Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:12 28.11.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема По нищо не се различавате от галошите.нови  
Автор job.hunter-212123 ( хед )
Публикувано28.03.14 18:14

Отидете на Женския пазар, на сергия за галоши и пребройте колко човека на ден си купуват гумени галоши.

След това отидете пред магазин Геокс и пребройте колко човека ще си купят от там обувки.

Програмистите по нищо не се различавате от галошите. Бедните купувачи на българския пзар предпочитат да сменят 10 чифта галоши, пред това да си купят един чифт Геокс.

От галоши пари се правят, от такива капризни примадони, като контингента на този форум, пари не се правят. Набийте си го това в кухите глави и спрете с тези 5000 лева ...

Тема Re: По нищо не се различавате от галошите.нови [re: job.hunter-212123]  
Автор korporativa (цар и господар)
Публикувано28.03.14 18:17

Ей заради това сме на тоя хал. Генерално в държавата. Разбира се ти сега няма да ме разбереш, защото не виждаш по-далеч от носа си. Приличаш на хората дето направиха Слънчев бряг и България синоним на евтина дестинация с евтин алкохол. Въпросните хотелиери смятат точно като теб - на дребно.

---

Редактирано от korporativa на 28.03.14 18:19.

Автор LadyMorgana (Πο )
Публикувано28.03.14 18:24

Мило хънтърче, маймуни с трици не се ловят, пиле.

Или другояче казано: ако искаш да ти работят пичовски трябва да даваш и пичовски заплати.

Всичко друго са местни работодателски чекии, заради които, драги ми хънтъре, повече от 50% от етнически и неетнически българското население работи зад граница, и получава задгранични заплати.

А такива като тебе хангри хънтъри си мечтаят как под угрозата да внесат еФтини индийци (чунким нашите мангали не са по-спретнати, само дето Наков още не ги е таргетирал да ги прави ИТ-та!!!), или с жълт тренд от ИТ-железо-сглобячи ще заместите видите ли това, което с такива мизерни заплати изгонихте от Бг.

Икономията е майка на мизерията, да ти еба и хънтъра смотан (Това след запетайката не е от Франк Лойд Райд, неграмотнико, ако се сещаш!)

Quod licet Iovi, non licet bovi

Тема Re: По нищо не се различавате от галошите. [re: korporativa]  
Публикувано28.03.14 18:28

Каква е твоята теза, че заплатите в България са най-ниските в ЕС?

Тема Re: По нищо не се различавате от галошите.нови [re: korporativa]  
Автор LadyMorgana (Πο )
Публикувано28.03.14 18:29

остави го това зомби Хънтъра. Всички знаем как тренди-шефа му с тясна мозъчна кухина го е пратил тука да сондира социологически мнения. И после пише доклади какво било по ИТ-средите.

Създали са си оранжерия да си се оглеждат в стъклените стени и да си викат "Вай какви сме красиви и умни". Няма нужда да спориш с такива. Хънтъра пее нечии постулати, а тук му правим "таргет-група" като почне да списва резултатите от социологическото си проучване. Пак ти казвам - този тук е нагледен случай на "икономията е майка на мизерията". Щом ни дава метафори с женски пазар и галоши, смятай за КО иде реч, комши!

Автор rabin (краконяк)
Публикувано28.03.14 18:34

От галоши пари се правят, от такива капризни примадони, като контингента на този форум, пари не се правят. Набийте си го това в кухите глави и спрете с тези 5000 лева ...

Ся, да не мислиш, че на някой му пука колко пари искаш, и колко реално правиш? Поне сефтето удари ли, че колко години стана само ревеш! Ти си просто един ненужен посредник. Който търси работа знае къде да намери, и няма да дойде при теб.

Нали, той (Рабин) е като някаква черна магия! Федерер, Заплати, 18.10.13

Автор LadyMorgana (Πο )
Публикувано28.03.14 18:34

пич, какво ти е днес? Досега поне 3 рилийза по информационните канали днес ровеха въпроса с ниските заплати в Бг, даже ме поканиха някакви да дам интервю за моето мнение по темата. Пратих ги към блога си, където по темата имам статия с реален пример с мое Бг и задгранично предложение за заплащане (ставките са чудно несравними, но това си е мое мнение).

Ако довършваш някаква статия, която ще люпите с шефа ти тази вечер, да ти кажа, че колегите ти се осраха да пишат днес по темата. Нема да си актуален , пиле. Прибери тефтерите и таблетите и айде у кръчмето да пиеш едно. нема какво да откриваш топлата вода!

Тема Re: По нищо не се различавате от галошите.нови [re: LadyMorgana]  
Публикувано28.03.14 18:36

Лелче, хайде да ходиш, да си залъгваш наивните студенти. Недей се пъна тук във форума на манекените и мелеонерите.

Е по-тъпо изказване няма как да има в този форум. Това колко ти работят няма абсолютно никакво отношение към заплатата. В мига, в който са нахранени, облечени и имат пари за транспорт, парите спират да са фактор за мотивацията на българските програмисти. В този бранш си важи принципа на соца - И хиляда лева да е бензина, аз пак ще си карам колата, и 50 стотинки да го направят, аз пак ще си го краднем. В този ред на мисли, и 10 000 лева заплата да им даваш, не само че няма да ти работят усърдно, но и само ще мрънкат, колко им били малки заплатите (примерно в сравнение с футболистите). Точно поради тази причина, Мусала Софт си мародерстват служителите, първите 3 години и който го видят, че става и успеят да го продадат в робство, в друг офис му дават сакралните 2 500 чисто (хайде, щото съм човек).

Що говориш глупости? Я сподели какви са заплатите в Джонсък Контролс, примерно? Или пък в бившата ОБС? Това, че фирмите са чуждестранна собственост не значи, че плащат немски или френски заплати.

Виж, тук уцели, мангали превърнати в програмисти от Светлин Наков. Ей с това направо изби рибата. Ако му отпуснат и пари за социална интеграция от ЕС, Бентлито не му мърда, още през първите две години.

Еби си майката, барем ти е под ръка.

Редактирано от job.hunter-212123 на 28.03.14 18:46.

Автор korporativa (цар и господар)
Публикувано28.03.14 18:37

Моята теза е, че ако успееш да ме пласираш на висока заплата, ТИ ще вземеш висока комисионна. Или ако аз съм добре и ти ще си добре, но докато го осъзнаеш (че си като рибка в малък мътен гьол) ще взимаш комисионни от хора като sugar4o (с четворка)!

---

Тема Re: По нищо не се различавате от галошите.нови [re: rabin]  
Публикувано28.03.14 18:39

Евтината стока се харчи, скъпата гние по кюбикалсите и сипе ругатни за мизерния си живот из форумите.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.