Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:34 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Resume или CV?нови  
Автор OgnenDemon ()
Публикувано10.04.18 20:46

Привет,

Сега в БГ по принцип какво повече искат - Resume или CV? Или Евро-формат? И специално за ИТ кое е по-изисквано?

Една приятелка ми вика айде да ми прегледаш ЦВто, иска да сменя работа и гледам пратила ми резюме и се чудя. Знам че няма да е проблем че е резюме, но искам да знам. Едно време доста искаха биографията да е в Евро-формат, ама знам ли? Аз тоя формат не го дишам.

Информативно: При нас специално искат резюмета в почти всички случаи. Супер рядко се случва де факто искат ЦВ но пишат че искат резюме щото доста от рекрутърите са неуки и незнаят разликата.

Мерси

Тема доста от рекрутърите са неуки и незнаят разликатанови [re: OgnenDemon]  
Автор ~@!$^%*amp;()_+ (целия горен ред)
Публикувано10.04.18 20:56

и аз не я знам, ама не ми и требе щото не съм рекрутър

Тема Re: Resume или CV?нови [re: OgnenDemon]  
Автор UbuntuBionicBeaver (2018-04)
Публикувано10.04.18 21:57

Зависи къде иска да кандидатства.

Ако е за бг-то - Автобиография. Защото в бг-то не са чували за Резюме.

Ако е за Англия - Резюме.

Сега, в Англия, има 3 стандарта за английско резюме. Единият от тях е на Кеймбриджския университет.

Но тези неща не са чак толкова важни. По-важното е какво има на нейния фейсбук профил и какво портфолио ще предостави.

Гинка, Малинка и Калинка (от ГЕРБ) купуват ЧЕЗ... но Всичко е точно.

Тема Re: доста от рекрутърите са неуки и незнаят разликатанови [re: ~@!$^%*amp;()_+]  
Автор OgnenDemon ()
Публикувано10.04.18 23:37

Те точно това е. За който не е рекрутър е нормално да не я знае, щот не всеки му влиза в работата. Ма рекрутър да не знае разликата между CV и резюме е като програмист да не знае разликата между if и case примерно.

Тема Re: Resume или CV?нови [re: UbuntuBionicBeaver]  
Автор OgnenDemon ()
Публикувано10.04.18 23:39

Е аз това писах - ще кандидатства в БГ.

И затова питах в БГ сега какво изискват на повечето места (не само ИТ) и какво изискват в ИТ и финансовите компании в момента:

- европейски формат биография
- резюме
- или CV?

Тема if може да се ползва вместо caseнови [re: OgnenDemon]  
Публикувано10.04.18 23:49

Тема тогава що питаш тука? питай чр-китенови [re: OgnenDemon]  
Публикувано11.04.18 01:46

Тема Re: доста от рекрутърите са неуки и незнаят разликатанови [re: ~@!$^%*amp;()_+]  
Автор croesus (backpfeifengesi)
Публикувано11.04.18 01:50

Едно време, бидейки още студентче, съм водил лекции на други студентчета как да си пишат резюметата и автобиографиите. М/у другото тогава си намерих много хубава работа, понеже бях вещ в търсенето.

Мисля, че днес на резюмето му викат cover letter.

Тема това cover letter-a е гоуема идиотщинанови [re: croesus]  
Публикувано11.04.18 03:04

да обясниш защо искаш да работиш при тех
ми мноу ясно щото имаш нужда от мангизи и требе да си намериш некои да ти ги плаща

Тема Re: Resume или CV?нови [re: UbuntuBionicBeaver]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано11.04.18 08:46

абе важното е че изкарваме двойно на вас, а че не сме чували за биография се преживява

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.