Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:22 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема Откъде се информират...нови  
Автор Гypy (bangbus driver)
Публикувано02.10.14 03:12

... селяните, като Реконструктора. В смисъл как се информират, от ИТАР-ТАСС ли? Нещо Bloomberg, BBC, Harvard Business Review, Тhe Economist?

Путин още ли е велик или централната му банка вече полудя, като тоя успя за месец да девалвира рублата с 30%. Сериозно.

Боже. Спаси ги от простотата.

--
One day it will make sense.

Тема Re: Откъде се информират...нови [re: Гypy]  
Автор chichiman (сивият кардинал)
Публикувано02.10.14 03:18

Ебати иронията - товариш Русия и в същото време се убиваш с Белуга :>

Розова бе зората на битката като зашлевено дупе на девица

Автор savoyclub-56458 (bangbus driver)
Публикувано02.10.14 03:19

Ама не тоя сериозно ли полудя, като заплаши Полша, държавата дето мрази руснаците дори повече и от мен? Държава членка на НАТО.

Ама сериозно, тоя на какви наркотици е? Тоя знае ли поляците колко им е да му ебат майката само те? Колко му се дразнят?

--

Тема Re: Откъде се информират...нови [re: chichiman]  
Публикувано02.10.14 03:37

И откъде си мислиш, че Белугата, Столичная или квото е руско? Гуугълни ги. Американски са.

Няма нишо руско. Това е fucking wasteland. Anything that goes there, dies.

--

Редактирано от savoyclub-56458 на 02.10.14 03:41.

Публикувано02.10.14 03:43

Ще ти помогна, ама ти съм сигурен, че ще се справиш

http://en.wikipedia.org/wiki/Stolichnaya

. A well-known Soviet brand, Stolichnaya for international distribution is bottled in Latvia using Latvian water but alcohol from a distillery in Tambov by a company chartered in Luxembourg

Сега ще то помогна още много. Латвия мрази Русия, като целия свят. Производитителят е руснак, ама... нали. И Люксембург, да обяснявам ли.

Кво още имаш да ми обясниш гений?

--

Редактирано от savoyclub-56458 на 02.10.14 03:46.

Автор Гypy (bangbus driver)
Публикувано02.10.14 04:00

Хах, но виж, Белугата са успяли да я синтезират руснаците, макар че що им е на английски сайта... а сетих се, щото клиентите им са там. Ама евала, добре се справят пичовете. Белугата е добра водка, на нивото на Greygoose. Само дето не пия водка.

http://sygroup.com/investor_center/ir_news/

Ама добре. Първото руско производство, което съм видял от години. Допреди няколко дена дори за копането на нефт им трябваше Exxon, преди Обама да ги отзове.

--

Автор LadyMorgana (Πο )
Публикувано02.10.14 04:18

Гурко, само да ти спомена,, че Япония също реши да девалвира йената и си подобри значително стокооборотa. Китай прави същото с юана. И така реално влизат живите, реални пари, а не финансови инструменти-измислени в тези икономики. ...

Като знаем батя Путин какъв хитър азиатец е, нищо чудно просто да следва този модел. Който засега реално е успешен. Е - ще видим в мудната Русия как ще се случи, защото руснаците все имат адета да са малко с циганско мислене. Представи си българският химн да го пее Софка Маринова и ще разбереш какво имам предвид (т.е. как батя Путин прилага японско/китайски икономически номера).

A това кой слуша Bloomberg, CNN, ИТАР-ТАСC или Радио К2 .... ми то всички казват по половин истина - зависи от коя половина на ситуацията се намират.

Мен само ми е жал, че американците бастисаха толкова ентусиазирани и със силно промити мозъци техни журналисти за обезглавяване в разните талибански села. Сигурно се канят с това да оправдаят едно военно навлизане. Мъъъъъ, ... това е друга тема.

