Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:05 16.11.24 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | (покажи всички)
Тема Една игранови  
Автор Pineapple ()
Публикувано20.07.02 10:09

Когато страстите са нажежени - предлагам ви една игра.
Събота е. Добро утро!
Игра на асоциации. Без цитати и терминология /обещавам/.
Преди време ImBlack пусна едно :"Кой го бива в профилирането"... а след това в една друга тема прикани не към цитиране , а към генериране на идеи.
Затова ви предлагам нещо като "Кой го бива в асоциациите?"

Какво се крие зад имената? Какво означават ник-овете? Всеки го избира сам, а понякога добавя нещо в скобички - по истинската му същност. Случайно ли? Не, според мен, никак даже.

Много ви моля обаче, приемете го само като игра!
Ще опитам първа. ImBlack, надявам се да не се разсърдиш много
Стоя и си мисля - Im Black - черно, ....желязната маска, ...железен съм...
Да , но после е добавил и едно "хладнокръвен"....
И някак си учудващо се връзва с резултатите от твоя портрет: "той преследва целите си със свирепа интензивност, която не позволява на нещата да се изплъзнат. Отдава се изцяло и избягава риска да е неспособен да гледа нещата с достатъчна обективност или достатъчно хладнокръвно; затова е в опасност от превъзбуда и изразходване на нервната му енергия. " / извинявам се за цитата, използвам го само като аргумент/... Това беше лесно - имаше вече създаден портрет за Хладнокръвния.
Новагодин - Нова Година.....традиция , носталгия назад и поглед напред, самобитност...
Какво се крие зад името? Думите често лъжат /макар че анонимността провокира към себеразкриване/, невербално поведение липсва, така че нека поиграем на тази игра!
С ваше позволение няма да се занимавам с моя ник - рискувам да бъда пристрастна.

Ако го сметнете за неподходящо - моля изтриите го веднага!

Тема хехе, ами този ник? --->нови [re: Pineapple]  
Автор a з ( *)
Публикувано20.07.02 11:09

я кажи, да видим сега : )

Тема Re: Една игранови [re: Pineapple]  
Автор lmBlackМодератор (hladnokryven)
Публикувано20.07.02 11:47

Асоциациите понякога са по-дълбоки отколкото изглежда (жокер: погледни картинката в профила ми, тя е към средата на асоциацията).
Не трия уникални теми, в които е вложена мисъл, само заключвам, но това ще се реши по-късно, в зависимост от приемането на темата.
Според мен, асоциациите характеризират повече начина на мислене на изказващия ги, отколкото обекта на асоциацията.
Да ти изглеждам разсърден?

Тема Асоциациите са по-дълбоки....нови [re: lmBlack]  
Автор Pineapple ()
Публикувано20.07.02 12:46

Прав си ImBlack. Асоциацията говори повече за този , който я изказва...
затова и се спрях. Знаеш ли, че и аз имах предвид същото - когато си се кръстил сам по този начин ти си показал част от себе си.
Приди време трябваше да се правят едни курсови работи. Това , което ми направи впечатление беше, че всеки бе избрал тема свързана много с него самия. Говоря за мои колеги , които познавам добре. Този който беше правил като тинейджър опит за самоубийство - писа за самоубийците, малтретираният - интервюира малтретирано дете, пробвалият се с дрогата писа за наркомании.

Никой не може да избяга от себе си. И дори в избора на едно нищо и никакво име - изразява и влага себе си.
Благодаря ти, Хладнокръвен!

Тема Re: хехе, ами този ник? --->нови [re: a з]  
Автор Pineapple ()
Публикувано20.07.02 12:57

добре де, но целта не беше такава...
Искаш да чуеш моята асоциация на "аз" - Аз съм си аз. Мога да бъда аз самата или пък аз съм си аз , но съм и като всички останали. Мога да се асоциирам с това аз , но в същото време признавам и правото ти на самостоятелност ,, защото това си е твоето "Аз". Можеш да се слееш с тълпата , но можеш и да си останеш ти самата.
Не се смей много . Толкова.
Сега ми кажи ти?
Благодаря за вниманието!

Тема може и да са в обратната посоканови [re: Pineapple]  
Автор Джeйн (редник)
Публикувано20.07.02 14:49

т.е., не към това, което си, а към това, което НЕ си. особено в нета, където няма корективът на физическата реалност. хората нерядко изграждат образа си според желаното, а не според действителното.

как би изтълкувала мен - Джейн (редник)?

а ти, прощавай, ми събуждаш първосигнално една асоциация: имаше някога един лаф, тръгнал от една стара българска сатирична пиеса - "а на нас, а на нас? а на вас праз!" знам, че не си то и чувала тоз лаф, ама пусто егене, какво да го правя иначе по-серозно: ананасът е особен плод -отвън твърд, ръбест, екзотичен, малко плашещ; отвътре нежен, фин, ужасно вкусен. обаче трябва да разчупиш ония кори отвън, да ги обелиш с нож. или да ги разрежеш направо.

IMAGINE...

Редактирано от Джeйн на 20.07.02 14:57.

Тема нештакоа ; )нови [re: Pineapple]  
Автор a з ( *)
Публикувано20.07.02 14:57

целнала си... почти в 10ката

а каква беше "целта"? : )

Тема Re: Една игранови [re: Pineapple]  
Автор Kpъr ()
Публикувано20.07.02 16:27

не виждам разлика, м/у игра и 'сериозно'...
всичко което уж е сериозно, си е игра,
и всяка игра си е съвсем сериозна игра иначе...

Тема Re: Асоциациите са по-дълбоки....нови [re: Pineapple]  
Автор Vrooom (шум)
Публикувано20.07.02 20:49

че защо му е?
Бягство? От себе си? Нееее.... мерси

Vrooom:
Chat bot that will learn phrases and responses with user intervention.

Тема Re: Асоциациите са по-дълбоки....нови [re: Vrooom]  
Автор lmBlackМодератор (hladnokryven)
Публикувано20.07.02 21:07

Така е, няма смисъл човек да бяга от сянката си. Тя винаги ще го показва такъв, какъвто е в очите на виждащите. Вярно, по-малък или по-голям, но това се коригира с времето. Ако иска да промени нещо в сянката, трябва да промени себе си. Колкото и да се опитва, да си рисува различна сянка, мръдне ли и истината се показва .

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.