Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:01 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Програмисти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема селянин!нови  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано03.02.13 08:24

като повечето от вас, и аз съм селска издънка. говоря мйеко, скопявал към свиня (женска при това!), билс съм на безброй кланета на животни. е, какво толкова ще кажете, "всички сме селяни" - грозна истина която често ще чуете да се изговаря с гузен тон, обикновено последвана от въпрос "твоите баба и дядо да не са били кореняци софиянци?", но в очите ти се вижда че тайничко искаш и ти да си неселянин и да можеш открито да се подиграваш на селтаците и да псуваш желю желев дето отмени поданството. нищо де, за мене може да е късно, но децата ми ще са истински софиянци, и на тях никой няма да може копче да каже - предполагам това са последните затихващи опашчици на тая мисъл, преди висшите етажи на мозъка да подадат негативни потенциали и да я подтиснат. само малко старание трябва - да се научи човек да се държи културно, да ходи по класни заведения, да си изчисти срамния селски акцент и да почне слага "ме" на глаголите. трябва си и без това, иначе бакшишите ще те надушат че си селяк и ще те помпят яко, азбучна истина.
четейки обаче темите от войната на розовата и синята, се убедих че съм много селянин и селянин ще си остана. чанти витон, зелени джоните, някви коли дето не мога да им повторя името - явно е по-трудно да бъдеш изтънчен отколкото изглежда. не ми е тука мястото, така и не започнах да се чувствам комфортно в изтънчените заведения където предлагат рукола и горгонзола, а на порциите отстрани винаги има вълнички от някакъв кафяв сос, пък заведенията дето тука споменахте дето входа е 50 лева - дори не знаех че има такива. боб с наденица и шкембе чорба за мене си остана по-вкусно от оная розова риба, как беше забравих, в бадемова коричка. на театър не съм ходил нито веднъж, гледам филми с бой от замунда. още по-страшно е човек като осъзнае че дори да почне да разбира от чанти витон и да ходи на театър, това не е края. като изкачиш това стъпало, се оказва че има горни етажи на изтънчеността, които гледат със същото презрение витонаджиите, както те гледат нас, белите хавлиени чорапи със официален костюм. те познават френските вина от коя реколта са и разбират от модерно изкуство, ходят на театрални постановки в които има истинско сране на сцената, абе яка работа.
не ми е по силите това. реших да се откажа - връщам се на село, напускам софия. там ще мога да гледам хората в очите без да ме е срам, още повече като виждам недоумението им че доброволно съм се отказал от славния софийски културен живот. разбира се, запазвам си работата в хаоса, това е едно от предимствата да не сменяш често работни места - шефовете почват да ти имат доверие. но не се опитвайте и вие така, няма да се получи, и после ще обвините мене че съм ви подвел и сте изгубили 5 години тъпчейки на едно, вместо да смените 5 работи през това време и да научите нови технологии. но това е друга тема, не и е мястото тук.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Редактирано от zaphod на 03.02.13 08:27.

Тема Re: селянин!нови [re: zaphod]  
Автор jeffty (пристрастен)
Публикувано03.02.13 09:08

селянчетааааа, кой ви показааааааа пътя към софята, селанчетаааа...виждам ви...всеки път...как жадно гледате уличните кучета по дупето и тайно бленувате да ги напънете както си е по обичай на село...как яденето с нож вътрешно ви изнервя до безкрай и на всяка хапка едвам се сдържате да не резнете тия ми ти ръкави и благо да са омажете со свинска мас до ушичкити...как хълцате всеки път като требва да се напъвате да обърнете потока на пръднята...как слизате рано рано неделя сутрин с верото и кофата с вода да миете трошката пред блокъ...как гледате жадно жадно русите мадами по кафетата на витошката и обеснявате на съселяните си кви мутреси има по големия град...копеленца мръсни заради вас само има табели за Пловдив ама не се усещате.

