Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:19 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Математическа индукциянови  
Автор evlampi_popdimitrov (световноизвесен)
Публикувано09.07.17 15:09

Не знам защо се сетих за това, реално математиката ми е на некво даже не любителско ниво, обаче ми излиза като правило - колкото повече се насира даден русороб, толкова по-вероятно е ябълките да минат трилион маркет кап.

Ще е забавно ако хипотезата ми стане теорема до края на годината

I have sold less books on sex than Stephen Hawking has on physics -- Madonna

Тема Re: Математическа индукциянови [re: evlampi_popdimitrov]  
Автор Quai dOrsay ()
Публикувано09.07.17 17:08

Как може да си програмист, и математиката да не ти е на ниво? Че нали програмирането е до голяма степен приложна математика?
А и ти се изказваше, че си сенсей в програмирането, от което се подразбираше, че владееш нещата на високо ниво.
Накрая ще излезе, че само се фукате тук с големи заплати, но всъщност кодирането ви е на ниво занаятчии. Без анализ и избор на оптимален алгоритъм за решаването на дадена задача. И после се чудим защо софтуерите стават все по-тежки и бъгави.

Стана ми интересно, колко от вас са прочели книгата на Доналд Кнут The art of computer programming?
Или е твърде стара за вас? Сега ще дойде рабин да ми обясни как съм пенсиониран даскал.

Редактирано от Quai dOrsay на 09.07.17 17:16.

Тема Re: Математическа индукциянови [re: Quai dOrsay]  
Публикувано09.07.17 17:34

"Че нали програмирането е до голяма степен приложна математика?"

Тц. Не е. По-скоро е изключение някоя учка дето наистина чатка хиксовете и игреците да е читав програмист (има разни любители дето халюцинират, че чаткат математиката щото решавали некви ребуси в сборници и опитват да важничат, ама това е просто смешна поза)

Все едно чист каратист и уличен бияч. Програмирането е мръсна работа без ясни правила

Автор M744 ()
Публикувано09.07.17 17:48

Ти ми кажи, защо ябълките се наводниха с милион продукта- айпад мини, апйпад нормален, айпад про, айпад про голем. Същото и с айфоните, макбуците и т.н.

Не беше ли правилото на бат Стиви, да не се размива продуктовото портфолио?

То стана човек да се чуди кво да си купи. Малко ми се струва куца тая работа или викаш адаптират се.

Автор Quai dOrsay ()
Публикувано09.07.17 18:01

Добре е, че не реагира като рабин. Признавам, че беше донякъде и провокация.

Добре, щом няма ясни правила, по какъв критерий се определя кой е читав програмист? И че тези математиците не са читави?
Аз имам 2-3 книги с алгоритми, включително и на Наков, но тук май не го долюбвате.

Тема Re: Математическа индукциянови [re: M744]  
Публикувано09.07.17 18:18

Минито за съжаление май отива в историята. Малко са им актуалните продукти и постоянно спират да правят модели, сега може би ще има повече айфони щото реално новия не могат да го произведат в достатъчни количества. Доста стегнато им е портфолиото всъщност предвид това че компютър вече не е кутия плюс телевизор на бюро

Автор jeffty (chupac)
Публикувано09.07.17 18:18

тук само рабинчо реагира на провокации, не се хаби. Ламби реагира само ако му кажеш, че Аплето не струва. а ти де върха ти е бил Френска служба айде не говори за заплати, а.

Ако е писано - може и да се задомя, но не на всяка цена.

Автор jeffty (chupac)
Публикувано09.07.17 18:19

те всички така не смогват на поръчки преди фалират.

Ако е писано - може и да се задомя, но не на всяка цена.

Публикувано09.07.17 18:27

"по какъв критерий се определя кой е читав програмист?"

Ми реално няма такъв. Има всякакви образи. Едни халюцинират че са 'софтуерни архитекти', други че са 'софтуерни инженери', има некви хипита дето го играят 'нинджи', 'самураи' и 'мускетари', има и некви съвсем отвеяни дето били 'code artists', абе пълна лудница. Тея дето претендират че програмирането било математика даже изглеждат нормални на общия фон на откачени делюзии

Тема Re: Математическа индукциянови [re: jeffty]  
Публикувано09.07.17 18:33

Тая есен ябълките верно могат да се насерат зловещо. Ама според мен ше го измислят в крайна сметка. Кук е мадърфакъра на логистиката в чудовищни мащаби

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.