Quod licet Iovi, non licet bovi

Тема Re: Откъде се информират...нови [re: LadyMorgana]  
Публикувано02.10.14 05:17

Чакай чакай малко. Няма нищо общо с девалвирането на рублата с това на юана и йената. Китайците и Японците имат какво да изнасят, докато руснаците имат точно 0 какво да изнасят. Освен петрол и газ, които е в долари. А защо са в долари, като Путин е толкова велик, моеш ли ми обясниш? Ама това е друга тема.

Разбираш ли тънката разлика? Кога последно си си купила руска стока? Реално, има ли руска стока?

Знаеш ли кво става с това? Руснаците за 1 месец получават 30% по-малко пари. Забелязва ли се това по туризма тука - определено. Стана им скъпо, щото цените са в евра. Ако някой ден руснаците се сетят нещо да произведат, освен Белуга, което към тоя момент е единственото, което се сещам, ще е добре, ама те си се кефят там на Путин, ама знаеш ли кво...

Централната банка почна да девалвира, чети новините. За 5 копейки 500 милиона долара беше и пазарът тотално не го ебеше това. В един момент парите ще свършат. Спомняш ли си руската школа Виденов какво стана? Ще видиш.

--

Редактирано от savoyclub-56458 на 02.10.14 05:25.

Тема Re: Откъде се информират...нови [re: savoyclub-56458]  
Автор LadyMorgana (Πο )
Публикувано02.10.14 06:33

Точно затова писах у темата, че Путин да копира опита на японци/китайци е все едно Софка да пее химна, или още по-точно - арията на Тоска, дето иначе я пее Кабаиванска. Т.е тотална цигания в икономиката само руснак може да ти спретне!

Освен петрол и газ, които е в долари. А защо са в долари, като Путин е толкова велик, моеш ли ми обясниш? Защото китайците плащат в долари, а сега с ембарго-мембарго Китай като как пък случайно се обърна основно да купи руския нефт и газ. Та оттам и доларите. Но пък китайчуните договориха супер ниска цена (тия се пазарят по-яко от арабите, вервай ми!) и руснака сега стои така нагъзен на Китай, че чак не може си признае от срам! И глупост де.

Кога последно си си купила руска стока? Реално, има ли руска стока? Синът ми получи попаднала по някакви неведоми пътища и куп складове и полулегални пратки една плюшена играчка - вълк. Вова се казва играчката. Този Вова си беше качествена стока, но ... пак ти казвам толкова са нелепи с износа си, че и качествени стоки да имат пак ги изнасят криминално и случайно! Циганска им работа на тия имперски руснаци! Забиха и те народа си, като нашите бастуни-политици!

Централната банка почна да девалвира, чети новините. Па ще девалвира, като си нямат КТБ да го затворят и да се пуйчат там докато се източват парите че незнам-ко-било-по-законите-на-ЕС.

Руснака е брутален тип - той като се напие от сутринта до вечерта е избацал някой икономически модел и пак е намерил как да крадне парите дето му трябват. Не че китайци и японци, и арабухи няма да го прекарат пак за пари, като тръгне да си предлага стоките. Ама у тях си нали е голям. Та ще девалвира!

Тема Re: Откъде се информират...нови [re: savoyclub-56458]  
Автор LadyMorgana (Πο )
Публикувано02.10.14 07:46

По повод Полша, зевзека Валенса си го е казал най-точно: "Полша е съседка на две туристически нации - Русия и Германия. И мине не мине току тръгват на туризъм и в Полша празнуват с фоерверки предвижването".

Путин ще плаши, те ще го псуят над менте-зубровка и така с членката на НАТО - Полша. Путин си ги знае, че са същата пияндурска гмеж като неговата, само дето са ЧЛЕНКА НА НАТО и славянски пасивни. Та може да направи някой фоерверк + туризъм, ама не вярвам.

Да си оправи първо хохлите, че там САЩ ръсят компетенции и бая народ даде фира и от двете страни.

Просто сkръцна със зъби на шляхтата да си пие зубровката без много шум. Напомня им, че като бяха големите съюзници на Франция през 1939 (заради секса между Наполеон и Марийчето Валевска!!!) какво - оставиха ли ги на туризма на съседите другите от Европа. Та така и сега ще е - само им напомня някои неща - нищо сериозно.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.