Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:48 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Паническите пристъпинови  
Авторбeзпoмoщeн (Нерегистриран)
Публикувано16.01.02 10:15

Някой може ли да ми каже как да се справя човек, който, като пътува с обществения транспорт, му призлява още щом се затворят вратите на превозното средство? И има ли връзка между сезоните и тези панически атаки?

Тема Re: Паническите пристъпинови [re: бeзпoмoщeн]  
Автор Megan (драка)
Публикувано16.01.02 12:12

не, няма общо със сезоните
има общо със страха от затворените пространства

Тема не, не е задължителнонови [re: Megan]  
Автор Eзpa Иrнимбpитoв (понякога)
Публикувано16.01.02 12:16

да има общо и със страх от затворени пространства... А с консултиране с психотерапевт - почти задължително е, но нито задължително е решение, нито пък сигурно единственото.

Тема Re: не, не е задължителнонови [re: Eзpa Иrнимбpитoв]  
Автор Megan (драка)
Публикувано16.01.02 13:42

така е.

Автор mitrich (минаващ)
Публикувано16.01.02 15:11

Много познато. Колко пъти съм слизала след първата спирка от автобуса, щото не издържах. Абсолютна паника. Това беше един от симптомите ми на безпокойство. После всичко се оправи.

Тема Re: А по-подробно?нови [re: mitrich]  
Автор Haтaшa (начинаеща)
Публикувано17.01.02 23:19

След колко време беше това после? И как точно се оправи?

Тема Re: Паническите пристъпинови [re: Megan]  
Автор screamBoy (затревен)
Публикувано18.01.02 05:17

а пък при мен има едно такова ... отвращение ... от затворените пространства с хора в тях ... но то е към въздуха, към ефира, а не към обема ... а, и към хората също :)))

*** а за паниката от затворени пространства, това не е ли функция на обема точно, в смисъл в асансиор или личен автомобил не е ли по-панираща тази паника, отколкото в обществен транспорт ?

<..

..>

Редактирано от screamBoy на 18.01.02 05:20.

АвторNew (Нерегистриран)
Публикувано18.01.02 09:44

КАк да се се справиш (ти или твой познат, не разбрах) - настина най-доброто е да отидеш на психотерапевт, може би най-добре на психиатър, защото доколкото знам тревожните разстройства (острите панически пристъпи влизат в тях) се лекуват и медикаментозно.
А има ли травма, свързана с пътуването в градски транспорт (моята сестра беше станала свидетел на катастрофа, возейки се в автобус и след това доста дълго време се страхуваше да пътува с градския транспорт )?
Има ли такива панически пристъпи, свързани с пребиваването в други затворени пространства?

Тема Не знам,нови [re: бeзпoмoщeн]  
Автор nbb (весела)
Публикувано18.01.02 13:01

аз се чувствам така в асансьор и затова ползвам стълбите. По-полезно е за сърцето.

Вярно е това, в което вярваш !

Тема Re: А по-подробно?нови [re: Haтaшa]  
Автор mitrich (минаващ)
Публикувано18.01.02 13:31

Ами, не знам след колко време точно се оправих, но накрая натрапчивостта на тази тревожност започна...да ме тревожи. И потърсих помощ от хомеопат. Средствата, които ми предписа + някои положителни промени в живота ми и ...явно това ми помогна. Но...сигурно съм по-лабилна, защото след всяка следваща стресираща случка, тревожността ми се възвръща, но не така, слава богу, не с тая сила, вече се справям сама. Например след покушенията в Щатите, ме беше страх да се качвам в асансьор, защото все си представях как са загинали хората ТОЧНО в асансьорите. Ей така, без дори да знаят какво става. Дори, след като това лято катастрофирах, вече мога спокойно да се качвам в кола, но знаеш ли как го преодолях: гледах напред, гледах в скоростта, "влизах" в нея, за да се превърна В ЧАСТ от случващото се. Мисълта ми е, че винаги пробвам да се справя първо сама, ако не успея, макар и да е крайно в не мой стил, търся помощ.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.