Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:32 09.07.25 
Взаимопомощ
   >> Психоанализа и психотерапия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | (покажи всички)
Тема Какво е жената?нови  
Автор Лъчeзapнa (съзнание)
Публикувано29.12.01 12:59

Какво е жената?

Какво е чисто женското у нас, каква е висшата, нисшата и всякаквата функция на жената?
ъм? [гледа обнадеждено]

Научи ме чуждата вина да не приема за своя невинност!

Тема Re: Какво е жената?нови [re: Лъчeзapнa]  
Автор caliostro (шарлатанин)
Публикувано29.12.01 13:03

днес да не е 8-ми март а?
ще те разочаровам скъпа!
нищо особенно не сте жените!
това че ви се връзваме(от време на време) на вас не значи че сте делта върха на сладоледа нали?

Публикувано29.12.01 13:44

Какво да отговориш на пожеланието "не се прави на мъж, бъди си просто жена"? Какво се разбира под "просто жена"? А щом съм се родила жена, значи усвоявам дадени неща. Жената е и принцип, не само конкретно изражение (както и мъжа, разбира се, но той ми е по-познат , що ли...)

Автор caliostro (шарлатанин)
Публикувано29.12.01 14:36

не зная

Автор Ariella ()
Публикувано29.12.01 16:55

хубава тема
не само половите белези правят човека мъж или жена..
говоря за хетеросексуални и не транссексуални хора..
има и психологичски характеристики за женственост и мъжественост..
точно за тях питаш ти..
ясно, че във всеки има и от двете..
но какви са точно..
- мъжественост- активност, борбеност, дейстие от вътре навън, изразходване..
- женственост- пасивност, спокойствие, събиране, действие от вън- навътре..
едва ли е възможно да съществуват в чист вид в някой човек..притежаваме и от двата типа характеристики..но могат да са в различно съотношение..
женствена жена- с преобладаващо характеристики на женственост..
мъжествен мъж, женствен мъж, мъжествена жена..(не говоря за хомосексуалисти, а например за жена- която активно се занимава със силов спорт, макар че и това не е определящо..по- скоро тя е избрала да се занимава с този спорт, защото притежава много характеристики на мъжественост..или е бизнес дама, която се бори с акулите в един мъжки свят..)
колкото повече характеристики и от двата типа притежава един човек, толкова е по- добре..по- хармоничен и цялостен е..

Автор Eниka (любознателна)
Публикувано29.12.01 19:13

Разбирам, и аз съм получавала подобни упреци. Защото съм си бунтар, оспорвам лидерството на някой петел в колектива, защото съм открила чувствата си, защото мога да бъда партньор, защото не се страхувам да бъда себе си...
Не разбирам защо мъжете си присвояват някои общочовешки черти. Ако трябва да съм точна, по-силните черти си присвояват...
За себе си съм решила въпроса така - аз съм, каквато съм, а който не ме харесва, негова си работа...
Едно време чух следната мъдрост: "Една овца не е нито черна, нито бяла, зависи от стадото"
Ако си била силна, то може би се е налагало? Имала си насреща си мъж-баба?
За мен женствеността се състои в това да приемаш и разбираш, да си радост и вдъхновение за някого, да имаш интуиция, да си проницателна, да си спокойна и уравновесена, да можеш да обичаш... Жената е тази, която ражда и отглежда децата и за това й се налага да е сигурната опора за тях...
А мъжът витае из своите светове и после: "Мила ми Венето, после Отчеството си тебе обичам най-много..."
Това е мъжа - той обича "после" Отечеството, "после" футбола, "после" колата, "после" компютъра, "после" бирата...
Накратко, жената е тази, която обича конкретните си близки, а след това абстрактните идеи и тн...
Според мен този твой познат е бил повлиян от Ваклушевите теории и определения за женственост и мъжественост. Там си имате точно определение, а ти питаш... Според мен - браво, че питаш! И дано получиш още отговори!

Автор oтpoвeн (ухапан дивак)
Публикувано29.12.01 19:19

Жената е тази която е "другар" на мъжа...
Жена е тази която търси,създава,намира,обича,(какви ошем глаголи само ще изпусна?),мъжете...
Майка е която ражда,отглежда,възпитава,обича,грижи се за деца...

Визшето е "ян"...
Низшето е "ин"...Така поне казват на изток...

Тема Re: Какво е жената?нови [re: Ariella]  
Публикувано29.12.01 20:39

Да , май към Едно се стремим .
Действие отвън-навътре... (имам тема за разпознаване в ежедневието)

Тема Re: Какво е жената?нови [re: Eниka]  
Публикувано29.12.01 20:40

Много добре си си решила въпроса - и аз съм го решила по същия начин. Само се стремя към усвояване съзнателно на някои неща. Затова си и задавам въпроси.
Никой не ми е казвал горното, само подхвърлена тема за размисъл и мен ме хвана - дойде й времето по-скоро.

Наистина при В.Толев има конкретни неща, които се отнасят до принципите "мъж-жена"...
Задаването и отговарянето на въпроси ми помага в приложността на идейностите.

Благодаря ви тогава. Ако още някой реши да сподели нещо повече, не бих се разсърдила... наоколо съм си и ще се радвам

Тема Re: Какво е жената?нови [re: oтpoвeн]  
Публикувано29.12.01 20:40

"търси,създава,намира,обича" - много ми хареса това

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.