе си.
Навярно това е опит от моя страна да излезна от моята затвореност по такива теми.

Автор desila (непознат )
Публикувано27.06.05 19:38

Здравейте!Ами потърсих лекарска помощ защото положението беше станало много сериозно.....бях започнала да забравям абсолютно всичко...от най-дребните неща до това на кой адрес живея. Един ден си загубих паметта за около минута.....Страхувах се от хората като се разминавах с тях по улиците, като влезна в заведение например си мислех че всички ми се присмиват и т. н. и тогава се срещнах с психиатър....и така....Сега се чувствам по-добре.Само дето качих 5 килограма, което за всяка жена си е кошмар....и на всичкото отгоре много ми се спи. Едва издържам.

Автор desila (непознат )
Публикувано27.06.05 19:44

Ами потърсих лекарска помощ защото положението беше станало доста сериозно....бях започнала да забравям абсолютно всичко...от най-дребните неща до това на кой адрес живея.Един ден си изгубих паметта за около минута. Страхувах се от хората с които се разминавах по улиците. Като влезна в заведение на пример ми се струваше, че всички ми се присмиват.Отидох на психолог и ми поставиха тази диагноза. Ужасен тормоз за мен е да пия тези лекарства защото много ми се спи и пълнея със скоростта на светлината.Но това е положението.
А колкото до тези лекарства които били подарък-мерси, ще пия тези по лекарско предписание.

Тема Re: Здравейтенови [re: desila]  
Публикувано27.06.05 20:48

Да, да разбирам те.
Тези лекарства, които обаче се предлагат, лекаря не ти е предписал, защото смята, че няма да можеш да си ги набавиш, освен това са и доста скъпи.
Съветвам те да ги приемеш, ако все още се предлагат и да обсъдиш с лекаря.
Не вярвам, че те лекува психолог, май е психиатър.
Лекарствата се пият безусловно при шизофрения и назначенията не се поставят под въпрос, но ако се появят странични нежелателни ефекти като тази сънливост се споделя с лекуващия, за да коригира я медикамент, я дозировка.
Запомнете..............лекуващия не е във вашата кожа, а лечението е успешно само при добра комуникация между лекар и пациент.

Тема Kem.kem,нови [re: kem.kem.]  
Автор nbb (весела)
Публикувано28.06.05 08:26

не се обиждай, но имах честта няколко пъти да разговарям с психиатър и мога да ти кажа, че според мене е за отделението. Той явно си мислеше същото за мене, толкова се разминават възгледите ни за нещата.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.