|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Resume или CV?
|
|
Автор |
OgnenDemon () |
Публикувано | 10.04.18 20:46 |
|
Привет,
Сега в БГ по принцип какво повече искат - Resume или CV? Или Евро-формат? И специално за ИТ кое е по-изисквано?
Една приятелка ми вика айде да ми прегледаш ЦВто, иска да сменя работа и гледам пратила ми резюме и се чудя. Знам че няма да е проблем че е резюме, но искам да знам. Едно време доста искаха биографията да е в Евро-формат, ама знам ли? Аз тоя формат не го дишам.
Информативно: При нас специално искат резюмета в почти всички случаи. Супер рядко се случва де факто искат ЦВ но пишат че искат резюме щото доста от рекрутърите са неуки и незнаят разликата.
Мерси
| |
|
и аз не я знам, ама не ми и требе щото не съм рекрутър
| |
|
Зависи къде иска да кандидатства.
Ако е за бг-то - Автобиография. Защото в бг-то не са чували за Резюме.
Ако е за Англия - Резюме.
Сега, в Англия, има 3 стандарта за английско резюме. Единият от тях е на Кеймбриджския университет.
Но тези неща не са чак толкова важни. По-важното е какво има на нейния фейсбук профил и какво портфолио ще предостави.
Гинка, Малинка и Калинка (от ГЕРБ) купуват ЧЕЗ... но Всичко е точно.
| |
|
Те точно това е. За който не е рекрутър е нормално да не я знае, щот не всеки му влиза в работата. Ма рекрутър да не знае разликата между CV и резюме е като програмист да не знае разликата между if и case примерно.
| |
|
Е аз това писах - ще кандидатства в БГ.
И затова питах в БГ сега какво изискват на повечето места (не само ИТ) и какво изискват в ИТ и финансовите компании в момента:
- европейски формат биография
- резюме
- или CV?
| |
|
| |
|
| |
Тема
|
Re: доста от рекрутърите са неуки и незнаят разликата
[re: ~@!$^%*amp;()_+]
|
|
Автор |
croesus (backpfeifengesi) |
Публикувано | 11.04.18 01:50 |
|
Едно време, бидейки още студентче, съм водил лекции на други студентчета как да си пишат резюметата и автобиографиите. М/у другото тогава си намерих много хубава работа, понеже бях вещ в търсенето.
Мисля, че днес на резюмето му викат cover letter.
| |
|
да обясниш защо искаш да работиш при тех
ми мноу ясно щото имаш нужда от мангизи и требе да си намериш некои да ти ги плаща
| |
|
абе важното е че изкарваме двойно на вас, а че не сме чували за биография се преживява
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|