Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:09 16.11.24 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Преписвах, преписвах, преписвах, нищо не стана!нови  
Автор FilerO99 (оперативник )
Публикувано28.02.14 04:32

Беше началото на 1991ва година пролетта по-точно април месец когато ходих на уроци по един от най-примитивните но все още актуални за времето си компютърни езици - Бейсика. Естествено бейсика изобщо не ме интересуваше, интересуваха ме компютърните игри на Правец-16 защото още тогава разбрах че животът ми е за забававление, а не за работа-работят само робите, и за първи път виждах симулатор на Ф-16 и тъй като бях едва на 13 години се възхищавах от играта макар че тя беше в монохронен режим. В същото време големите батковци обработваха МАСИВ(някаква идиотска таблица с много числа която запълваше целия монитор на 16та), а аз като се опитвах нещо да програмирам все ми излизаше следното съобщение:

PARITI CHECK

Сигурно означаваше парите в чек?

Там ходеше Владо-Белята и той да играе на компютърни игри и се напреварвахме с него кой пръв да отиде, но пред моята пословична точност хаотичен рижав идиот-металист нямаше абсолютно никакъв шанс! Честно казано аз адски много се дразнех като той се появеше на хоризонта идвайки от Горнобански път много преди това един път през 85та го бях бил защото ми отказа да се люлям на люлките в боянското училище та не беше лошо и тогава да му хвърля един бой да се махне и да не ходи в Пионерският дом, но проблема беше че там имаше школа по бойни изкуства и Владо-Белята се познаваше с каратистите...

В Пионерскио дом ходеше и един Росен Карпузов от Бояна който наистина се опитваше да програмира и се взираше в МАСИВА от цифри и символи и даже за мое огромно учудване той се оправяше сравнително лесно с него. По принцип Росен е тежък случай защото преди да започне 1ви клас през 1985та година(мога да покажа снимки на класът ни само да изтрезнея от водката) брат му Весо 74ти набор въртял някакъв лагер с въже около него и взел че без да иска цапардосал брат си по тиквата то този Росен не беше с всичкият си още от първи клас и беше дете със забавени реакции и ниска скорост на двигателният апарат. Всеки случаи в днешно време Росен е истински програмист и работи в някаква фирма, къде работи, колко взема не ме интересува.

Само притеснителното е че Росен Карпузов имаше един доста тъмен психологически период през средата на 90те години когато заедно с друг компютърен маниак Ангел също от Бояна "конструираха роботи" и Rosen непрекъснато купуваше кабели, жички, релета и какво ли не от ел-магазините и си вярваше, упорито си вярваше ще някои ден ще направи робот. Човека просто не беше в ред психически и ментално очевидно вследствие на тежкия удар от брат си по главата, но всякакви опити да му се обясни съвсем спокойно и разумно че робот просто не можеше да се направи хей така в домашни условия бяха напразни...

Само да ви кажа самата истина че по това време през 95та 96та аз имах намерението на конструирам оръдие за да обстрелвам ЖК Овча Купел от Бояна(заради курвата Димитрина която се ожени вместо за мен за американски програмист през 2002ра година/още не съм си уредил сметките с нея!/), но с тази съществена разлика че още през 1993та година направих първото си 13 милиметрово оръдие-тъпкач с което пробих металната външна врата на дворът на къщата ни, така че имах известен практически опит в изготвянето на самоделни огнестрелни оръжия докато Росен нямаше абсолютно никакъв опит в изкуственият интелект и само си даваше последните стотинки за съвършена глупост...

Сега като завършвам този идиотски постинг писан на пияна глава си спомням първото ми "програмиране" което се случи някъде в края на 80те години когато поради някаква причина бях закъсал за компютърни игри и се наложи сам да си ги пиша на БЕЙСИК преписвайки ги от книга. И какво мислите че стана, а? Преписвах, преписвах, преписвах и нищо не се получи накрая Компютърът все ми изписва GO TO еди къде си за коригиране на техническа грешка в някои от редовете на програмата. По едно време се опитах самостоятелно да рисувам на БЕЙСИК в режим HGR(режим на фина графика), но и там нищо не направих въпреки че се старах не малко часове.

Да ви кажа самата истина аз твърдо и определено въобще не съжалявам че не съм станал програмист, както не съжалявам че избутах правото в СУ до семестриално завършване и не взех диплома - конкретно затова аз нямам вина, вината е на българските политици на които Евросодомът им диктува какво да правят с нашите съдби и не е далеч времето в което техните глави ще се търкалят по жълтите павета, а западняците в България ще бъдат буквално изритвани с шутове от България. Аз не харесвам труда, не уважавам работниците защото съм крайно-десен, аз мен този клуб където пишат програмисти като Гуру и Корпоратива е клуб на комплексарите които заплашват човек който си пие чая в Бояна с комунистически милиардери и екс-министри, а парите просто не ме блазнят защото си имам достатъчно, съответно жените са досадни създания за мен и секса вече не представлява абсолютно никаква ценност за мен. Тоест опитвам се да ви кажа че аз нямам и никога не съм имал мотивация да изкарвам големи пари особено унижавайки се с труд и губейки си времето в правене на хартийки....

Накрая моля не ми се обиждайте, но вие сте ми смешни.
Това че някои изхарчил 100 лева за да слуша някого в рамките на 15 минути изобщо не може да ме впечатли. Аз съм харчил много повече. На такава глупост може да се впечатли Бамбина или оная друга Ебем Фламинго, но не и аз.
А BMW за 20 000 лв можеше да ме впечатли когато бях на 24.

Тема Re: Преписвах, преписвах, преписвах, нищо не стана!нови [re: FilerO99]  
Автор 163226 (анонимен)
Публикувано28.02.14 08:56

Файле, ти си жив класик на българската литература. Не си губи времето в тоя малоумен клуб, направо почвай да издаваш

Автор federer (Mean Machine)
Публикувано28.02.14 09:08

и то кво се оказва, ти си програмирал по отдавна от всички в тоя клуб

Тема Re: Преписвах, преписвах, преписвах, нищо не стана!нови [re: federer]  
Автор Odysseus66 (depresionist)
Публикувано28.02.14 09:26

Така изглежда. Аз 91 защитих дипломна работа на тема "Компютърна графика в реално време", ама друго сие програмиране на Бейсик:)

Тема Re: Преписвах, преписвах, преписвах, нищо не стана!нови [re: Odysseus66]  
Автор federer (Mean Machine)
Публикувано28.02.14 09:40

ти си толкова програмист колкото и моника345 , това че си търкал чиновете през 80-те е няма връзка със сегашната ситуация

Тема Re: Преписвах, преписвах, преписвах, нищо не стана!нови [re: federer]  
Публикувано28.02.14 09:48

и то кво се оказва, ти си програмирал по отдавна от всички в тоя клуб

Да, точно така.

Тема на пияна глава си добренови [re: FilerO99]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано28.02.14 10:34

но към края си взел да изтрезняваш "аз не съм виновен" ала бала, все едно някой му пука. виж, разказа за 80те и лагера на връв го изчетох с кеф.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: на пияна глава си добренови [re: zaphod]  
Публикувано28.02.14 10:35

Отново си прав.

Автор ak_47 ()
Публикувано28.02.14 11:35

Ти сигурен ли си, че и теб не те е фраснал някой лагер по главата като малък ?

may the source be with you...

Тема Re: Преписвах, преписвах, преписвах, нищо не стана!нови [re: ak_47]  
Публикувано28.02.14 11:50

Люлка-желязна люлка с двама човека на борд през октомври 1986та. Само че удари малко под слепоочието, а не в горната част на главата където е мозъка.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.