Тема Re: селянин!нови [re: zaphod]  
Автор rabin ()
Публикувано03.02.13 09:33

Не искам да го казвам, ама когато искаш - можеш да си свестен чиляк. Много е добро. Ако оправиш правописните грешки - ще има литературна стойност!
п.с. Накрая ми се струва, че има лека ирония лично към мен. Ама понеже не е изрично упоменато - няма да се надувам предварително

п.с.2/ Малоумния малък мек Жьефти дори не схвана иронията в произведението. Не се учудвам.

Редактирано от rabin на 03.02.13 09:40.

Тема Re: селянин!нови [re: rabin]  
Публикувано03.02.13 10:02

Ако оправиш правописните грешки - ще има литературна стойност!

защо има тире тука бе, нобелов лауереат?

Ама понеже не е изрично упоменато - няма да се надувам предварително

а тука защо има тире бе, нобелов лауреат?

Малоумния малък мек Жьефти дори не схвана иронията в произведението.

МалоумнияТТТТТТТТТ бе, нобелов лауреат.

три пъти се едитваш, плитка мисъл такава. indecisive little bitch.

Тема Re: селянин! [re: zaphod]  
Автор Accolade (ratus libratus)
Публикувано03.02.13 10:31

Скопяване на женска свиня?? Леле! Това не е ли доста блъди деликатен бизнес. Трябва вътре да бъркаш това онова. Гадост.

Аз пък съм Софийско чедо 1-во поколение, Ст. Град да бъдем по-точни. Никога не съм говорил на мьеко или ПА на твърдо. Всъщност, дядо ми който е от село и си умря на село, в двора, си говореше нормално, водил си е дневник и сам се е учил от учебници по агрономия и бизнес (имал е доста земи и животни, сладкарница и машини... всичко гепено от комунягите) и лично аз нямам нищо против селяните.

Но! Има си типчета които с чиста ръка на сърцето можеш да ги наречеш "селтаци" които обикновено си отиват в гетата на големите градове. Селтаци просто защото няма друга подходяща дума... Освен може би думичката на баща ми: туч / тучове

Колкото до Софията или селото, ако имах кинти, щях да отида на село, да си дигна един дувар 2 метра, една добра къщичка за мен, жинътъ и дицътъ и една пушка тип помпа за всеки случай. А да! И понеже съм пристрастен, ще си туря и една сателитка за нетец. Но... нямам кинти или бизнес (нищо спестено... всичкото изпито, изядено и изпушено, с една дума скрюд дюд)

А боба, леба и шкембе чорбата рулз форева! Дееби и еврупейцити... ша ни пипат чурбътъ

REALITY CHECKS NEVER BOUNCE!

Тема Re: селянин! [re: jeffty]  
Автор rabin ()
Публикувано03.02.13 10:40

Малоумний мекий - аз нямам претенции постовете ми да са граматически перфектни.
А си едитвам постовете, щото така съм преценил. Дори няма да си цапам ръцете да ти обяснявам.

Accolade:
Ирония, бре! Не я ли виждате? Откровена подигравка към менте-аристокрацията, а именно към снобите.

Тема Re: селянин! [re: rabin]  
Автор Accolade (ratus libratus)
Публикувано03.02.13 11:16

Ма виждам че е иронично, so? :)

REALITY CHECKS NEVER BOUNCE!

Тема Re: селянин! [re: Accolade]  
Публикувано03.02.13 11:35

не видиш ли, че галфона е от типа хора де се радват като пресекът без да се спънат.

Тема Re: селянин! [re: jeffty]  
Автор Гойко (индианец)
Публикувано03.02.13 11:48

В този монолог забелязвам, че описваш себе си.

Тема Re: селянин! [re: zaphod]  
Автор ГHУCEH ГHOM (GNOME©GCC)
Публикувано03.02.13 11:51

Добър си, Двуглавий! Друга възможна гледна точка - ние селяните надменно гледаме изотгоре изнежените потомствени столичани, щото никога не са яли сланина с пресен чесън, да речем.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.