Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:46 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Депутатите криминализираха укриването на осигуровкнови  
Автор rabin (краконяк)
Публикувано20.12.14 10:52

Парламентът прие изцяло на второ четене Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2015 г. В преходните и заключителни разпоредби на закона бяха направени промени в Наказателния кодекс, с които се криминализира укриването на задължителните осигурителни вноски за държавно обществено осигуряване или за здравно осигуряване в големи или особено големи размери.

Според приетите текстове "големи размери" са тези, които надхвърлят 3000 лв, а "особено големи размери" са тези, които надхвърлят 12 000 лв, пише БТА.

Предвижда се укриването на осигуровки в големи размери да се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба до 2000 лв, а при укриване в особено големи размери наказанието ще е лишаване от свобода от две до осем години и конфискация на част или на цялото имущество на виновния.

Няма да останат много куражлии да правят бизнес в БГ. Идват мизерни години, ако това мине. Всеки работодател ще бъде оставен на произвола на данъчните, вече до задължителния пожарогасител ще седи и раирана униформа, четка за зъби, и суха храна. По държавен стандарт.

Нали, той е като някаква черна магия! Заплати, 18.10.13

Тема Re: Депутатите криминализираха укриването на осигуровкнови [re: rabin]  
Автор rabin (краконяк)
Публикувано20.12.14 11:08

Това е пълно тъпоумие! Ами ако не искам да получавам пенсия, защо трябва да плащам пари с които циганите да ядат и пият? И значи циганите ще ме вкарат в затвора за това, че не им давам пари ?????
През миналата година 120 000 малки фирми са затворили, защото просто няма стопански живот. В България 99% от фирмите са малки и семейни фирми. А знаете ли как е в белите държави ? Ще ви цитирам една.
2 типа облагане и осигуровки:

1-ви тип за по-големите фирми - корпоративен данък 10% и се плащат осигуровки по определена скала.
2-ри тип за малки фирми - корпоративен данък 38% и при заявен доход до 7000 евро годишно не плащате никакви осигуровки. Вярно, че като се пенсионирате получавате минимална пенсия. ОБАЧЕ държавате се е откачила от вас да и висите в бюрата по труда и да ви плаща за безработица. Вие си се мъчите там, произвеждате кифли или дребни сувенири, или имате семейно хотелче с 5 стаи но държавата няма ангажименти по безработица. и т.н. Така, че за милиони малки фирмички в Европа хората са постигнали баланс на интереса гражданин-държава и в техните взаимоотношения. А у нас какво става - малтретиране, тормоз, а накрая и някой малоумник решил ЗАТВОР ?????
Ами ако не искам да се пенсионирам и си плащам като поп за всеки преглед или лечение и всяко лекарство защо трябва да плащам месечно по 250 лева , за да ги получи манго на ръка, а мен същия манго ме плаши със затвор ???? Ако не му дам пари. Защо ми се отнема човешкото право да се разпореждам сам със собствената си съдба?
Ние сме абсолютно тъпоумна държава, у нас тъпомера е ударил в тавана. Циганинът взима от нашите пари оп 1700 лв на месец за 5-членно семейство и ми се хили с беззъбата си уста, че ще ме вкарва в затвора ако не дам тези пари??? Пълно безумие!

Само да напомня, че осигуровките по конституция се водят право, не задължение. Криминализират неползване на конституционно право.

Автор zaphod (мракобес)
Публикувано20.12.14 17:44

мани тия глупости, има по-сериозни проблеми. турския на 61ви километър нещо са ги разпасали, забравят поръчки, чуват се реплики "ама това не е моя работа" (за сега само между персонала). това е катастрофа, нещо трябва да се направи.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Автор evlampi_popdimitrov (световноизвесен)
Публикувано20.12.14 18:09

Според мен сичкия тоя булшит мое се реши с коефициент на тежест на гласа при избори. Гледа се за някъв период Хикс колко пари е дал под формата на данъци и осигуровки и спрямо това му е по-висок/по-нисък коефициента. Ползващите помощи коефициента им е нула (и за някъв период след като спрат). Ма тва няа как да стане, щото разни либераски путки ще ревнат, че се нарушават правата на беднотора да спъва развитието на държавата

I have sold less books on sex than Stephen Hawking has on physics -- Madonna

Тема Re: Депутатите криминализираха укриването на осигуровкнови [re: evlampi_popdimitrov]  
Автор rabin (краконяк)
Публикувано20.12.14 18:42

Гласувал си за тия, значи ти харесва така както го правят!
Не знам колко откачен човек може да се хване да прави бизнес, след като 3000 лева го имат за голяма сума, и се лежи в пандиза за нея!
Тоя закон ще ни засили по пътя на чебурашките, т.е. към глад и мизерия.

Публикувано20.12.14 19:19

Глей ся, ти не моеш да почнеш бизнес просто щото не ти е по силиците. Другото е пострационализация

Тема Re: Депутатите криминализираха укриването на осигуровкнови [re: evlampi_popdimitrov]  
Автор rabin (краконяк)
Публикувано20.12.14 19:25

To и на семкаджията е бизнес. Не щем, благодаря.
А прекалено много рекламо-сапиенси взехте да разбирате повече от мен - аз какво и как. И да ми го обяснявате.
Свирчо!

Публикувано20.12.14 20:01

Пак не схващаш. Ти ми обясняваш кво харесвам щото съм гласувал едикакси.

Аз просто ти посочвам, че нямаш собствен бизнес и че причината за това не е нибиру, а че просто не го можеш.

Иначе свиренето е супер, ся уча едно соло на йониката. Забележи обаче, че не обвинявам никой, че в голямата схема на нещата съм абсолютен некадърник в това.

Мое се очаткам, мое си остана некадърник (по-вероятно). Такива ми ти работи 'майсторе'

Автор rabin (краконяк)
Публикувано20.12.14 20:24

Свирчо си бил, свирчо ще си и останеш. Гледам беднотора много се кефи на думичката "бизнес". Мое да печели печестин лева, ама "бизнесмен".
Темата не е за мен, и касае всички. С изключение на теб!

Автор gat3way (altered mind)
Публикувано20.12.14 20:30

Той блакинблак така започна, после стана изявен путлерист.

EOF

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.