|
Тема
|
razkazvam vi....
|
|
Автор |
svetlinka (непознат) |
Публикувано | 18.11.04 22:57 |
|
reshavam nai setne da razkaja kakvo se slu4va v glavata mi, i kak tova sustoianie ne mi dava kapka spokoistvie...4uvstvam osoben vid bezpokoistvo,osobenno kogatro ostavam sama...strahuvam se ot neshto neopredeleno ...v glavata mi ima oburkani misli,koito vse me naviavat na strah.....tsialata taia psiharia ve4e mi se otraziava i fizi4eski=vie mi se sviat,po To4no mi e stranno otneseno i umoreno,neestestveno mi e,boli me glava....i neznam ve4e kak da kontruliram tova.....niakoi shte mi dade li ideia.....suznatelno sum biagala dosega ot hap4Eta,no eto 4e sega pak imam napregnatost ,na novo misto sum ,nikogo ne poznavam i pak me hvana za gurloto tova 4udo.....kak da si pomogna§???????????
| |
|
Само като разбереш, че и това състояние ще отмине . Просто го изчакай търпеливо и не му обръщай внимание. Даже може да си го наблюдаваш с интерес. така ще ти бъде поне малко по-забавно.
Хайде, усмихни се! Главата ще си те боли и усмихната, така че не е нужно да си намръщена специално за това нещо. 
| |
|
razbira se,4e si prav,no 4esto tova sustoianie me paralizira i me plashi do smurt...a kogato ostana sama se zasilva i v glavata mi vse e misalta,4e e vuzmojno da mi se slu4i neshto lo6o.
.....
poneje ot skoro ne sum v bulgaria suvsem se panikiosah...novata obstanovka,lipsata na neshto poznato,samotata....i fizi4eskite simptomi na tazi strahova nevroza,me travmatizirat,osobenno kogato ne moga da kontroliram tova sustoianie na pani4eski strah........gadni4ko e,no shte se probvam da se usmihna...
| |
Тема
|
Re: razkazvam vi....
[re: svetlinka]
|
|
Автор |
arte (espressivo) |
Публикувано | 23.11.04 22:43 |
|
Типична емигрантска реактивна невротичност
Купи си от аптеката капсули с екстрат от жълт кантарион или пий ежедневно чай от него. Ако се влушава иди на невролог/психиатър, но ако не си социално осигурена...???
прибери се в БГ за Коледа и СЕ НАБЛЮДАВАЙ дали всичко ще отзвучи като пресечеш границата при Калотино!
_________
Eксистенциалното рафиниране води до суициталност
| |
Тема
|
Re: razkazvam vi....
[re: arte]
|
|
Автор |
svetlinka (непознат) |
Публикувано | 24.11.04 20:22 |
|
az moje bi ne zapo4nah savsem otna4alo....ne mi se slu4va za prav put,no si prav,4e sega i novata obstanovka vloshava neshtata.predi 3 godini mi se poiavi tova,sled razni mu4itelni dushevni lubovni prejiviavania...i ot togava tova sustoianie tu se poiaviava tu iz4ezva.edno e sigyrno pri nervno naprejenie neshtata se vloshavat i fizi4eski tova sustoianie dosta me izmu4va.po tseli dni sum otnesena i zamaiana i naprejenieto v men i neobosnovanite paranoi savsem ne mi pomagat da se mobiliziram.....blagodaria za saveta da otida na lekar,no ako triabva da se uspokoia s hap4eta predpolagam shte e vremenno...
ta taka....vse sa mi razni kofti misli v glavata ,a samata tia siakash na momenti ne e moiata:)predpolagam 4e imam nujda ot nevrolog,no i psihikata mi ot izvesno vreme e pretovarena......blagodaria ti za otgovora.....samo 4e neznam kak da ne mislia za tova sastoianie sled kato to me paralizira i plashi,a kolkoto sum po uplashena tolkova mi e po zle....neshtata sa navurzani:)merci
| |
Тема
|
хайде да уточним:
[re: svetlinka]
|
|
Автор |
arte (espressivo) |
Публикувано | 24.11.04 23:47 |
|
1. имаш ли социална осигуровка, то след като НЕ СИ в БГ /надявам се не в средна Азия/ ще имаш право на невро-психиатричен преглед;
2. каквото и да каже/предпише невро-психиатъра имаш допълнително право/претенция и на психотерапия;
3. ако добре владееш езика на страната в която си, то 20-30 часа хуманистично ориентирана психотерапия ще ти се отрази при всички случеи добре;
4. ако случващото с тебе е с реактивен характер /реакция на житейски обстоятелства/, то и без хапчета ще се измъкнеш от кризата, стига да се заемеш съзнателно с преодоляването й, но ако психонеразположението е с ендогенен характер /по-дълбоко и отчасти онаследено/, тогава ще се наложи някой друг елач
Днешната психофармакология е много добре рафинирана, пресметната и дозирана, останали са само старите предрасъдъци, че който посегне към розовите хапчета, остава доживотно разстроен и натровен
_________
Eксистенциалното рафиниране води до суициталност
| |
|
И ти както много други си се подвела по заглавието на клуба, но трябва да те светна за тъжния факт че
В този клуб няма нито един психолог или психиатър или психоаналитик/терапевт!!!   Клубът от самото му създаване бе окупиран от селяни, които нито ги интересува тематиката на клуба нито имат нещо общо с нея. Те просто превърнаха клуба в селска кръчма за дрънкане на глупости.
Бидейки в чужбина може по-добре да опиташ клуб "Българи в чужбина" Твоето състояние изобщо не е странно а дори.....най-обикновенно явление.
Открих една моя стара тема, която ако имаш търпение да прочетеш може да ти помогне в ситуацията и се ободриш.

Глупостта ви вече не ме вбесява......
| |
Тема
|
Re: хайде да уточним:
[re: arte]
|
|
Автор |
svetlinka (непознат) |
Публикувано | 26.11.04 20:22 |
|
mnogo ti blagodaria za savetite...az sum ot skoro v 4ujbina,a s ezika,frenskia, vse oshte se boria....za terapiata sum sigyrna,4E dobre shte mi se otrazi,no vse oshte niama kak tova da se slu4i....tazi moia kriza,za koiato vi razkazah e sustoianie s koeto se mu4a da se spravia,no si prava,4e se obostria ,kogato jiteskite neshta mi doidat v pove4ko:))))straha mi niamam ideia kak to4no se nasadi v glavata mi,no iavno si ima niakakva pri4ina,4iito koreni i az samata ot dosta vreme tursia...nai goliamoto mi pretesnenie e ,4e tova sustoianie me kara da se 4uvstvam nesigyrna i me oburkva i striaska.....fizi4eskite simptomi imam v predvid...a kogato se 6a6na dostatu4no v glavata mi ostava samo panikata i po4ti ni6to drygo...opitvam se suznatelno da se otvli4am misleiki si za hubavi neshta,no ostana li sama .....stava koFtI......
ne mi e nasledstveno ni6to,pone neznam v roda mi da ima hora stradashti ot podobni paranoi:))))
poskoro si e plod na niakakvo moe izjiviavane,4IIto koreni vse oshte tursia v glavata si....znam samo,4E niakak triabva da se preboria s tozi strah.....a na teb ti blagodaria bezkraino za suvetite
| |
|
blagodaria ti za suveta,no arte mi pomogna mnogo.....ti su6to blagodaria vi
| |
|
|
|
|